Ortalığı Karıştıran Reklam

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

Ortalığı Karıştıran Reklam

Mesaj gönderen ultrailker »

Amerika'da ortalıgı karıstıran reklam videosunda geçen sözler hakkında Bill Gates neler dedi?

Uzunca bir süredir çesitli televizyonlarda ürünlerinin tanıtımını yapan Apple, PC ve Mac kullanıcılarını karsı karsıya getiren reklam filmleriyle yankı uyandırmaya devam ediyor.

Seri seklinde ilerleyen reklam filmlerinde PC'yi oynayan John Hodgman bazen donup kalıyor, bazen de virüs kapıp hastalanmıs oluyor. Ancak geçtigimiz ay yayınlanmaya baslayan son reklam filminde Hodgman'ın oynadıgı "Vista'ya terfi edecek bir ameliyat hastası" rolü "PC mi, Mac mi?" tartısmalarını kızıstırırken görünüse göre Bill Gates'i de biraz kızdırmıs.

Ne demek istiyorlar?

Newsweek dergisinde çıkan röportajda reklamla ilgili soruları da yanıtlayan Gates, Apple tarafının neden kendisini yukarıda gördügünü bilmedigini ifade etti ve sunları söyledi;

"Açıkçası reklam filmini henüz hiç izlemedim. Ancak anlattıgınız gibiyse PC'lerinde Windows kullananların %90'ından fazlasının da reklamda bahsedildigi gibi beceriksiz veya yetersiz olduklarını hissettigini sanmıyorum.

Vista konusuna gelirsek, ister yeni bir PC alın, isterseniz mevcut bilgisayara terfi uygulayın, rakiplerimize göre özellikle de terfi konusunda çok daha iyi isler yaptıgımızı söyleyebilirim. Hal böyleyken neden hala kendilerini terfi konusunda daha iyiymis gibi göstermeye çalıstıklarını anlamıyorum. Tam olarak ne demek istiyolar ki? Bu reklam islerinde gerçekten dürüstlük mü önemli? Yoksa yeterince iyiyseniz, canınız istediginiz zaman yalan söyleyebilir misiniz? Zira bu reklamda gerçegin zerresi yok."

Dünyayı onlar kesfetmedi!

Mac veya PC'den hangisinin daha iyi olduguna da müsterilerin karar verecegini söyleyen Gates, her gün güvenlik çalısanlarının Mac ile ilgili açıklar buldugunu ve sistemi komple ele geçirebildiklerini de sözlerine ekledi. Vista'nın Mac arayüzüne çok benzedigi iddiaları hakkında ise sert konustu;

"Eger Steve Jobs dünyayı kesfetti ve geri kalanlar da onun pesinden gitti demek istiyorsanız sorun yok. Ama Jim Allchin (Vista'yı gelistiren grubun baskanı) size gerçegin ne oldugunu her bir özelligi ögreterek açıklamaktan memnuniyet duyacaktır."

Ses getiren reklam filmi ise söyle; http://www.youtube.com/watch?v=ci2D1ig4df4

Mac: Selam ben Mac,
PC: ve ben de PC.
Mac: Hayırdır check-up mı yaptıracaksın?
PC: Aslında bugün Vista'ya terfi ediyorum iyi haber. Ama biraz korkuyorum ve içimle ugrastıklarında biraz geriliyorum.
Mac: Biraz açsana, basit bir islem degil mi?
PC: Aslına bakarsan degil. Pek çok PC'de oldugu gibi benim de ekran kartımı, hafızamı artırmam gerekiyor. Eger Premium paketi istersem daha hızlı bir islemciye ihtiyacım var, is biraz ciddilesiyor.
Mac: Üzgünüm dostum.
PC: Bak Mac, eger geri gelmezsem, çevre birimlerimi almanı istiyorum,
Mac: Hadi amaaaa, PC sana birs... Ahhh, çevre birimlerinden bahsetmiske...