Symantec, Microsofttan rahatsiz

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
spectacuLar
Kilobyte2
Kilobyte2
Mesajlar: 362
Kayıt: 21 Eyl 2006, 18:04
cinsiyet: Erkek
Teşekkür edildi: 3 kez

Symantec, Microsofttan rahatsiz

Mesaj gönderen spectacuLar »

Güvenlik sirketi Symantec, artık rakibi olan eski isortagı Microsoftun kendi güvenlik çözümlerini yeni isletim sistemi Windows Vistaya entegre etmesine sert tepki gösteriyor.

Güvenlik paketi Norton Anitvirusun yapımcısı Symantec, Mayıs ayından itibaren OneCare markalı kendi güvenlik ürünü olan Microsoftun, rakip firmaları engellemek için isletim sistemi Windows Vistanın kod bilgilerini saklı tuttugunu savunuyor. Symantec yöneticileri, çesitli fırsatlarda bir zamanlar isortakgı olan Microsoft aleyhinde açıklamalar yapıyor. Symantec tepe yöneticilerinden Rowan Trollope, Microsoftun pazardaki hakim konumunu kötüye kullandıgını, bunun da kullanıcıya olumsuz sonuçlar dogurdugunu savundu. Cupertino merkezli Symantec henüz ABD veya Avrupada herhangi bir haksız rekabet davası açmadı. Ancak, sirketin AB Rekabet Komisyonuna Microsoft aleyhinde bir sikalet dilekçesi hazırladıgı biliniyor. Symantec yöneticileri, basına Microsoft aleyhinde demeçler vererek yazılım devine kamu önünde baskı olusturmayı hedefliyor.

Microsoft ise kendi markalı güvenlik çözümlerini Vistaya entegre edilme kararının kullanıcıların avantajına oldugunu savunuyor. Microsoft, Vistayı Ocak 2007de çıkaracak, Symantec de bu nedenle Vista uyumlu kendi güvenlik ürünlerini bu tarihe yetistirmeye çalısıyor. Symantecin Vista uyumlu ürünler çıkarabilmesi için, bir takım yazılım arayüzlerine ve Defender kodlarına gereksinimi var; Microsoft, güvenlik yazılımı Defenderı internete koydugunu açıklamasına karsın, Symantec bu yazılımın kodlarının direkt olarak kendilerine dagıtılmasını talep ediyor. AB Rekabet Kurumu uzmanları, birçok kereler Microsoftun Vista isletim sistemiyle ilgili uyarıları diye getirmisti. AB ile Microsoft arasındaki Windows Media Player davası ise hala sürüyor.

Ntvmsnbc
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 51186
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 12466 kez
Teşekkür edildi: 9512 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Symantec , sirketi benim nedense hic sevmedigim ve ürünlerini de cok cok az kullandigim bir sirket , Birkere yaptiklari antivirüs sisteme birkere kurulduktan sonra , format atmaya itecek kadar bozuyordu (5-8 yil bu durum böyle gitti) kaldiki kendilerinin güncellemelri kaspersky firmasindan uzunca bir süre satin aldiklari da artik bir sir degil , yani , baskalari calissin ben taseronluk yapayim, reklamla nasil olsa isi götürürüm mantigi ile bugünlere geldi , gelelim microsofttan güvenlik sistemi kodlarini istemesi olayina , herhalde , kodlari almadan virüs yazdiramayacaklar :) , kendilerini cok akilli saniyorlar anlasilan.
Cevapla