Windows'ta klasörleri kilitlemek için ilginc yöntem

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9994 kez

Windows'ta klasörleri kilitlemek için ilginc yöntem

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows'ta klasörleri kilitlemek için sistem yöneticilerinin farklı yollar izlediklerini hepimiz biliyoruz. simdi sizlere, çok daha farklı ve belki de en saglam yöntemi açıklıyoruz..

Klasörleri kolayca kilitleyebilmek için 2 adet toplu islem dosyası hazırlayacagız.. 2 adet metin belgesi açarak, içerisinde birer satırlık kod yazacagız ve uzantısını .bat yaparak çalıstırılabilir hale getirecegiz.

İlk metin belgesine asagıdaki kodu yazın :

ren xxxx xxxx.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Buradaki xxxx yerine klasör veya sürücünüzün adını yazmanız gerekiyor.. Örnegin;

ren SifrelenecekKlasor SifrelenecekKlasor.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Dosyayı uzantısını .bat yaparak, örnegin sifrele.bat dosyası olarak kaydedin.. sifrelemek/kilitlemek istediginiz klasör veya sürücüyü, komutu düzenleyerek kaydedip çalıstırdıgınızda basarılı bir sekilde sifreleyebilirsiniz..

simdi, ikinci metin belgesine, mevcut sifrelemeyi açacak kodu yazarak, bu dosyayı da sifrecoz.bat olarak kaydedecegiz:

ren xxxx.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} xxxx

Buradaki xxxx yerine klasör veya sürücünüzün adını yazmanız gerekiyor.. Örnegin;

ren CozulecekKlasor.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} CozulecekKlasor

sifrelediginiz/kilitlediginiz klasör veya sürücüyü, komutu düzenleyerek kaydedip çalıstırdıgınızda basarılı bir sekilde çözümleyebilir ve eskisi gibi kullanabilirsiniz..

ALINTIDIR (henüz denemedim)
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen editci »

gerçekten enteresan. bunlari allah bilir windows'u yazan kurmaylar bile yazdiklari zaman bilmiyordur. kanimca :D
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

editçi yazmıs:
allah bilir windows'u yazan kurmaylar bile yazdiklari zaman bilmiyordur. kanimca
bu isletim sistemlerini yazan adamları hep merak etmisimdir zaten,bi de bu isletim sistemlerinin açıklarının nasıl yakalandıgını,seytan isi bunlar :D
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

siz sanıyomusunuz ki isletim sistemlerini yazanların hackerlar ile para karsılıgın da baglantısı yok ahh ahhh adamlar bunu yazıyorlar en kolay hacklenme yönetmlerini biliyolar tabi lisans olayını da ve hackerlar la paylasıyorlar ib ara böle duymustum ne kadr dogru ise :idea: