
3G kullanım oranı
Tüketicilerin yüzde 15’i 3G’nin pahalı olduğunu düşünürken, yüzde 63’ü hizmeti gereksiz buluyor. Uzun süre beklenen ve 1 Ağustos 2009 itibariyle kullanılmaya başlanan 3G hizmetleri, Türkiye’de yoğun bir ilgi görüyor. Araştırmanın sahası sırasında henüz ikinci ayında olan 3G hizmetleri şimdiden yüzde 9.3’lük bir kesim tarafından kullanılmaya başlandı. İnterpromedya’nın yaptığı araştırmanın verilerine göre, Eylül ayı itibariyle tüketicilerin yüzde 17’si 3G uyumlu cep telefonu kullanıyor.
Turkcell 3G
Turkcell 3G'de birinci
Tüketicilerin 3G operatör tercihlerinde ise yüzde 61.3’le Turkcell birinci, yüzde 22,6 ile Vodafone ikinci ve Avea ise yüzde 16.1 ile üçüncü sırada. Tüketicilerin 3G kullanım nedenlerine bakıldığında ise yüzde 83,9’la görüntülü konuşma ilk sırada yer alıyor. Yüzde 23,4’lük kesim hızlı mobil internet hizmeti, yüzde 13’lük grup ise mobil TV hizmeti için 3G kullanıyor.
Vodafone 3G
3G Görüntü Görüşme
Sektördeki reklam bombardımanın galibi Turkcell oldu
Rekabeti yüksek olan sektörün, reklam verme oranı da bir o kadar güçlü ancak reklamların anımsanma başarısına bakıldığında ise; son bir aya dair tüketicinin en fazla reklamını hatırladığı teknoloji şirketi yüzde 22’yle Turkcell oldu. Nokia yüzde 16 ile ikinci, Casper ise yüzde 14’lük hatırlanma oranı ile üçüncü sırada yer aldı.
3G kullanımı araştırma sonuçları
Bilgisayar üreticilerine müjde: Tüketicilerin yüzde 26’sı notebook ya da netbook alacak! Tüketicilerin önümüzdeki dönemlerde alacağı teknoloji ürünleri hakkında da önemli veriler içeren araştırmaya göre, önümüzdeki 1 yıl içinde tüketicilerin yüzde 26’sı notebook ya da netbook almayı planlıyor. Satın alma sürecinde yüzde 90’lık bir oranla hem fikir olunan kriterler ise; hız, teknik servis desteği, fiyat ve garanti süresi.

