Yakalandik....!!!

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1

Yakalandik....!!!

Mesaj gönderen feyizz »

Güncellestirmeleri almak için önce Windows yazılımınızı dogrulamalısınız. Dogrulama, Windows'un orijinal ve tam lisanslı bir sürümünü kullandıgınızı dogrular.
Resim

Her neyse bundan 2 gün önce otomatik güncelleme belirdi saatin yanında ok yükle bakalım dedikten kısa bir süe sonra acayip acayip hatalar kalıcı olarak engellenecek devam edecekmisiniz falan, sandım ki yine spay bulastı ekrana sanal hatalar vb. seyler...

Ben çok fazla üstünde durmadım ve az önce ethernet'i söküp taktıgımda artık internete baglanamıyorum, sanırım microsoft Portlarımı kapattı :( , evdeki bilgisayara olması kötü oldu is yerinde olsa bi çözüm bulurdum simdi ne yapacagımı sasırdım

Modemden bilgisayar'a giden kabloyu degistirdim Modemi degistirdim, sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim NVIDIA nForce Networking Controller hayır ethernet üzerinden internete çıkamıyorum!!

su an USB ADSL modem üzerinden baglıyım sorun yok ancak bu taz bi sorunun kalıcı olup olmadıgını merak ediyorum ?

1) İsletim Sistemi XP 'yi yeniden kursam?
2) Bu tarz bi sorunla karsılasan oldumu?
3) Farklı Bir marka ethernet taksam?
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

iyi de bu gösterdiginin ethernet sürücüsü ile bir alakası yok..modemle baglanıp ethernet üzerinden baglanamıyorsan sorun ethernet kartında yeni bir ethernet kartı tak ve tekrar dene...ayrıca orjinal ürün olmadıgından baglanamama diye bir sorun olmaz çünkü çogu kimsenin ki orjinal degil ama baglanıyorlar...

konu tarafımdan buraya tasınmıstır.
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen feyizz »

Ortada bi sorun var ve baslangıcı XP nin lisanssız olması , fotografın olmasının sebebi sorunun buradan baslamıs olması...

Ethernet'i simdi degistirdim sorun hala devam ediyor Windows XP Bölümüne yazmamın sebebi XP isletim sistemini kullanıyor olmamdı.

Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

kesinlikle onunla ilgisi yok ethernet kartından yada anakart üzerindeetherneti taktıgın pci yuvalarında bir problem var..ayrıca madem yeri geldi söyleyeyim manuel update yapma otomatik yaparsan yapıyo manuel de davayı çakıyo..kolay gelsin :wink:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 7388 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Üstteki gibi hata ciktiktan sonra normalde internete baglanmaya devam edilir fakat her acilista xp nin uyari vermesi gerekirdi, hatta bu uyarilar da kaldirilabiliyor , fakat sizdeki durum bana biraz anakartin ethernet ile ilgili kisminin arizalanmis oldugu hissini uyandirdi (tabii ki yeni bir ethernet karti denedikten sonra yine calismiyorsa) Elbetteki Microsfotun son sürprizlerinden biri de olabilir fakat su ana kadar böyle birse duymadim
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

arkadasın xp si muhtemelen ilaçli yada sirket sürümü yani aktivasyon istemiyo...format attıgınız zaman eger hiçbirsey yapmazsanız otomatik update yapıyor,fakat eger sitesine gidip manuel yapmaya kalkarsanız update yapmıyor orjinal ürün dogrulaması istiyor...

-net e baglanama olayına gelince arkadas usb ile baglanıp ethernet ile baglanamıyorsa burda ethernet kartında yada anakartın ethernet baglantı kısımların da hata vardır demektir....ayrıca microsoftun internete baglatmama gibi bir lüksü olamaz bu insanların kisisel özgürlügüne müdahale olmus olur,zaten böyle bir sey olsaydı yer yerinden oynardı..

çözüm önerileri

1-2 yada 3 kart birden denemek lzım..bunu bilgisayrcılarda yapabilirsiniz
2-eger sistem olarak pc yi aldıysanız garantisi devam ediyorsa garantiye yollayın
3-tek tek toplama aldıysanız anakartı ve ethernet kartını garantiye yollayın
4-ethernet kartının sürücüsünü güncelleyin
5-eger hiçbirinde çare bulamazsanız bir bilgisayrcıya götürün bu sekilde sorununuz ortadan kalkacaktır.

biz burada yazılımsal çözümler sunuyoruz donanımsal olarakda en fazla yapacagımız önerilerde bulunmaktır,sizin sorununuzda donanımsal...saygılar
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen feyizz »

lion yazdı:arkadasın xp si muhtemelen ilaçli yada sirket sürümü yani aktivasyon istemiyo...
Bu siteden indirdigim tüm gereksizlikleri kaldırılmıs olan super xp 200 küsür mb olan kurulu idi Güncellemeler kapalıydı ancak buna ragmen saatin yanında otomatik güncellemeler yapılsın mı amblemi çıktı..
fakat eger sitesine gidip manuel yapmaya kalkarsanız update yapmıyor orjinal ürün dogrulaması istiyor...
Siteden manuel update yapmak istemedim yukarıda verdigim fotograf sadece sorunun baslangıcını yansıtmak istememdi konuya oradan girmek istedim
-net e baglanama olayına gelince arkadas usb ile baglanıp ethernet ile baglanamıyorsa burda ethernet kartında yada anakartın ethernet baglantı kısımların da hata vardır demektir....
Bende 1 adet ethernet kartı vardı harici, Takıp denedim sizin de aklınıza geldigi gibi 1 tane denemekle olmaz bi kaç tane daha denemeliyim diye yakınımkaki bir arkadastan ethernet istedim farklı marka 2 adet ethernet getirdi, onlarıda denedik ancak malesef... Sonuç olumsuz :(
ayrıca microsoftun internete baglatmama gibi bir lüksü olamaz bu insanların kisisel özgürlügüne müdahale olmus olur,zaten böyle bir sey olsaydı yer yerinden oynardı..

walla halen arastırıyorum ancak bi çözüm bulabilmis degilim dedigim gibi en çok süphelendigim sey o gördügüm uyarılar Microsofttan bir engelleme oldugunu halen düsünmekteyim

Son olarak isletim sistemini yeniden kurmayı düsünüyorum bakalım yeni XP neler getirecek
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

dedigim gibi sorununuz yazılımsal degil donanımsal,bence siz bir bilgisayarcıya götürün makinayı onlar çözer sorunu,kolay gelsin