Google'in isletim sistemi projesi, tipki sehir efsanesi gibi (Halic'e gömülü altinlarin konusuldugu kadar) konusulmustu . Hatta bu isletim sistemini bizzat Google elemanlarinin kullandigini iddia eden arkadaslarim var, size onlari da getiricem Fazla da geyige dökmeden konu hakkinda bilgiyi verelim. İlgili habere göre Google yetkilileri de bu calislmayi dogrulamislar. Secim ise Linux'tan yana olmus.
Google, Ubuntu'yu secti!
Son zamanlarin popüler Linux dagitimlarindan biri olan Ubuntu'yu gelistirerek masaüstü isletim sistemini hazirlamayi planlayan Google'in, sadece bu ise karar vermesi yeterli.
Zira, bunun icin gerekli olan mali kaynak da insan gücü de gereginden fazlasiyla var. Kaliteli bir isletim sistemi icin geriye sadece gölgelerin gücü kaliyor, onun da etkisi yok denecek kadar az.
Web sitesi alindi
İlgili gelismeleri takip ediyoruz. Haberimizi bitirirken sunu da söyleyelim; söz konusu isletim sistemine isim takanlar bile var. Kimbilir, Google da bu ismi begenir, âBirakalim daginik kalsinâ der.
Konusulan isim: Goobuntu. Hatta web sayfasi bile 2 gün önce kayit altina alinmis.
Ekran görüntüleri
Sitede yayinlanan ekran görüntüleri ise asagidaki gibi..