Fotografla Banka Sifresini Kirdi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1385
Kayıt: 14 Nis 2006, 15:03
cinsiyet: Erkek

Fotografla Banka Sifresini Kirdi

Mesaj gönderen daddy_cool »

Resim

Antalya'da bir is adamının mailine kadın fotografı göndererek is basvurusunda bulunan kisi, virüslü programla is adamının banka hesabının sifresini kırdı.

Antalya'da bir insaat ve müteahhitlik sirketinin ortagı insaat mühendisi Hüsnü Akbal, sirketin personel alımıyla ilgili verdigi is ilanı için mail adresine özgeçmis gönderildigini gördü. İs adamının adresine gelen mailde bir kadın resmi ve altında “Seyahat engelim yoktur. sirketinizde çalısmak istiyorum. CV bilgilerim için fotografımı tıklayın” ibaresi yer aldı. Hüsnü Akbal, CV bilgileri için fotografı tıkladıgında, kadın fotografı ve CV bilgileri aracılıgıyla internet bankacılıgında kullandıgı vadesiz döviz hesabının sifresinin kırıldıgı anlasıldı.

sifreyi kıran zanlının hesaptaki 4 bin 500 doları tekrar tekrar deneyerek havale yapmaya çalısmasını Akbal'ın hesabının bulundugu bankanın görevlileri fark etti. Zanlı, Akbal'ın, hesabından para transferi konusunda kısıtlama yapması nedeniyle parayı baska bir hesaba aktarmayı basaramadı. Bu arada, hesabın bulundugu bankanın internet subesi yetkilileri, söz konusu hesaptan ısrarla para transferi yapılmak istenmesi üzerine Hüsnü Akbal'a bilgi verdiler.

Banka yetkilileri, Hüsnü Akbal'ın hesabına giren kisinin bilgisayarının IP numarasını tespit ettiler.

İs adamı Hüsnü Akbal, söz konusu göstermelik sahte isim, IP numarası ve yapılan islemleri gösterir belgelerle birlikte Cumhuriyet Savcılıgına suç duyurusunda bulundu. Savcılıgın, IP numarasının ait oldugu bilgisayarla kullanıcı kisiyi tespit etme çalısmalarının devam ettigi ögrenildi.

İs adamı Hüsnü Akbal, gazetecilere yaptıgı açıklamada, is basvurusu gibi gönderilen maildeki kadın resmi ve CV'yle birlikte gönderilen virüslü programla sifresinin kırıldıgını belirterek, söyle dedi:
“Hesabımda kısıtlı transfer talimatı verdigim için sanlıydım. Çok ugrasılmasına ragmen param alınamadı. Ama herkes bu kadar sanslı olmayabilir. İnternet bankacılıgını kullananlar, kendilerine gönderilen fotograflı dosyalar konusunda dikkatli olsunlar.”
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 50665
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 10229 kez
Teşekkür edildi: 8276 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aman dikkat derim , yurtdisinda ilk banka hesabi actigim zamanki birinci talimatim: online hertürlü islemi bloklayin olmustu
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1385
Kayıt: 14 Nis 2006, 15:03
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen daddy_cool »

Ewet adminim dogru söylüyorsunuz bu interntten banka olayı kesinlikle sakata gelmez.Bu yüzden her ne olursa olsun biz ilk önce kendi güvenligimizi Tamamıyle almamız gerekiyor...
Cevapla