Mozilla Vakfı'nın açık kaynak kodlu tarayıcısı FireFox'un 3. sürümünün 2. alphası denenmeye hazır
2. sürümü yeni çıkmısken 3. sürümü duyurulan, kod adı degistirilen Mozilla Vakfı'nın açık kaynak kodlu Internet tarayıcısı FireFox, yeni adıyla Gran Paradiso'nun 2. alphası hazırlandı. İlk alpha sürümünden bu yana gelen elestiri, öneri ve hata bildirimleri ile yeni bir alpha hazırlayan yazılımcılar çok iddialı bir sekilde geliyorlar.
Gecko 1.9 motoru üzerine hazırlanan yeni nesil tarayıcı her ne kadar ilk denemelerinden çok basarılı sonuçlar versede hala hazırlık asamasında oldugu için yalnızca web uygulamaları gelistiricileri ve Mozilla Test Toplulugu tarafından indirilmesi önemle belirtiliyor. Halihazırda FireFox 2 kullanıcılarının bu sürüme geçmemeleri istenirken, geçenlerinde bu sürümün yalnızca test amaçlı, henüz tamamlanmamıs bir uygulamam oldugunu göz önüne almaları isteniyor.
Bu sürümün sadece İngilizce versiyonu mevcut olup;
- Windows 2000 ve üstü isletim sistemi kullananlar Burayı
- MacOSX kullananlar Burayı
- Linux kullananlar ise Burayı tıklayarak isletim sistemlerine uygun sürümü edinebilirler.
Not: Biz de uyarımızı yapalım. Bu sürümü yüklemenizi önermiyor ve final sürümünü beklemenizi tavsiye ediyoruz. Yine de indirmek kendi tasarrufunuzda ancak indirirseniz olası sorunlardan sordum ailesi olarak biz sorumlu degiliz.
FireFox 3 : Gran Paradiso Alpha 2 Hazır
- ultrailker
- Megabyte2