explorer.exe yi yenileyelim

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21290 kez

explorer.exe yi yenileyelim

Mesaj gönderen velociraptor »

Baslat > Çalıstıra
expand X:\i386\Explorer.Ex_ c:\Explorer.Exe
yazin (X: CDrom harfi olacaktir)
ve Enter a basin Explorer.Exe C:\'ye kopyalancaktir sonra Görev Yöneticisinden Explorer.Exe'yi bulun ve görevi sonlandırin tekrar aynı yerden Dosya > Yeni Görev > Gözat deyip ordan C:\'ye girin Explorer.EXE'yi kopayalayin, sonrasinda windows klasörüne girin mevcud Explorer.exe'yi silin, kopyaladıgıniz Explorer.exe'yi yapıstırin Tamamdır.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
Er0rr
Byte2
Byte2

Re: explorer.exe yi yenileyelim

Mesaj gönderen Er0rr »

En saglam yolu sudur:
XP CD sinden boot edelim and sordugund "R" ye basip recovery console girelim ve isletim sistemimizi secelim sonrasinda administrator password umuzu girelim (eger varsa) , daha sonra Cmd ekranina asagidaki komutlari verelim:

Kod: Tümünü seç

ren x:\windows\explorer.exe explorer.exe.old
expand x:\i386\explorer.ex_ c:\windows\explorer.exe 
expand x:\i386\explorer.ex_ c:\windows\system32\dllcache
X: CDrom umuzun harfidir , bu sekilde yeni bir explorer.exe ye sahip olmus oluruz , gel gelelim bu explorer exe bozulmasi bir spy yada türevi tarafindan hasara ugratilmissa , yenilesenizde spy aktif oldugu sürece explorer hatalariniz devam eder , o nedenle öncelikle iyi bir spy , malware,virüs taramasi yapmaniz gerekir , spy i ne yapsam silemedim ama bir müddet bu sekilde kullanmak istiyorum , explorer.exe hatalarini gidereyim derseniz asagidaki adimi uygulayin:
Muhtemelen desktop/Icons/Start Button lariniz yok ve Pc kullanilmaz halde

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"Shell"="Sordum.exe"
üstteki registry kaydini uygulayin , sonrasinda
C:\windows taki explorer.exe nin ismini sordum.exe olarak degistirin ve Pc yi boot edin , asagidaki resmi explorer.exe nin boyutunu ve nerelerde yerldigini göstermek icin veriyorum
Resim
dedigim gibi bu sadece gecici bir cözüm saglayacaktir

Er0rr

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön