1.XP'de regeditten sildiğimiz IsShortcut dize değerini Windows 7 de de silersek böyle bi problem çıkıyor cözümü:regeditden IsShortcut anahtarini sildinizsse tekrar olusturun (regedite girdikten sonra lnkFile ve piffile anahtarları içerisinde IsShortcut şeklinde dize değeri oluşturmak)
2.Sorunun ikinci nedeni ise Türkçe dil paketi olabilir ;
windows/system32 /compMgmtLauncher.exe yi yenilediginiz taktirde sorun ortadan kalkabilir
windows 7'de aynı sorun bende de var. Başka forumlarda da araştırdım hala çözümü yok... Windows 7 tıkır tıkır çalışıyordu... Bu sorun sonradan oldu. Başına gelen başka bir arkadaşla beraber sorunumuzu araştırırken bir ortak nokta vardı TuneUP Utilities programını kurmuş olmamız. Suçu buna vermiyorum ama bir tespitim bu. Türkçe dil paketinden kaynaklandığı da söylendi, hatta kesin dil paketnden de dediler. Ama çözüm format... Sistemi tertemiz kurmuşum kontrolunu yapmışım, gerekli programları yüklemişim (her yüklemeden sonra tüm sistemi kontrol etmek mümkün değil tabi ki), Acronis'le bir güzel yedeklemişim. Bu kadar emek sonrası gıcık bir durumla karşı karşıyayım... Yapılan açıklamaların her birini denedim, diğer deneyenlerin yorumlarını okudum ama nafile... Amam önemli bir ipucu elde ettim. Administrator (yönetici) yetkilerini etkin kılma diye birşey varmış ama windows 7'de bulamadım... İlgilenenlerin dikkatine... Selamlar...
Unuttum bilgisayar yönetimine denetim masasından ulaşabiliyorum, başlata bir kısa yol atadım işimi çözüyorum. Ayrıca bilgisayara sağ tık yapınca bir uyarı yazısı falan çıkmıyor. Sadece çalıştığını göstern yuvarlak şekil kısa bir süre 1-2 saniye dönüp kayboluyor. Tepki vermiyor...
inanın sadece müşterilerden birinin bilgisayarında karşıma çıkarda fransız kalırım diye kurdum kurcalıyorum hata vermediği program yok portable prolara özel bir gıcığı var, codec yüklüyorum hop hata, java yüklüyorum bir yerinden sorun .
bana kalırsa biz vistayı çok arıyıcaz. :evil:
Valla ben video, fotoğraf gibi multimedia işleriyle uğraşmayı sevdiğim ve de mesleğim icabı bilgisayarı kasacak programlarla çalıştığım işin vistayı hem sevdim hem sevmedim. (win 98 - millenium) ile (win xp - win vista) gibi benzetme yapabiliriz diye düşünüyorum. Windows 7'den umutluyum. Pardus kullandım 2. parti yazılımlarda yükleme ve kullanımında ayrıca codec kurmak gerekiyor. Türk işletim sistemi (Linux tabanlı) olduğu için bir şekilde muhakkak ilgileniyorum. YOKSA ŞU AN YAZDIKLARIMIZ DAHİL HER ŞEY AMCAMIZIN MASASINDAN GEÇİYOR. Gençler bu yazılım işi geleceğin işi uyumayın.. Programların Pardus uyumunu sağlamaya çalışın, zaten açık kaynak kodlu. Birden gaza geldim kusura bakmayın.
Windows 7 Bilgisaylink deki dosyayı indirin ( yonet.cmd ) isimli dosyayı \Windows\System32 kalsörüne atın daha sonrada ( yonet.reg ) isimli dosyayıda kayıt defterine ekleyin hepsi bukadar.