Baslat > Çalıstıra
expand X:\i386\Explorer.Ex_ c:\Explorer.Exe
yazin (X: CDrom harfi olacaktir)
ve Enter a basin Explorer.Exe C:\'ye kopyalancaktir sonra Görev Yöneticisinden Explorer.Exe'yi bulun ve görevi sonlandırin tekrar aynı yerden Dosya > Yeni Görev > Gözat deyip ordan C:\'ye girin Explorer.EXE'yi kopayalayin, sonrasinda windows klasörüne girin mevcud Explorer.exe'yi silin, kopyaladıgıniz Explorer.exe'yi yapıstırin Tamamdır.
ALINTIDIR
explorer.exe yi yenileyelim
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21290 kez
- Er0rr
- Byte2

Re: explorer.exe yi yenileyelim
En saglam yolu sudur:
XP CD sinden boot edelim and sordugund "R" ye basip recovery console girelim ve isletim sistemimizi secelim sonrasinda administrator password umuzu girelim (eger varsa) , daha sonra Cmd ekranina asagidaki komutlari verelim:
X: CDrom umuzun harfidir , bu sekilde yeni bir explorer.exe ye sahip olmus oluruz , gel gelelim bu explorer exe bozulmasi bir spy yada türevi tarafindan hasara ugratilmissa , yenilesenizde spy aktif oldugu sürece explorer hatalariniz devam eder , o nedenle öncelikle iyi bir spy , malware,virüs taramasi yapmaniz gerekir , spy i ne yapsam silemedim ama bir müddet bu sekilde kullanmak istiyorum , explorer.exe hatalarini gidereyim derseniz asagidaki adimi uygulayin:
Muhtemelen desktop/Icons/Start Button lariniz yok ve Pc kullanilmaz halde
üstteki registry kaydini uygulayin , sonrasinda
C:\windows taki explorer.exe nin ismini sordum.exe olarak degistirin ve Pc yi boot edin , asagidaki resmi explorer.exe nin boyutunu ve nerelerde yerldigini göstermek icin veriyorum

dedigim gibi bu sadece gecici bir cözüm saglayacaktir
Er0rr
XP CD sinden boot edelim and sordugund "R" ye basip recovery console girelim ve isletim sistemimizi secelim sonrasinda administrator password umuzu girelim (eger varsa) , daha sonra Cmd ekranina asagidaki komutlari verelim:
Kod: Tümünü seç
ren x:\windows\explorer.exe explorer.exe.old
expand x:\i386\explorer.ex_ c:\windows\explorer.exe
expand x:\i386\explorer.ex_ c:\windows\system32\dllcacheMuhtemelen desktop/Icons/Start Button lariniz yok ve Pc kullanilmaz halde
Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"Shell"="Sordum.exe"C:\windows taki explorer.exe nin ismini sordum.exe olarak degistirin ve Pc yi boot edin , asagidaki resmi explorer.exe nin boyutunu ve nerelerde yerldigini göstermek icin veriyorum

dedigim gibi bu sadece gecici bir cözüm saglayacaktir
Er0rr