Windows 7'den ilk hata!

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Windows 7'den ilk hata!

Mesaj gönderen daddy_cool »

Çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 7'nin ilk hatası daha piyasaya sürülmeden ortaya çıktı.

Resim

Daha tamamlanır tamamlanmaz testçiler Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'de (RTM) bulunan olası bir hatadan bahsetmeye başladı. 27 yaşındaki ABD'li Ryan Price web günlüğünde CheckDisk uygulamasının anormal bellek tüketimini gösteriyor.

Windows ile beraber gelen disk denetleme aracı CheckDisk, (chkdsk.exe) Microsoft'a has dosya sistemlerindeki tutarsızlıkları denetleyen ve mevcut hataları gideren bir program. Price, programla yaptığı bazı test denemelerinde sistemin aşırı derecede yavaşladığını ve hatta çökmeye kadar gittiğini gözlemledi.

Windows Görev Yöneticisi ile yaptığımız kontrolde chkdsk.exe'nin test sistemizdeki 1 GB'lık RAM'in 522 MB'ını sadece kendine tahsis ettiğini gördük. Gerçi testimizde sistem çökmedi; fakat geriye kalan RAM miktarıyla üretken bir biçimde çalışmak imkansızdı.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21563 kez

Re: Windows 7'den ilk hata!

Mesaj gönderen velociraptor »

Daha neleri cikar neleri :)
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Ewet.Her ne kadar final sürüm deselere de aslında SP1 çıkmadan Windows 7 rayına oturmayacaktır diye düşünüyorum.
Windows 7 RTM ile Windows XP testinde işlemci kullanımı konusunda Windows XP öndeydi.Bunun yanında yine Vista ile olan testinde ise Gaming Performance kısmında Vista Windows 7 RTM den daha fazla puan almıştı.Bunlar aslında önemli noktalar.İleride bunların düzeltileceğini umuyorum.
Kullanıcı avatarı
armorking
Megabyte1
Megabyte1

Mesaj gönderen armorking »

ne vista nede win 7 , zamana uygun bir " xp reloaded " diye bir sürüm çıkarsalar daha iyi olur .
Kullanıcı avatarı
hikmet
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen hikmet »

O değilde en komiği , şu vistayı Xp ye uyduracağız diye windows 7 yi çıkardılar , tam uyduramadılar , şimdi alınan duyumlara göre Windows 8 üzerinde çalışıyorlarmış , istermisiniz tam Xp olarak gelsin :D
Kullanıcı avatarı
STRANGER
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen STRANGER »

quad core sistemimi hallac pamuguna donderdi :shock:

Resim
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen slayer »

Sanırım SP1 çıkmadan (ki hazırlanmakta olduğunu duymuştum) taşlar yerine oturmayacak. Sistemin açılışta 585-600 MB ram harcamasını bende pek hazmedemiyorum. 1GB ram sahipleri ne yapacak merak ediyorum? Neymiş; ram miktarı az olduğunda ram tüketimi otomatik olarak azaltılıyormuş. Kardeşim ben 4 gündür optimizasyon yapmaktan gözlerim karardı ama 550MB'ın altına inemedim. Bunlar hep pembe yalanlar gibime geliyor...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bunlari duydugum iyi oldu forever Xp diyorum ozaman :D
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Adminim XP Speed gibi Windows 7 speed gibi bişey de çıkaramaz mıyız? veya en azından XPspeed deki hangi kodların Windows 7 de de işe yaradığını bilelim?
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

bende kullanmak için kendini zorlayanlardanım.
birdefa şu winsxs klasörünün şişmesine çare bulacaklar,vistada 20gb'lara ulaşan bu klasör windows7 de 16gb'lara dayandı ilk kurulumda vista gibi değildi daha az ram harcıyor,winsxs klasörü daha az,sistem daha hızlı v.s. ama yüklemeler arttıkça vistadan farkı kalmıyor,bence vistanın aşırı makyajlı hali,şu anda server2008'ime geri döndüm....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

daddy_cool yazdı:Adminim XP Speed gibi Windows 7 speed gibi bişey de çıkaramaz mıyız? veya en azından XPspeed deki hangi kodların Windows 7 de de işe yaradığını bilelim?
bu konuda da calismalarimiz olacaktir , hep beraber ise yarar registry kodlarini derleyip milletin faydalanmasi icin download a suanbiliriz diye düsünüyorum
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen slayer »

Vista, Sp2 ile oldukça kendine gelmiş gibi görünüyor. Rakamlarla konuşmak gerekirse Sp1 öncesinde sistem açılışında 700-850 mb ram ve %5-6 işlemci harcıyordu. SP1 ile az bir oranda iyileşme sağlandı. SP2 entegre edilmiş MSDN sürümü bir vista ile deneme yapmıştım(velociraptor vermişti sağolsun:) ) şu anki windows7 rakamlarını elde edebilmiştim. Gayet memnun edici idi. Geleceğim nokta şu; SP1 yayınlanmadan windows7'nin sağlamlığını ve güvenilirliği çok tartışırız :)
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Mesaj gönderen tasiyici »

evet en iyisi xp ye devam microsoft adam gibi bir işletim sistemi geliştirene kadar xp windows 7 çok övülmüştu buda vista gibi olmasın :D
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

modestus yazdı:bende kullanmak için kendini zorlayanlardanım.
birdefa şu winsxs klasörünün şişmesine çare bulacaklar,vistada 20gb'lara ulaşan bu klasör windows7 de 16gb'lara dayandı ilk kurulumda vista gibi değildi daha az ram harcıyor,winsxs klasörü daha az,sistem daha hızlı v.s. ama yüklemeler arttıkça vistadan farkı kalmıyor,bence vistanın aşırı makyajlı hali,şu anda server2008'ime geri döndüm....
Açıkcası modestusa bu konuda katılıyorum.Bu kadar çabuk beklemediğim bir şişkinlik oldu makinada.İlk zamanlar kurduğum gibi değil sistemin çalışma performansı.Bu yüzden sanırım bende Xpye geri dönücem.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

velociraptor yazdı:
daddy_cool yazdı:Adminim XP Speed gibi Windows 7 speed gibi bişey de çıkaramaz mıyız? veya en azından XPspeed deki hangi kodların Windows 7 de de işe yaradığını bilelim?
bu konuda da calismalarimiz olacaktir , hep beraber ise yarar registry kodlarini derleyip milletin faydalanmasi icin download a suanbiliriz diye düsünüyorum
Bunun için daha şimdiden işe koyulmaya başlayabiliriz isterseniz.Bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.