bios update..cok basit
- lion
- Kilobyte3
bios update..cok basit
arkadaslar intel 945 chipsetli bir anakartim var modeli PLRN biosunu update yapmak istedim normalde yok çok tehlikeliydi,yok uzmanlik gerektirir gibi sorunlar vardi hatta bu konuda yazılar bile yazılmıştı..hatta adminimiz bile bios update konularında ana sayfamızda bilgiler vermişti...bugun 945 PLRN chipsetli anakartımı update ettim ve teknolojinin ne kadar ilerlediğine sahit oldum arakadaşlar biosu şu şekilde update ettim;intelin sitesinden kendi anakartıma uyan bios yazılımının en son sürümünü indirdim ve inen bir exe dosyası çift tıkladım kurulum bitti ve tekrar açılışta bios update oldu..evet belki inanmıyacaksınız ama bios updateni bir adet çift tıklama ile gerçekleştirdim bu bence mükemmel bir şey çift tıklıyosunuz ve gerisini pc kendi hallediyor.yani karışık işlemler yapmak zorunda değilsiniz ben buradan intel firmasını tebrik ediyorum ve teknolojinin ne kadar hızlı ilerdiğine şahit olarak birazda şaşkın bir şekilde yazıma son veriyorum....hepinize selamlar
- bambucya77
- Kilobyte3
Re: bios update..cok basit
oncelikle baslik tarafimdan buraya tasinmistir
lyon arkadasim belki senden cesaret alipta bizde yapariz hani yinede zor birsey olmasa gerek hic yapmadigim birsey yinede.
lyon arkadasim belki senden cesaret alipta bizde yapariz hani yinede zor birsey olmasa gerek hic yapmadigim birsey yinede.
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
aynı anakart modeli bende de var ben aldığım günlerde sorun yaşamıştım ama biosunu update ettiğimde sorunların %50 si kalktı birde biraz tecrübeli olduk aslında anakartta :D araştırmayı fazla yaptım gerçekten güzel bir anakart modeli PLNR ama abi keşke 1 dolar daha fazla para versende PLNRL alsaydın 2 tane dual DDR bellek yuvası yerine 4 tane olurdu 2 si Dual 2 si normal olurdu bir kaç özellik daha fazla ama 64 bit i Duro yu Cift çekirdeği ikiside destekliyor tek eksiği 2 tane ram yuvası olması oda farketmez ben akılılık ettim 512 DDR2 Dual 533mhz lik aldım o yüzden fazla bir kaybım olmadı.. aslında 945 PLNRL istedim ordan yanlış getirmişler geri göndertecektim hoca ordaydı bizim derse giren hocanın yerinden aldım
geri göndertemedim dedim aslında da sorun yaşarız dediler
birde lion abi bir baksana sesi çalışıyormu ? yani mikrofonu ?

- lion
- Kilobyte3
eğer bir problemin yoksa bios update etmek önemli değil fakat eğer anakatınla ilgili bir problem varsa donanım uyuşlmazlıkları gibi o zaman tabi ki mecburen yapamak zorunda kalıyosun..bazen yeni çıkan bir donanım anakartınla uyuşmuyor ve biosu güncelleme ile bu sorun gideriliyo..şimdi benim burada asıl anlatmak istediğim biosunuzu illaki güncelleyin muhabbeti değil,asıl olan şu;eskiden bios update etmek bir problemdi yani bir uzmanlık gerektirirdi,bu konuda makaleler yazılırdı,ama şimdi öyle değil sadece bir çift tıklama ile biosun güncelleniyo buda gösteriyo ki teknoloji çok hızlı gelişiyo,bu benim anlattığım benim ki gibi yeni anakartlar için geçerli,ama hala eski anakartlarda birkaç karışıkmış gibi görünen olayı yapmak zorundasın her anakarta göre bu değişiyo..ama gördüğün gibi yeni nesil intel anakartlarda bios update etmek bir çift tıklama kadar kolay..eee iş böyle olunca sen gerekli bile olmasa biosunu güncellemezmisin hele bide 2006 haziran ayında çıkmışsa en son sürümü.... :wink:
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 10311 kez
- lion
- Kilobyte3
şimdi mikrofon olayına gelince ben mikrofon kullanmadığım için deneme fırsatım olmadı fakat eminim çalışıyo çünkü başka arkadaşlara aynı anakarta sahip pcler topladım ve mikrofonları sorunsuz çalışıyor bios ları eski olmasına rağmen,ram olayına gelince evet haklısın PLRN modellrinde ik adet ram slotu var ve tabii ki dual ben iki adet 512 aldım ve dual olarak çalıştırıyorum ve hem şu an ki çalıştırdığım uygulamalarda hemde vistaya yeteceğini düşünüyorum..uygulamalar derken video convert işlemleri,kameradan pc ye aktarım vb...uygulamalardan bahsediyorum,eğer 1gb ram yetmezse ki yetmiceği zaman belki uzun bir süre sonra olabilir o zaman yapacağımız şey şu:iki adet dual çalışan 512 satıp yerine iki adet 1 gb alırız sorun ortadan kalkar...ayrıca yeri gelmişken intel ankartları şu an pc toplıcaklar için bence en uygun seçim daha doğrusu intel tabanlı pc toplıcaklar için diyelim neden diye soracak olursanız intel de şu an tek soket var oda 775 soket bu soket türü bütün işlemcileri uyuyor dual core dahil,ama AMD sistem tolıcaklar iyi düşünmeli şu an iki soket türü var biri 939 ve diğeri am2 standartı..939 zamnında AMD ddr2 leri desteklemiceni duyurmuştu fakat şu an AM2 soket yapısı ile AMD firması ddr2 leri destekliceni söyledi hatta geçti bile artı 2-3 ay öncesine kadar soket 939 alanlar şimdi yandı çünkü yatırımları öldü neden çünkü AM2 paltformu geldi..neyse sohbet sohbeti açıyor..hepinize selamlar... :D
- daddy_cool
- Megabyte3
walla bende de 915 GAV var ama ben de en son güncellenmiş olan biosu'nu intelin sitesinden idrip güncelliyecekitm yine son anda birşey olur diye korktum iptal ettim! benim indirdiğim bios da aynen senin gibi çalıştırıyorsun ve pc tekrar açılırken update ediyordu! fakat dediğim gibi son anda iptal ettim! update yapmamın nedenim hem biraz merak hemde bios tarihinin 2004 yılı olmadıydı!
- ripley
- Byte3
bios guncelleme yeni anakartlar icin o kadarda korkulacak bişey degil,zaten cogu anakartin sitesinde yardimci programlar var.ornegin epox ta magic flash yazilimini kuruyorsunuz,program yeni cikan bios guncellemesini otomatik olarak indirip kuruyo size yanlizca restart atmak kaliyo.cogu anakart sitesinde bu tip programlar var.
- daddy_cool
- Megabyte3