İşlemciniz Sanal XP'yi Destekliyor mu?

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19208 kez

İşlemciniz Sanal XP'yi Destekliyor mu?

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows 7 RC sürüm ile beraber gelen Sanal XP (Virtual XP) özelliği sayesinde, Windows 7 içerisinde Windows XP'yi kolaylıkla çalıştırabiliyorsunuz. Tabii ki bu destek tüm sürümler için geçerli değil.

İşin yazılım tarafını halletsenizde birde donanım kısmı olduğunu da unutmamalısınız. Çünkü bu özellikten yararlanmanız için işlemcinizin sanallaştırma (virtualization) komut setine sahip olması gerekiyor. Hem Intel hem de AMD kullanıcıları için hazırlanan uygulamalar sayesinde kullandığınız işlemcinin söz konusu komut setine sahip olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz

Resim

Intel Processor Identification Utility.
http://www.intel.com/support/processors/tools/piu/

AMD Virtualization Compatibility Check Utility
http://support.amd.com/us/Pages/dynamic ... ItemID=172

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2 kez

Re: İşlemciniz Sanal XP'yi Destekliyor mu?

Mesaj gönderen skinnycem »

İşlemcim sanal XP yi desteklediği halde yazılımı kurarken " Virtual Windows XP couldnt be started because hardware-assisted virtulization is disabled.Please enable hardware virtulization in the BIOS setting and try again." yazan hata mesajı alıyorum. BIOS ayarlarına baktım, böyle bir ayar yeri yok. Başka yerden ayar yapmam mümkün mü?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

biosta default olarak kapali gelen bu özelligi ancak biostan acabilirsiniz , yeri bioslarda farklilik gösterse bile , eger biosunuzda böyle bir özellik olmasa , hata yazisinda bios ta kapali oldugu iletisini almazdiniz
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2 kez

Mesaj gönderen skinnycem »

Sony laptop FW139N .. Maalesef BIOS da bu özelliği açacak bir seçenek bulamadım :(
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

PC de ayrı sanal bir XP çalıştırmaktan çok farklı birşey değil. vmware, virtualbox vs. sanal işletim sistemi kurulabilen her programla da yapılabilir. Durum böyle olunca gerçek XP kurup çalıştırdığın haline göre çok da performanslı olmayacak, bunun için baya bir ram de ayırmak gerekecek gibi duruyor. Hele ki oyun oynamayı düşünen varsa unutsun

işlemcisi desteklemeyenler yazılımlar ile bu işi çözebilir ama her harukarda tam performans alınmaz iki yöntemdede çok iyi ibr makine geniş ibr ram olucak ancak öyle alırsın
eroluzun
Bit
Bit

Mesaj gönderen eroluzun »

İşlemcim sanal XP yi desteklediği halde yazılımı kurarken " Virtual Windows XP couldnt be started because hardware-assisted virtulization is disabled.Please enable hardware virtulization in the BIOS setting and try again." yazan hata mesajı alıyorum. BIOS ayarlarına baktım, böyle bir ayar yeri yok. Başka yerden ayar yapmam mümkün mü?
bendede aynı sorun biosda böyle bir ayar yok lg e 200 laptop t 7200 işlemci desdekliyor fakat biosda byle bir seçenek yok ne yapmam lazım
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

hmm benim 7200 desteklemiyormuş, yani şimdi sanal xp çalışmayacakmı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

henüz bu sistem beta asamasinda ve cok yeni , desteklemeyen sistemler icin yapilacak birsey yok , bios ta o ayar yoksa , win 7 üreticisi Microsoftu beklememiz gerek , adamlarin verdigi tek bilgi ; varsa bios tan enable edin seklindeydi onun disinda ne yapilabilir in cevabini onlar dahi bilmiyorlardir (eminim) , yarin biri cikar baska bir metod bulur (ki yüksek olsilik) ozaman o bilgi burada da yeralacaktir , emin olunuz