ayrı pencere sorunu.. (Cözüldü)
ayrı pencere sorunu.. (Cözüldü)
Arkadaşlar bu sorun önceden sorulduysa kusura bakmayın. Birkaç gün önce bilgisayarıma bir format attım. Formattan önce virüs vardı bilgisayarımda. Bunlardan biri de Bilgisayarım'dan herhangi bir sürücüye girmeye çalıştığımda ayrı pencere açılmasına yol açan virüstü. Format attıktan sonra nedense yine aynı sorunun var olduğunu fark ettim. İnternette dolaşan bir vbs yöntemiyle temizleniyor, normal hale geliyor, ancak bilgisayar yeniden başladığında yeniden ortaya çıkıyor.
Bunun kalıcı bir çözüm yöntemi var mıdır acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bunun kalıcı bir çözüm yöntemi var mıdır acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: ayrı pencere sorunu..
benim başıma gelmedi ama virüsün adını verir isen bende araştırabilirim...
Zaten tek bir tip virüs var, sürücüleri ayrı pencerede açan, gizli dosyaları göstermeyen. Adını bilemeyeceğim şimdi.
- ultrailker
- Megabyte1

Kurduğum hiçbir antivirüs bunu silemedi formattan önce. :)
Yukarıda bahsettiğim gayet basit bir vbs scripti ile kaldırılabiliyor, ancak yeniden başlattıktan sonra geri geliyor. :)
Yukarıda bahsettiğim gayet basit bir vbs scripti ile kaldırılabiliyor, ancak yeniden başlattıktan sonra geri geliyor. :)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21619 kez
viewtopic.php?p=185966
birde gizli dosya ve klasörleri görünür yapip , sistem dosyalarini da göster deyip , C ve d deki autorun.inf leri silmeyi dene
birde gizli dosya ve klasörleri görünür yapip , sistem dosyalarini da göster deyip , C ve d deki autorun.inf leri silmeyi dene
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 126 kez
Hayır AmbaSSadoR, sorun o değil, çünkü o seçenek işaretli değil bende. :)

Abi aşağıdaki dosyalardan hangilerini sileyim?velociraptor yazdı:viewtopic.php?p=185966

- velociraptor
- Yottabyte4

İyi de o linktekiyle alakalı bir sorunum yok ki. Ben de "birlikte aç" uyarısı vermiyor. Sürücüyü yeni pencerede açıyor.
Peki verdiğim ekran görüntüsündeki dosyalar gerekli dosyalar mı? Çoğunun boyutu bile yok. Kalsın mı onlar?
Peki verdiğim ekran görüntüsündeki dosyalar gerekli dosyalar mı? Çoğunun boyutu bile yok. Kalsın mı onlar?
- velociraptor
- Yottabyte4

bendeki üstte (XP pro sp3) sistemin vista degilse fazlalik ne varsa sil gitsin
Tamam, gereksizleri sildim. Bir dahaki yeniden başlatışımda ne olacak, göreceğiz bakalım. .)
- velociraptor
- Yottabyte4

eger yanlis hatirlamiyorsam bu sorun forumda vardi , ama bulamadim , bende verdigim seyleri tekrar aramaktan nefret ettigim icin kesin cözüm sudur diyemiyorum , ama cözüm belli , combofix vb bir yazilimla sistem taramasi
:)
O dosyaları silince sürücüler bu sefer "Birlikte Aç" hatası vermeye başladı. Senin üstte verdiğin başlıkta ilk yazan .bat yöntemini uyguladım, afedersin, iyice bok etti her şeyi. :) "Birlikte aç" sorununu çözdü; ama bu sefer bütün klasörler ayrı pencerede açılmaya başladı. Diyeceğim o'dur ki .bat scripti bende işe yaramadı.
Son olarak Combofix ile güzelce tarattım, çok harika bir programmış. Kıçı kırık antivirüslerin yapamadığını, bu ufacık program yaptı. Tertemiz oldu. Zaten gereksiz şeyler vardı bilgisayarımda, hazır bilgisayar da temizlenmişken bir format daha atayım dedim. Şimdi bu haldeyken birde deepfreeze kurdum mu tamamdır.
Yardımcı olanlara teşekkürler.
O dosyaları silince sürücüler bu sefer "Birlikte Aç" hatası vermeye başladı. Senin üstte verdiğin başlıkta ilk yazan .bat yöntemini uyguladım, afedersin, iyice bok etti her şeyi. :) "Birlikte aç" sorununu çözdü; ama bu sefer bütün klasörler ayrı pencerede açılmaya başladı. Diyeceğim o'dur ki .bat scripti bende işe yaramadı.
Son olarak Combofix ile güzelce tarattım, çok harika bir programmış. Kıçı kırık antivirüslerin yapamadığını, bu ufacık program yaptı. Tertemiz oldu. Zaten gereksiz şeyler vardı bilgisayarımda, hazır bilgisayar da temizlenmişken bir format daha atayım dedim. Şimdi bu haldeyken birde deepfreeze kurdum mu tamamdır.
Yardımcı olanlara teşekkürler.
- velociraptor
- Yottabyte4

viewtopic.php?f=5&t=41693
ayri pencere sorunu üstteydi , neyse format ile en temizini yapmissin gecmis olsun
ayri pencere sorunu üstteydi , neyse format ile en temizini yapmissin gecmis olsun