geç kapanma sorunu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2 kez

geç kapanma sorunu

Mesaj gönderen skinnycem »

harici disk kullanmaya basladıgımdan beri,ister takılı olsun ister olmasın bilgisayarım 3-4 dk. geç kapanmaya basladı..Acaba kapanırken harici hard diski mi arıyor kapatmak için???
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12575 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

baslik gerekli yerine tasinmistir
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

hdd arama sorunu olcagını zannetmiyorum xp ile ilgili olabilir kardes kayıt defeteri ayarlarını bir gözden geçir xp speed i inidr ve kur kurulu degil ise sora yaz bakalım tekrar
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4

hala aynı bir gelisme yok..ancak okudugum bir yerde "gpedit.msc" yazın ve ekrana gelen penceredeki Bilgisayar Yapılandırması I Windows Ayarları I Güvenlik Ayarları I Yerel ilkeler I Güvenlik Seçenekleri baslıgı etkinlestirin. Ardından pencerenin sag tarafindaki Kapat: sanal bellek disk bellek dosyasını temizle ögesine çift tıklayın ve açılan penceredeki Devre Dısı seçenegini etkinlestirin. " diyor..Bu ne kadar yardımcı olur bana
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

harici hdd den usb den baglanıyor,eger hdd kapalıysa yani takılı degilse onu aramaz,yani pc de baska bir problem var ama sen hdd den sanıyosun..takılı olunca sadece yeni bir donanım farketmesinden dolayı tarama yapar..bence sorun hdd ile alakalı degil.birde not olarak sunu eklemek istiyorum harici hdd larin dönüs hızı genelde düsük olur benimde wd marka 80 gb lık bir harici hdd 'em var ve dönüs hızı 5400 rpm fakat harici hdd ye göre iyi sayılır.biliyosun ki günümüz hddleri genelde 7200 rpm dönüs hızında,ayrıca son zamanlarda 10000 rpm dönüs hızında olanlar çıkmaya basladı,bunları neden söyledim dersen harici hddlerden sabitler kadar performans bekleme...açılısla ilgili sorunun hdd den degil ama windows içinde bir geçikme oluyosa anlattıklarımdan dır.
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4

su sebeple harici hdd den diyorum.. 3 pc den ikisne tanıttım..tanıttıktan sonra 2 side geç kapanmaya basladı.. daha önce böyle bir sorun yoktu.. O yüzden harici disk üzerine yogunlastım..baska sebep de aklıma gelmiyor..hersey normal..Benimki philips 4200 rpm..gerçi ben bilgi saklamak için aldım..isletim sitemi kurmayacagım..bana yetiyor.
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

hdd tanıtmaya gerk yok ki,sp2 yüklüyse kendi tanır zaten :roll: hayret...artı geç kapanma veya açılmayla alakası yok,kapalıykende diyosun zaten o zaman yok sayyıyoruz olmayan seyle ne alakası olabilir ki,bende de var tecrübelerime dayarak konusuyorum,bence sen güzel bir format at ve öyle dene göreceksin hdd den olmdıgını
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12575 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

https://www.sordum.net/main/adim_adim/adim_1/kapanis.htm
ayrica üstteki basliga bir göz gezdirin derim
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4

kullanıcı adı ve sifre istiyor :(
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

skinnycem yazdı:kullanıcı adı ve sifre istiyor :(
viewtopic.php?t=22887

Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4

Linki okudum..Aygıt yönetici- universal ilaç bus controllers altında 1 adet USB root hub fazla..ikincisini siliyorum ama donanım degisikliklerini tara dedigimde tekrar ekliyor..İkisininde özelliklerine baktım birbirinin aynı degil..