UpdateDriverForPlugAndPlayDevices hatasi

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

UpdateDriverForPlugAndPlayDevices hatasi

Mesaj gönderen Alesta »

sorun:
xp pro sp2 li sistem kullanıyorum, ses kartını tanıtamıyorum. nasıl olduysa bozulmuş ve bilgisayardan ses alamıyorum. gigabyte anakarta, sis648fx chipset onboard ses kartı. sis in sitesinden güncel driver ı indirdim ve yüklemeye çalıştım. ama yüklemenin ortasında "UpdateDriverForPlugAndPlayDevices" başlığıyla -536870397 nolu hatayı veriyor ve "fail to install audi driver for windows xp setup will exit" uyarısıyla yüklemeyi sonlandırıyor. microsoftun sitesinde (http://support.microsoft.com/default.as ... r%3B822831 ) windows 2000 e yönelik çözüm var ama xp ye yönelik herhangi bi açıklama yok.

gerek normal açılışta, gerekse de güvenli kipte ses driverı nı tamamen kaldırıyorum ve yeniden kurmayı deniyorum ama sonuç yok. bilgisayara format atamamam gerekiyor. sorunu nası çözebilirim?

cevap :

bu sorun genelde msi anakartlarda ve sis chipsetlerde çıkıyor. normalde benim bildiğim herhangi bi onboard aygıtı ha anakartın driverıyla tanıtmışız, ha chipsetin sunduğu driver la. yani farketmez diye biliyordum. ama öyle deilmiş.

sis'in sitesinden indirdiğim sürücü ile aygıtı tanıtmaya çalıştığımda yukardaki hatayı aldım. (sis cd si ile de aynı hata oluştu) ama gigabyte ın sitesinden indirdiğim driver sorun çözdü.

sonuç olarak yukardaki hatayı alıyorsanız bi de diğer alternatifle aygıtı tanıtmaya çalışın.

not : sitenin yeniden paylaşıma kazandırılmasından dolayı teşekkürler. velociraptor gerek yukardaki sorunun çözümünde, gereksede site için harcadığın emekten dolayı teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12413 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorunun cözümü tamamen size aittir o nedenle paylasim icin asil ben tesekür ederim