PCsorunu
- yazgüneşi
- Kilobyte4
PCsorunu
PC aç kaparken monütörde mavi ekran çıkıyor ve D dosyaları otomatik güceleme yapıyor diye birikaz geliyor dahasonradan eyer denetlemek istemiyorsanız her hangi bir tusa basın ibaresi geliyor ben PCde her hangi bir tusa basıp atrlatıyorum ve PCnin geri yükleme programı ile ileri bir tarih belirleyip tekrar yükleme yaptım ama sorun ortadan kalmadı bu sorunla nasıl basa çıka bilirim.
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
Re: PCsorunu
mavi ekran verdigine göre ya bir donanım tabanlı problem yada yazılımsal kaynak lı bir sorun söz konusu sana ilk basta önerecegim pc ye F8 ile güvenli mod da girmeyi denermisin sonra pc de ne yazılım kullanıyor isen yada bir gözden geçir hatalıları yada sistem optime ile ilgili yazılımlarda bu tarz hatalara sebep oluyor o tarz yazılımları kaldır aygıt yöneticisin den hatalı yüklenmis driver lar varsa onları yenile tabi ki disk de bozuk sector olma olasılıgı da yüksek en basit yoldan baslat çalıstıra cmd yaz komut istemi ekranı çıkacak oraya chkdsk yaz ayen ve enter la bi bakalımö olmadı ibr kaç yazılım ile yada baska seylerle halletmeye çalısırız
Bu anlatıklarım ile senin sorunun örtüsmeye biilir tabi benim ki ler sadece bilgi
Bu anlatıklarım ile senin sorunun örtüsmeye biilir tabi benim ki ler sadece bilgi
-Sanırım otomatik güncellestirmeler sonunda bir hata olmus.
Denetim Masası- Güvenlik Ayarlarından otomatik güncellestirmeleri kapatmayı deneyin.
-Ya da bir antivirüs'ün güncellemesi yarım kalmıs..
-Gerekli bir sistem dosyası silinmis olabilir..
Kolay gelsin..
Denetim Masası- Güvenlik Ayarlarından otomatik güncellestirmeleri kapatmayı deneyin.
Kolay gelsin..
En son AykutT tarafından 13 Şub 2007, 12:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- spectacuLar
- Kilobyte2
- yazgüneşi
- Kilobyte4
baslat çalıstır donatılardan sistem arçları yaptıve zamnlanmıs görevler olan yeri kaldırdım ama sorun düzelmediJackSon yazdı:-Sanırım otomatik güncellestirmeler sonunda bir hata olmus.
Kolay gelsin..

- yazgüneşi
- Kilobyte4
verdigin bilgi için tesekürler acaba disk birlestirme yaparsam sorun düzele bilirmiHSNC yazdı:mavi ekran verdigine göre ya bir donanım tabanlı problem yada yazılımsal kaynak lı bir sorun söz konusu sana ilk basta önerecegim pc ye F8 ile güvenli mod da girmeyi denermisin sonra pc de ne yazılım kullanıyor isen yada bir gözden geçir hatalıları yada sistem optime ile ilgili yazılımlarda bu tarz hatalara sebep oluyor o tarz yazılımları kaldır aygıt yöneticisin den hatalı yüklenmis driver lar varsa onları yenile tabi ki disk de bozuk sector olma olasılıgı da yüksek en basit yoldan baslat çalıstıra cmd yaz komut istemi ekranı çıkacak oraya chkdsk yaz ayen ve enter la bi bakalımö olmadı ibr kaç yazılım ile yada baska seylerle halletmeye çalısırız
- yazgüneşi
- Kilobyte4
- yazgüneşi
- Kilobyte4
massa üsyü yerinde ve tüm porgramlar çalısıyor bu sorun pc nin ilk açılısında yapıyorHSNC yazdı:mavi ekran verdigine göre ya bir donanım tabanlı problem yada yazılımsal kaynak lı bir sorun söz konusu sana ilk basta önerecegim pc ye F8 ile güvenli mod da girmeyi denermisin sonra pc de ne yazılım kullanıyor isen yada bir gözden geçir hatalıları yada sistem optime ile ilgili yazılımlarda bu tarz hatalara sebep oluyor o tarz yazılımları kaldır aygıt yöneticisin den hatalı yüklenmis driver lar varsa onları yenile tabi ki disk de bozuk sector olma olasılıgı da yüksek en basit yoldan baslat çalıstıra cmd yaz komut istemi ekranı çıkacak oraya chkdsk yaz ayen ve enter la bi bakalımö olmadı ibr kaç yazılım ile yada baska seylerle halletmeye çalısırız
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
Disk birlestirici hdd üzerindeki partisyonlar içinde dagılmıs dosya ve klasörleri birlestirir ve performans saglamaya yardımcı olur disk birlestirici yi düzenli aralıklar ile çalıstırmanı öneririm senin sorunun disk birlestirici ile ilgili degil
kardes baslat tan çalıstır a gel oraya services.msc yaz çıkan ekran isletim sisteminin servisleri dir o listeden görev zamanlayıcısını bul ve hizmeti durdur ondan sonra da devre dısı bırak buna baglı olarak olay günlügü ve Wmı performans bagdastırıcısını devredısı bırak bir de bunları dene...
Birde @spectacular arkadasımızın dedigi yöntem windows dosya koruması ile ilgili eksik hasar görmüs dosyalar var ise o dosyaları bulup onarıyor tabi ki o islemi yapmadan önce xp cd sini takman gerekiyor...
Hiç birsey yapamadın sorunu halledemedin format mı atsam diye düsünme belgelerimin ve masaüstünün yedegini al ve xp yi cd sini tak cd den boot et isletim sistemi kurma islemi yani ama xp yi onar de yani onarcaksın ve karsında sorunsuz bir xp tabi programlar çalısmayacaktır
Saygılarımla
kardes baslat tan çalıstır a gel oraya services.msc yaz çıkan ekran isletim sisteminin servisleri dir o listeden görev zamanlayıcısını bul ve hizmeti durdur ondan sonra da devre dısı bırak buna baglı olarak olay günlügü ve Wmı performans bagdastırıcısını devredısı bırak bir de bunları dene...
Birde @spectacular arkadasımızın dedigi yöntem windows dosya koruması ile ilgili eksik hasar görmüs dosyalar var ise o dosyaları bulup onarıyor tabi ki o islemi yapmadan önce xp cd sini takman gerekiyor...
Hiç birsey yapamadın sorunu halledemedin format mı atsam diye düsünme belgelerimin ve masaüstünün yedegini al ve xp yi cd sini tak cd den boot et isletim sistemi kurma islemi yani ama xp yi onar de yani onarcaksın ve karsında sorunsuz bir xp tabi programlar çalısmayacaktır
Saygılarımla
- yazgüneşi
- Kilobyte4