
İngiltere'de isçi olarak çalısan ve ailesiyle birlikte memleketi Kahramanmaras'ın Elbistan İlçesi'ne gezmeye gelen 42 yasındaki Erol Gülsen, yaklasık 150 bin YTL degerindeki Hummer marka cipine sıralı sistem LPG tüpü taktırdı.
Yaz tatilini geçirmek için 'GN53 MZX' plakalı Hummer cipiyle Elbistan'a gelen Erol Gülsen'in benzinle çalısan aracı İngiltere'den Elbistan'a kadar 6 bin YTL'lik benzin tüketti.
Bir pazarlama sirketinde satıs elemanı olarak görev yapan Gülsen, yakınlarının da tavsiyesiyle Hummer'e LPG sistemi taktırmaya karar verdi.
Gülsen, lüks cipiyle Obalı Oto Elektrik ve LPG Yetkili Dönüsüm Servisi'nde geldi. Burada 8 kisilik ekip, Hummer marka 8 silindir, 3 bin 700 motor, 340 beygir gücündeki cipe ilk defa LPG dönüsüm sistemi taktı.
Çevredekilerin saskın bakısları arasında yerlestirilen tüpü görenler saskınlıklarını gizleyemedi.
2007 model Hummer cipin İngiltere'den Türkiye'ye gelinceye kadar 6 bin YTL'lik benzin yaktıgını belirten Erol Gülsen, "Benzin parası canıma tak etti. Tasarruf etmek amacıyla 1500 YTL ödeyerek tüp taktırmayı uygun gördüm.
6 bin YTL çok büyük para. Tasarruf edebilmek için tüplü yakıta geçtim. Böylece asırı yakıt masrafından kurtulabilirim. Tatil boyunca böyle kullanacagım, İngiltere'ye döndügümde tüpü tekrar çıkartacagım" dedi.
'Obalı Oto Elektrik ve LPG Yetkili Dönüsüm Servisi' sahibi Mehmet Mıhçı, bu kadar lüks ve büyük bir araca ilk kez LPG dönüsüm sistemi taktıklarını belirterek, "Devir, tasarruf devridir. Gurbetçimiz de asırı yakıt tüketimi yapan aracına LPG dönüsüm sistemi taktırarak, yakıttan tasarruf yapmıstır. Masrafı artık yarı yarıya düser" dedi.







