ASUS'dan tek kartta X1600 XT Crossfire

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1385
Kayıt: 14 Nis 2006, 15:03
cinsiyet: Erkek

ASUS'dan tek kartta X1600 XT Crossfire

Mesaj gönderen daddy_cool »

İlk olarak GeCube'ün Gemini ismini verdigi ekran karti ile tanitilan tek kartta X1600 XT Crossfire cözümüne bir alternatif de ASUS'dan geldi. ASUS'un Computex 2006'da sergiledigi kart 2 adet X1600 XT GPU'sunu Crossfire modunda birbirine baglanmis olarak tek PCB'de barindiriyor.

Resim

GeCube'ün Gemini modeli ekran kartinda iki GPU aralarinda özel bir cip sayesinde PCB üzerinde haberlesebiliyorken, ASUS'un cözümünde GPU'lar PCIe 8x üzerinden cipset ile haberleserek sanki iki farkli kart Crossfire modunda birlestirilmis gibi calisiyorlar. GeCube'ün belirttigine göre Gemini modelinde GPU'larin cipset üzerinden haberlesmemesi, kartin bütün PCIe 16x anakartlarda calisabilmesine olanak veriyor. ASUS'un cözümünde ise ekran karti Crossfire destekli bir anakarta ihtiyac duyuyor.

Computex 2006'da kullanicilara gösterilen bir cok ürün gibi ASUS'un tek PCB'de Crossfire cözümü icin fiyat ve cikis tarihi bilgileri bulunmamakta. Fakat GeCube'ün Gemini modeli ekran kartinin Mayis ayinda piyasaya sürülmesinin planlandigi halde, henüz kartin performansi ve teknik detaylari hakkinda dahi bir bilginin bulunmamasi, ASUS'un da bu cözümü, fiyat / performans oraninin beklenen seviyeyi yakalayamamasi durumunda, sadece fuarda gösterilen fakat piyasaya sürülmeyen ürünler arasina yerini alabilir.
Cevapla