Türkiye, MSN messenger kullanımında dünya üçüncülüğüne yerleşirken 70 milyon nüfüsuyla ancak 10 milyon nüfuslu Macaristan kadar sunucu yatırımı yapabiliyor.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 13:41 TSİ 04 Eylül 2006 Pazartesi
ANTALYA - Microsoft Türkiye, Antalya Kemerde düzenlediği bir basın toplantısıyla 2006 mali yılını değerlendirdi ve gelecek planlarını açıkladı. Türkiye bilişim pazarı hakkında da detaylı bilgiler veren toplantıda, Microsoft Türkiye geçen mali yılda gelirlerini yüzde 36 oranında artırdığını açıklarken, 2007 yılı başında piyasaya süreceği Windows Vista işletim sistemi ve Office 2007 yazılımını tanıttı.
Türkiyede internet kullanıcılarının neredeyse tamamına ulaşan Microsoft, Türkiyede ulaştığı 14,4 milyon MSN Messenger kullanıcı sayısıyla dünyada üçüncü sırada yer aldı. Türkiye yine bir Microsoft hizmeti olan Hotmail kullanımında da 10,2 milyon kullanıcıyla dünya altıncısı durumunda. Microsoft Türkiyenin uluslararası ölçekte ulaştığı diğer bir başarı da kurumsal pazarda oldu. Türkiye ofisi, kurumsal pazarda gösterdiği büyüme hızıyla dünya çapında en hızlı büyüyen beşinci ofis oldu.
Basın toplantısında bir sunum gerçekleştiren Microsoft Genel Müdürü Çağlayan Arkan 2005 yılında Türkiyedeki BT harcamalarının bir önceki yıla göre yüzde 27,3 oranında büyüyerek 4,4 milyar dolar civarında gerçekleştiğini söyledi. Arkana göre sektörün bu seneki büyüme oranı ise yüzde 30 civarında olacak ve Pazar büyüklüğü 5.3 milyar dolara ulaşacak.
http://www.ntvmsnbc.com/news/384045.asp
Türkiye, MSN messenger kullaniminda dünya ücüncüsü
- velociraptor
- Yottabyte4
- Mesajlar: 51186
- Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
- cinsiyet: Erkek
- Teşekkür etti: 12466 kez
- Teşekkür edildi: 9512 kez