Frontpage ile üyelik sistemi

Web tasarım, Web Programlama ve script dilleri konuları buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 929
Kayıt: 16 Mar 2006, 08:55
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Frontpage ile üyelik sistemi

Mesaj gönderen mavigece » 28 Oca 2007, 19:34

arkdaslar üyelik sistemi eklemek istiyorum.

asagıdaki ki kodu buldum.bunu frontpage'te kullanabilirmiyim...?

Kod: Tümünü seç

//giris.asp
<% if Session("durum")="giris_yapmis" then %>
<% Response.Redirect "giris_sayfasi.asp" %>

<%else %>
<FORM name=loginform action="giris_kontrol.asp" method=post>
<FONT face=verdana size=2>Kullanıcı Adı:</FONT></td><td><input name=kullanici_adi></td></tr>
<tr><td><FONT face=verdana size=2>sifre:</FONT></td><td><input type=password name=sifre></td></tr>
<tr><td><center><input type=submit value=Gönder></center></FORM>
<% end if %>

//giris_kontrol.asp
<% 
Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection") 
baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & 
Server.MapPath 
("database/db.mdb") 
%> 

<% 
'Sql Injection 'ı Önlemek ve HTML Kodlarını Pasif Hale Getirmek İçin 
Kullanılan 
Karakter Temizleme Metodu 
function guvenlik(data) 
data = Replace (data ,"`","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"=","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"&","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"%","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"!","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"#","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"<","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,">","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"*","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"And","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"'","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"Chr(34)","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"Chr(39)","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"select","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"join","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"union","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"where","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"insert","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"delete","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"update","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"like","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"drop","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"create","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"modify","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"rename","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"alter","",1,-1,1) 
data = Replace (data ,"cast","",1,-1,1) 
guvenlik=data 
end function 
%> 

<% 
If trim(guvenlik(request.form("kullanici_adi")))="" then 
Response.Write 
"<center><br><br><br><br><br><br><br><b>UYARI:</b><br><br>Kullanıcı 
adınızı yazınız!<br><br><a href='javascript:history.back(1)'><FONT 
color=#e45f0e><u>Geri Dön</u></a></b></center>" 
response.end 
end if 

If trim(guvenlik(request.form("sifre")))="" then 
Response.Write 
"<center><br><br><br><br><br><br><br><b>UYARI:</b><br><br>sifrenizi 
yazınız!<br><br><a href='javascript:history.back(1)'><FONT 
color=#e45f0e><u>Geri 
Dön</u></a></b></center>" 
response.end 
end if 
%> 
<% 
Set rs = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") 
Sorgu = "select id, kullanici_adi, sifre from uyeler where kullanici_adi = 
'" & 
guvenlik(request.form("kullanici_adi")) & "' and sifre = '" & 
guvenlik(Request.form 
("sifre")) & "'" 
rs.Open Sorgu, Baglanti, 1, 3 
If rs.BOF And RS.EOF Then 
Response.Write 
"<center><br><br><br><br><br><br><br><b>UYARI:</b><br><br>Kullanıcı 
adınız ya da sifreniz yanlıstır!<br><br><a 
href='javascript:history.back(1)'><FONT 
color=#e45f0e><u>Geri Dön</u></a></b></center>" 
Else 
Session("durum") = "giris_yapmis" 
Session("id") = rs("id") 
Session("kullanici_adi") = rs("kullanici_adi") 
Response.Cookies("TekTech")("kullanici_adi") = Request.Form("kullanici_adi") 
Response.Cookies("TekTech")("sifre") = Request.Form("sifre") 
Response.Cookies("TekTech").Expires = Now()+15 
Response.Redirect "giris_sayfasi.asp" 
End If 
%>

//giris_sayfasi.asp
<%
Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("database/db.mdb")
%>

<% if Session("durum")="giris_yapmis" then %>

<%
Set rs = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
id = Session("id")
Sorgu = "Select * from uyeler where id= " & id
rs.Open Sorgu, Baglanti, 1, 3
if rs.eof then 
Response.Write "<center>Üye bilgisi bulunmamaktadır!</center>"
else
%>
<b>Kullanıcı Adı:</b> <%=rs("kullanici_adi")%>
<a href="cikis_yap.asp"><b>ÇIKIs YAP</b></a>
<% end if %>

<%else %>
</p>
<center><br><br><br><br><br><br><br><b>UYARI:</b><br><br>Lütfen giris yapınız!<br><br><a href='giris.asp'><FONT color=#e45f0e><u>Anasayfa</u></a></b></center>
<% end if %>

//cikis_yap.asp
<%
Session("durum")="" 
Response.Cookies("TekTech")("kullanici_adi")=""
Response.Cookies("TekTech")("sifre")=""
Session("id")="" 
%>
<% Response.Redirect "giris.asp" %>
http://www.devasabilisim.com.tr - http://www.sefaaydin.net



Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1466
Kayıt: 15 Haz 2006, 10:51
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Mesaj gönderen AykutT » 28 Oca 2007, 19:43

Bu kodlar ASP'de çalısabilecek kodlar..
HTML siteye bunu eklersen biraz abes olur...

Kolay gelsin...

Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 929
Kayıt: 16 Mar 2006, 08:55
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece » 28 Oca 2007, 20:23

peki ben bu front page'e böle bir üyelik sistemi ekleyebilrmiyim yoksa bun üyelik sistemini bana servermı saglıyor...?
http://www.devasabilisim.com.tr - http://www.sefaaydin.net

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 27972
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 28 Oca 2007, 22:12

söyle söyleyeyim bu tarz asp veya php kodlarini frontpage de veya herhangi bir programla yapilmis html sayfalarina ekleyebilirsin gayet te güzel calisir , fakat bu script dilini hostun desteklemesi gerekir , free hostlar da genellikle bircok özellik yoktur.

Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1466
Kayıt: 15 Haz 2006, 10:51
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Mesaj gönderen AykutT » 28 Oca 2007, 23:19

ASP yi destekleyen tek free host sanırım http://www.somee.com vardı..
Burada deneyebilirsin..

Kolay gelsin..

Kullanıcı avatarı
ccasper
Byte4
Byte4
Mesajlar: 153
Kayıt: 10 Ara 2006, 15:24
cinsiyet: Erkek
Konum: Kocaeli / İzmit
İletişim:

uyelık sıstemı

Mesaj gönderen ccasper » 08 Şub 2007, 08:21

pekı arkadaslar bu uyelık sıstemını koydugumuz zaman takıp etmek kolaymı yada sıstem bızım nelere mudahele etmemıze ızın verır acaba bu kodu kullandıgımızda sıstem bızım onaylamadıgımız herhangı kısılere de ızın verıyormu acaba

Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 929
Kayıt: 16 Mar 2006, 08:55
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece » 21 Şub 2007, 22:07

arkadaslar frontpage ile yapılan bir siteye nasıl entegre edicez bu yukarıdaki kodu. açıklamanız mümkünmü???
http://www.devasabilisim.com.tr - http://www.sefaaydin.net

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 27972
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 21 Şub 2007, 22:24

bir link veririsin giris diye sonra yukaridakini de aynen uzantisi asp olacak sekilde atarsin hosta giris icin linke tiklayanin karsinina bu sekilde üyelik soran bir sayfa cikar

Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 929
Kayıt: 16 Mar 2006, 08:55
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece » 21 Şub 2007, 22:40

bilgimiz olmayınca...
çok basitmis yafu. tesekkürler adminim...
http://www.devasabilisim.com.tr - http://www.sefaaydin.net

Cevapla