
Sadece Delete tuşu ile yapmış olduğumuz ya da silmek istediğimiz dosya üzerine Sağ Tuşla Tıklayarak Delete komutunu kullandığımız zaman, dosyalarımız çöp kutusuna taşınmaktadır. Bizim için önemli bir dosyayı silmiş olsak bile çöp kutusuna giderek geri alabiliriz.
Eğer ki Shift+Delete kombinasyonunu bilinçli olarak kullanıyorsak ve Çöp Kutusundan silmiş olduğumuz dosyaları geri almayı biliyorsak aşağıdaki işlemleri sırasıyla yaparak dosya sildiğimizde karşımıza çıkan “ Bu Dosyayı Çöp Kutusuna Taşımak İstediğinizden Emin misiniz? “ sorusunu ortadan kaldırabilirsiniz.
1. Öncelikle Recycle Bin üzerine sağ tuş yapıyoruz ve Properties‘e tıklıyoruz.

2. Karşımıza çıkan pencerenin en alt kısmında “Display delete confirmation dialog” seçeneğindeki check işaretini kaldırıyoruz. Ok diyerek yapmış olduğumuz işlemi onaylıyoruz.

Artık bir dosya sildiğimizde karşımıza herhangi bir uyarı çıkmayacak. Aynı işlemleri Windows XP içinde uygulayabiliriz.

