Belgeden çıkan Atatürk gerçeği

Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili bilgi paylasim forumudur
Kullanıcı avatarı
yazgüneşi
Kilobyte4
Kilobyte4

Belgeden çıkan Atatürk gerçeği

Mesaj gönderen yazgüneşi »

Resim
İngiliz arşivlerinden çıkan belgelere göre Atatürk’ün aslında en az 25 sene daha ömrü vardı.
4 hafta yüzünden öldü.
Fen bilimcisi için laboratuvar ne kadar önemliyse tarihçi için de arşiv aynı şeyi ifade ediyor.
Doktora çalışması için girdiği İngiliz Ulusal Arşivi’nde yıllardır araştırma yapan tarihçi Doç.
Dr.
Mustafa Sıtkı Bilgin, yakın dönem Türk tarihine ilişkin pek çok belgeye ulaştı ATATÜRK’Ü İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ? Atatürk’ün hastalığıyla ilgili raporlar 1938 yılının başlarından itibaren arşivlerde yerini almaya başlamış.
Bu raporlarda, Atatürk’ün hastalığının devlet işlerini aksatacak derecede kendisini rahatsız ettiği belirtiliyor.
Ayrıca, Fransız doktorların Türkiye’ye geldiğinden ve Türk doktorlarının yaptığı teşhiste onların da hemfikir olduklarından bahsediliyor.
Yine, Ankara’daki İngiliz elçisi Sir Percy Loraine’den Londra’ya giden ve bazısı gizli ve şahsa özel olan raporlarda, Fransız doktorların ‘Atatürk’ün 4-5 hafta uygun bir şekilde istirahatı ve bakımının yapılması neticesinde iyileşeceği ve 25 yıl kadar daha yaşayabileceğini’ ifade ettikleri belirtiliyor.
Ancak, bu raporların Türk ve Fransız kaynaklarının da incelenerek bir kritiğinin yapılması gerekir.
Eğer sonuçta İngiliz raporlarındaki bilgiler doğrulanırsa o zaman Atatürk’ün bakım ve tedavisinde bir ihmalin olup olmadığı ve varsa bunda kimlerin rolü olduğu araştırılmalıdırKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.
Dr.
Mustafa Sıtkı Bilgin, yakın dönem Türk tarihini ilgilendiren konularda pek çok yeni bilgiye ulaştı.
İşte Bilgin’in arşivden çıkardığı tarihle ilgili belgeli gerçekler…
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Re: Belgeden çıkan Atatürk gerçeği

Mesaj gönderen tasiyici »

peki bu 4-5 hafta ataturk neden dinlenmemiş demekki bir milletin yeniden doguşuna daha çok önem verdiğini görüyoruz ama bu zamanda anlayan çok bide bu haberin yalan olma olasılıgı yokmu yani atatürkü yataga yatırıp bizleri yok etmek için yapılan bir oyun olabilir diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
SkyGod
Bit
Bit

Mesaj gönderen SkyGod »

Evet böyle bir sadece rivayet var bildiğim kadarı ile kesinleşmiş birşey değil.Ben çok fazla tarih dersi görmedim hatırladığım kadarı ile Yücen Önder'imiz ölmeden önce kafasında ki tek sorunu Hatay ı Türkiye topraklarına bağlamak idi diye hatırlıyorum.Hafızam beni yanıltıyor olabilir.Son enerjisini hatta doktorların çok riskli demesine rağmen var olan gücüyle çalışmıştır.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Geçmişte ki bir çok şey çarpıtılarak günümüze geldi...
Yavaşta olsa gerçekler güne çıkıyor.
'Beni Türk Hekimlerine Emanet ediniz' i boşuna söylememiştir çünkü tıpta biizm alimlerimizde ilerideydiler ama ne oldu batılılar herşeyi sahiplenmeye çaba gösterdi kitaplarda bu şekilde empoze edildi...