modemi usb degilde eth üzerinden nasil baglariz?
- ultrailker
- Megabyte2
modemi usb degilde eth üzerinden nasil baglariz?
evet bendeki sorun usb den bağlı modem yani combo modem kullanıyorum usb yi çıkarınca net gidiyor eth kablosunu çıkarınca gitmiyor bu modemi sadece eth kablosundan görmesini istiyorum bu mümkünmü?
- ultrailker
- Megabyte2
- lion
- Kilobyte3
eğer etherneti cikarınca net gidiyorsa ya ethernet kartınızda bir sorun var(bu onboard da olabilir)yada ethernet sürücünüz yüklü değil...usb de zaten sorun olmaz o direk çalışır.şimdi şunları yapın;
-Bilgisayarım sağ tıkla ve özellikler de,oradan donanım ve aygıt yöneticisi,en üste ağ bağdaştırıcıları var eğer orada sarı renkli bir soru işareti görüyosan ethernet kartının sürücüsü yüklü değildir yok herşey normalse ethernetinde sorun var demektir...daha iyi sonuç alabilmek için arkadaşından yada tanıdığından onboard olmayan bir ethernet kartı al ve pci 1x slotuna tak bakalım oda çalışacakmı tabii takınca yeni taktığının sürücüsünü yüklemeyi unutma :wink:
-Bilgisayarım sağ tıkla ve özellikler de,oradan donanım ve aygıt yöneticisi,en üste ağ bağdaştırıcıları var eğer orada sarı renkli bir soru işareti görüyosan ethernet kartının sürücüsü yüklü değildir yok herşey normalse ethernetinde sorun var demektir...daha iyi sonuç alabilmek için arkadaşından yada tanıdığından onboard olmayan bir ethernet kartı al ve pci 1x slotuna tak bakalım oda çalışacakmı tabii takınca yeni taktığının sürücüsünü yüklemeyi unutma :wink:
- ultrailker
- Megabyte2
- lion
- Kilobyte3
biraz karışık bir anlatım olmadı mı? usb yi çıkar ve etherneti tak net var mı?ultrailker yazdı:hayır eth takınca net var ama usb yi çıkarınca net gidiyor.
yok ise ethernetle ilgili yukarda bahsettiğim sorunlardan biri var.zaten sen diyosun usb yi çıkarınca gidiyor o zaman bu şu demek oluyo modem usb ile bağlanıyo etherneti görmüyo..daha açıkçası ikisini aynı anda takma,ilk önce etherneti tak...o sırada usb takılı olmasın..yoksa net sorun ethernetle ilgili
- daddy_cool
- Megabyte3
Arkadaşım biraz karışık bir anlatım olmuş.Sen sanıyorum Modemi sadece Eternetten bağlamak istiyorsun.(İkisini de bağlamanın hiçbir anlamı yok.Bunun yanında sorun yaratabilirler). Sen sadce modemi eternetten bağla USB ile işin olmasın yani senin.Modemi sadece eterntten bağlamaya çalış...(bu şekilde daha iyi olur.USB den bağlama eternet tavsiye olunur)
- lion
- Kilobyte3
benim dediğim de buydu :Dhacker_a yazdı:Arkadaşım biraz karışık bir anlatım olmuş.Sen sanıyorum Modemi sadece Eternetten bağlamak istiyorsun.(İkisini de bağlamanın hiçbir anlamı yok.Bunun yanında sorun yaratabilirler). Sen sadce modemi eternetten bağla USB ile işin olmasın yani senin.Modemi sadece eterntten bağlamaya çalış...(bu şekilde daha iyi olur.USB den bağlama eternet tavsiye olunur)
- daddy_cool
- Megabyte3
- ultrailker
- Megabyte2
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
yeni bir ağ bağlantısı oluştur aklıma o geldi ilk olarak hiç kullanmadığım için usb o yüzden fazla bir bilgim yok arkadaşlara bile mode aldırırken usb li almamaya dikkat ettiryorum ve sözümü tutuyorlar sonrada gelip dua ediyorlar :D usb li modem alırsanızda 2 marka dışındaki markaları tanımıyorum Zyxcell ve Datron ADSL 2+ Destekleyen mode tercih ederim ilerde bizim devletin kafası çalışırda adsl 2 ve 2+ ya geçerlerse modem değiştirmek zorunda kalmayın :wink: şuan amerika+isviçre+ingiltere+almanya gibi büyük devletlerin eskittiği adsl yi kullanıyoruz yakında gene eskittiği sistem adsl2+ yı yakalaya bilirsek çok şahane olacak bundan sanıyorum 20 yıl sonra da şuan avrupanın kullandığı elektirik den interneti kullanacağımıza inanıyorum.