Merhaba,
Dün akşam win7 rtm x64(64bit) denemesi yaptım ve maalesef hüsrana uğradım.
* 32bit ile sistemin açılması 19-20 sn olurken, 64bit ile 30 sn civarında oldu.
* Sistemin tamamen açıldığı anda ~900MB ram ve %5 işlemci harcıyor. 32bit ~500MB ram ve %0-1 arasında işlemci harcıyor.
* Genel olarak sistemi kullanırken yavaşlık hissettim.
* Driver sorunu yaşamadım. Nforce5 çipset ve 9600GTS ekran kartında hiç sorun yaşamadım.
Windows7 x64 denemesi ve izlenimler
- slayer
- Byte2

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21607 kez
Re: Windows7 x64 denemesi ve izlenimler
bu düsündürücü , cünkü driver sorunu olmadan bukadar yavaslik normal degil , öyleyse 64x kulanmanin pek bir mantigi kalmiyor
- slayer
- Byte2

Re: Windows7 x64 denemesi ve izlenimler
Aslında şöyle bir test daha yaptım. Windows7 ile beraber gelen sürücüler(X86 ve X64) oldukça performanslı çalışıyor.
Mesela default kurulumdan sonra windows deneyim dizini puanlarım ile nvidia.com'dan aldığım ekran ve çipset sürücülerini kurduktan sonra aldığım puanlarım aynı.
Bu testi sadece kendi bilgisayarımda değil, windows7 kuran bütün arkadaşlarımda yaptım ve sonuç aynı. Ayrıca windows update ile sağlanan sürücüler(nvidia,AMD,ati vs) gayet performanslı çalışıyor. (Bu durum vistada aynı değil idi)
Yukarıda yazdıklarım sadece 64bit için değil, 32bit içinde geçerlidir.
Mesela default kurulumdan sonra windows deneyim dizini puanlarım ile nvidia.com'dan aldığım ekran ve çipset sürücülerini kurduktan sonra aldığım puanlarım aynı.
Bu testi sadece kendi bilgisayarımda değil, windows7 kuran bütün arkadaşlarımda yaptım ve sonuç aynı. Ayrıca windows update ile sağlanan sürücüler(nvidia,AMD,ati vs) gayet performanslı çalışıyor. (Bu durum vistada aynı değil idi)
Yukarıda yazdıklarım sadece 64bit için değil, 32bit içinde geçerlidir.