Windows 7 ve Xp arasinda dosya ve Printer paylasimi

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21490 kez

Windows 7 ve Xp arasinda dosya ve Printer paylasimi

Mesaj gönderen velociraptor »

iki windows 7 makinesi arasinda dosya paylasimi yeni HomeGroup özelligi sayesinde cok kolaydir fakat bu özellik Xp veya Vista ile uyumlu degildir , bu yazida Windows 7 x64 RC1 ve XP Professional SP3 , kablosuz ev ile bağlanacaktir.
Öncelikle iki makinaninda aynı çalışma grubunun üyesi olduğundan emin olun (default olarak Workgroup)

Resim

Windows 7 de: Control Panel \ All Control Panel Items \ Network and Sharing Center

Resim

sonrasinda Change advanced sharing settings diyelim

Resim

Advanced Sharing Settings (gelismis paylasim ayarlari) altinda asagidaki ayarlarin oldugunu dogrulayin , degilse o sekilde ayarlayin

Resim

Eger herhangi birinin paylasimlariniza ersimesine izin vermek istiyorsaniz Password korumasini devre disi birakin

Resim

Eger password korumasini muhafaza etmek istiyorsaniz Xp li bilgisayarlar icin bir log oldugundan ve bunlarda password oldugundan emin olun

Resim

simdi Windows 7 deki network e gidersek xp ve windows 7 makinalarini görüyor olaniz gerekir (windows 7 makinasinin ismi , Mysticgeek-PC dir)

Resim

Windows 7 makinede yazıcıyı paylaşmak için baslangic menüsünde yeralan Devices and Printers e gidelim ve printer iconuna cift tiklayalim

Resim

sonrasinda Customize your printer e cift tiklayalim

Resim

iki windows 7 makinesi arasinda dosya paylasimi yeni HomeGroup özelligi sayesinde cok kolaydir fakat bu özellik Xp veya Vista ile uyumlu degildir , bu yazida Windows 7 x64 RC1 ve XP Professional SP3 , kablosuz ev ile bağlanacaktir.
Öncelikle iki makinaninda aynı çalışma grubunun üyesi olduğundan emin olun (default olarak Workgroup)

Resim

Windows 7 de: Control Panel \ All Control Panel Items \ Network and Sharing Center

Resim

sonrasinda Change advanced sharing settings diyelim

Resim

Advanced Sharing Settings (gelismis paylasim ayarlari) altinda asagidaki ayarlarin oldugunu dogrulayin , degilse o sekilde ayarlayin

Resim

Eger herhangi birinin paylasimlariniza ersimesine izin vermek istiyorsaniz Password korumasini devre disi birakin

Resim

Eger password korumasini muhafaza etmek istiyorsaniz Xp li bilgisayarlar icin bir log oldugundan ve bunlarda password oldugundan emin olun

Resim

simdi Windows 7 deki network e gidersek xp ve windows 7 makinalarini görüyor olaniz gerekir (windows 7 makinasinin ismi , Mysticgeek-PC dir)

Resim

Windows 7 makinede yazıcıyı paylaşmak için baslangic menüsünde yeralan Devices and Printers e gidelim ve printer iconuna cift tiklayalim

Resim

sonrasinda Customize your printer e cift tiklayalim

Resim

Properties (özellikler) ekraninda Sharing (Paylasim) tab ina cift tiklayalim ve share the printer (yaziciyi paylas) kutucuguna tik koyalim ve yazicinin ismini girelim

Eger Xp makineniz x86 ise (32 bit) ayarlara gecmeden önce Ek Sürücüler yükleyebilirsiniz

Resim

Paylasilan aygit ve klasörleri bulmak icin ; windows 7 li makinada Network ikonuna cift tiklayalim , burada paylasimdaki Printerin windows 7 makinama baglantisini ve kullanici klasörünü görebilirsiniz.

Resim

Users > Public yolu ile (üstteki resim) paylasilan kalsörlerimizi görebiliriz ,Ben XP SHARE adli bir klasör olusturdum ki tüm paylasimlarim derli toplu olsun .

Resim

Xp de Windows 7 (mysticgeek-pc) paylasimlarini görebilmek icin , My Network Placesi acalim

Resim

Xp de Share folders e cift tiklayip windows 7 deki paylasilan klasörlerin listesine ulasalim

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Windows 7 ve Xp arasinda dosya ve Printer paylasimi

Xp de paylaşılan yazıcılari kurmak
Xp de yazici paylasimi icin baslangic nemüsündeki Printers and Faxes e gidip Add Printer Wizard (Yazıcı Ekleme Sihirbazı) a tiklamamiz gerek

Resim

A network printer, or a printer attached to another computer i secip next diyelim

Resim

sonraki ekranda Connect to this printer… i secelim ve windows 7 ye baglanti icin yolu yazalim

Resim

Şimdi onay mesajı icin Evet i tıklatın

Resim

Ardindan Finish e tiklayip baglanti sihirbazini sonlandiralim

Resim

Bazı durumlarda , paylasilan yazici icin x86 XP driverlerini yüklemek gerekebilir cünkü windows 7 driverlari Xp ile uyumlu degildir , herseyi tamamladiktan sonra Paylasilan Printeri bulmak icin Printers and Faxes i acalim

Resim

Bu Windows 7 li Pc nizde diğer cihazlar için dosya paylaşmaya başlamanıza yardımcı olacaktır,
When I first started I was able to see the printer on XP right away because I had a HomeGroup set up, but once I deleted it I needed to share the printer like you would for a workgroup. You might also have to do a couple restarts of the XP machine for it to see the shared resources on Windows 7. If you have had any experiences with sharing between Windows 7 and XP leave us a comment!
Ceviri : Velociraptor
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

teşekkürler..
yukarıdakileri uyguladınız hala aynı sorunları yaşıyorsanız ek olarak yazıcının olduğu bilgisayarda dahili ve harici güvenlik duvarınızda aşağıdaki portları açın.

port :137,138,139,2869,1900:tcp-udp
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ilave icin tesekürler
baleria
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen baleria »

velociraptor verdiğin bilgi için teşekkür ederim ama olmadı win7 deki ayarları söylendiği gibi yaptım ama yine görmedi acaba xp de yapmam gereken artı bişey varmı bu işin biraz acemisiyim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

olmadi derken nasil bir hata aliyorsunuz
baleria
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen baleria »

aslında benim için önemli olan xp nin win7 ye bağlanması
win7 hata vermiyo ama network de xp yide grmüyo xp de çalışma grubu bilgisayarlarını göster dediğimde resimdeki hatayı alıyorum bana kalırsa bütün sorun xp de ama bu sorunu nasıl yapacağımı bilmiyorum umutsuz bir vakayım .

Resim
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

xpnin güvenlik duvarını kapayıp dene.
ağ kurulum sihirbazını çalıştırıp ağı tekrar kur.
özellikle nod32 kullanıyorsan yukarda verdiğim portları mutlaka aç.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ilaveten asagidakileri bir uygulayin:
viewtopic.php?f=13&t=3006
baleria
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen baleria »

çok çabalama rağmen xp ve win7 birbirini görmedi bende win7 home premium yükledim ultimatede ev grubu oluşturdum premiumda ev grubuna katıldım dosyaları görüyorum ama içer,ğini ulaşamıyom.
daha doğrusu ultimate yüklü olan pc diğer pc bağlanıyo dosyaların içinde gezine biliyo ama premium yüklü olanultimatenin dosyalarını görüyo ama içeriğine bakamıyo öğle olduğu gibi duruyo tıklasam bile tepki vermiyo.
bir şey daha var ultimate de paylaşıma açtığım kişisel klasörlerime premiumda tıkladığım zaman hata veriyo hata oduda 0x80070035 kodun ne olduğunu bilen varsa yazabilirmi ltf.
bu kadar zor olduğunu bilmiyordum ne zor işmiş anlamadım gittim bu dosya paylaşım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

viewtopic.php?p=12057#p12057
üstteki verdiklerimi denediginde mi verdi o hatayi
baleria
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen baleria »

evet aynen yazıldığı gibi uyguladım olmadı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

yani gördügün pc nin ismini yazip ulasmaya calistiginda da ip sini yazip ulasmaya calistiginda da ayni garip hatayi veriyor ???
baleria
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen baleria »

hayır bak şimdi xp denedim olmayınca xp yi kaldırdım win7 prmium kurdum diğer bilgisayardada win7 ultimate (64bit) kurulu ultimate yüklü olan pcden ev grubu oluşturdum premium dan bu gruba katıldım asıl surun burda başlıyo ultimateden peremiuma sorunsuz bağlanıyorum dosyalar arasında dolaşıyorum ama premiumdan ultimatenin kitaplık dosyalarını gürüyorum ama içeriğine bakamıyorum okuma yazma işlemi yapamıyorum ayrıca ultimateden ev grubu için açtığım her hangi bir klasörü (sarı şeklinde olan klasörler) tıkladığımda hata veriyo hata koduda 0x80070035 :evil:
bu nasıl iş anlamadım daha önce vista da çok kolay bi şekilde paylaşım yapmıştım.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

ulaşamadığın bilgisayarlara gpedit.msc den şu ayarları yap.

Resim

Resim