Formattan sonra iki HDD ten biri görünmüyorsa

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Formattan sonra iki HDD ten biri görünmüyorsa

Mesaj gönderen velociraptor »

Formattan sonra iki HDD ten biri görünmüyorsa:

soru: bilgisayarimda biri 20 GB digeri ise 80 GB iki harddisk var, bilgisayara format cekerken C'yi ilk önce 20 GB olanina kurdum ancak daha sonra vazgecip 80 GB olanina C'yi kurmaya karar verdim ve kurdum. Daha sonra ilk kurdugumu silmek istedim ve XP Cd si ile bios ortaminda eskisini sildim, ancak 20 GB lik harddisk simdi hic görünmüyor. Birseyleri yanlis yaptigim belli, Bunu tekrar getirmenin yolu var midirü

Cevap: 1.normal bir win xp kurlumu gibi xp cd sini bilgisayar akoymaniz ve boot ederek yükleme konsoluna girmeniz. daha sonra sizden yüklenecek kisimi secmenizi istediginizde orada ham olarak 20gb lik HDD niz güzükmesi lazim onu secin. daha sonra sizden onu hangi formatta bicimlendirmeniz gerektigini soracak siz de NTFS deyin. bicimlendirme bittikten sonra kur dosyalari kopyaliyor yazisi ciktiginda restart yapin dogrudan.
2.Denetim Masasi-->Yönetimsel Araclar-->Bilgisayar Yönetimi-->Disk Yönetimi sekmesine tiklayarak bilgisayarinizda mevcut harddiskleri görün...Eger bicimlendirilmediyse bicimlendirin..Muhtemelen sorun kalmayacaktir...
ALINTIDIR