sebebsiz yere kaybolan mp3 klasoru (cozuldu)
sebebsiz yere kaybolan mp3 klasoru (cozuldu)
arkadaslar gecenlerde bilgisayarima periyodik bakimlarimdan birini yaptim. ve bakim sonrasi e diskimde (c,d,e olarak üce bölünmüs durumda hdd) 3 gb ye yakin iki mp3 klasörüm yok oldu. yani biraz garip bi durum ama ortadan kayboldu klasörler.
diger bakimlardan farkli olarak bu sefer CCleaner isminde bi temizlik programi kullanmistim. farkli olan baska bisi yoktu. programda dikkatimi ceken; cok hizli bi tarama ile cok büyük boyutta silinecek dosya buldu ve sildi.
mp3 lerin ortadan kaybolmasi ile bu programin bi alakasi olabilir mi? yukarda dedigim gibi cok hizli bi sekilde kendi grubundaki programlardan daha büyük boyutta dosya buluyor ve siliyor.
kullanan varsa programi bilgi verirse sevinirim.
kolay gelsin.
diger bakimlardan farkli olarak bu sefer CCleaner isminde bi temizlik programi kullanmistim. farkli olan baska bisi yoktu. programda dikkatimi ceken; cok hizli bi tarama ile cok büyük boyutta silinecek dosya buldu ve sildi.
mp3 lerin ortadan kaybolmasi ile bu programin bi alakasi olabilir mi? yukarda dedigim gibi cok hizli bi sekilde kendi grubundaki programlardan daha büyük boyutta dosya buluyor ve siliyor.
kullanan varsa programi bilgi verirse sevinirim.
kolay gelsin.
En son Alesta tarafından 20 Haz 2006, 20:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- mavigece
- Megabyte1
- İletişim:
ben kullaniyorum. cok güzel bir program hem hizli hemde iyi temizlik yapiyor. yanliz o programla alakali olmamasi gerekiyor. senin dedigin sey bi arkdasimin basina geldi. sorunu anakartin 360 gb hddyi kaldiramamasindan kaynaklandigini sölemisler.(Ben inanmiyorum ama) sorunu iyice arastirdiktan sonra sana bi bilgi vericem.
bu arada hdd kac gb? pc özelliklerini bi yazarsan iyi olur
bu arada hdd kac gb? pc özelliklerini bi yazarsan iyi olur

- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12466 kez
uzun bir müddetir kullandigim oldukca güvenilir bir programdir , ve su ana kadar hic mp3 ümü silmedi , fakat eger sisteminizde ciddi bir hata olustuysa , ne bileyim mp3 lerin uzantilari taminsiz hale geldiyse , mesela tmp falan olduysa (fakat olurya görnürde haalen mp3 tür ) bu durumda cccleanerin onlari silmesi normal - sadece bir tez ürettim
ccleaneri bende kullaniyorum+bugdoctor+ewido+recdoctor+hijack,olaya bir daldimmi hepsiyle bir defa cila cekiyorum,ammaaa bir tanesi benim exe leri trasliyor hala bulamadim,diyelim program lazim,klasörüne tikliyorum,anaa dosyalarin hepsi var exesi yok,ben hijack den süpheleniyorum :D +benimde mp3 lerim hic silinmedi...
- artung
- Kilobyte1
kardes öncelikle gecmis olsun.exe dosyalarini ve ilaç lari ewido siliyor bilgin olsun.kolay gelsinmetinxx yazdı:ccleaneri bende kullaniyorum+bugdoctor+ewido+recdoctor+hijack,olaya bir daldimmi hepsiyle bir defa cila cekiyorum,ammaaa bir tanesi benim exe leri trasliyor hala bulamadim,diyelim program lazim,klasörüne tikliyorum,anaa dosyalarin hepsi var exesi yok,ben hijack den süpheleniyorum :D +benimde mp3 lerim hic silinmedi...
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12466 kez
- daddy_cool
- Megabyte3
mp3 olayini cözdüm arkadaslar. gerci benim mp3 ler gitti. is isten gecti artik. baska bi forumda benzer bi olay baska bi arkadasin basina gelmis. ccleaner dan kaynaklanan bi sorun deilmis. aksam eve gidince alinti yapip cözümü verecem. size yardimi olur.
mp3 olayina gelince benim arsivde de 90 gb civarinda mp3 var. toplu bi liste nasi cikaririm bilmiyorum. varsa bi yolu söleyin. yoksa da istek yapan olursa yardimci olmaya calisirim.
mp3 olayina gelince benim arsivde de 90 gb civarinda mp3 var. toplu bi liste nasi cikaririm bilmiyorum. varsa bi yolu söleyin. yoksa da istek yapan olursa yardimci olmaya calisirim.
- daddy_cool
- Megabyte3
Neyse olayin cözüldügüne sevindim!zaten Ccleaner den olmayacagi cok yüksek bir ihtimaldi! Mp3 ler icin ise bi liste yapmak uzun zamanini alabilir!ki eger ugrasmak istiyorsan; ama bence onlarla ugrasmak zor olur! evet istek olabilir msla!Alesta yazdı:mp3 olayini cözdüm arkadaslar. gerci benim mp3 ler gitti. is isten gecti artik. baska bi forumda benzer bi olay baska bi arkadasin basina gelmis. ccleaner dan kaynaklanan bi sorun deilmis. aksam eve gidince alinti yapip cözümü verecem. size yardimi olur.
garip bir sorun var. yeni xp kurdum. ve harddiskimi 3 partisina ayirdim. 60 gb olan partisinda mp3 film filan vardi. ve bütün mp3lerim tek bir klasörde duruyordu(yaklsik 30 gb)
yeni xp kurduktan sonra mp3 klasörümü acmak istedigimde icinin bos oldugunu gördüm. uctu desem hdd kapasitesinde bir düsüs yok. klasörün üzerine geldigimde klasör 10,2 gb degerinden büyük diyor, icini actigimda 0 nesne diyor. hic bir sey anlamadim canlar.
ne yapmaliyim bisi diyin aglicam
------------------------------------
öncelikle sakin olmak lazim. Smile
emin olmak icin sacmalayan harddisk'i baska biir makineye takip, gercekten icerisindeki bilgilerin ulasilabilir oldugunu ispatla. (ne olur ne olmaz; görülüyorsa yedegini al)
daha sonra PowerQuest Partition Magic veya Acronis Partition Expert ile bu harddiski bir güzel CHECK et, BAKIMini yap, Format kullanmadan FAT32 ise NTFS'e veya gerekiyorsa NTFS ise FAT32'ye bu programlardan birinin yardimiyla cevir. Yani mümkünse ayni harddisk üzerinde farkli dosya sistemlerine sahip partition(lar) bulunmasin.
DEFRAG-System Mechanic Drive Scubber-EasyRecovery vs islemleri YAPMAMANI tavsiye edrim.
Yok yine cözüm yok dersen; gönder Harddiskini bana ne gerekiyorsa yapayim...
------------------------------------
tesekkürler djbarney, tamam sakin oluyorum:)
öncelikle bütün partitionlar ntfs zaten..
scandisk yaptim su anda arsivin yarisi gelmis durumda, su anda görünen klasörleri diger diske aktariyorum. aktarim islemi bittikten sonra bahsettigin programlari indirip deneyecegim.(bu arada dedigin programlarin link ve ilaçleri varsa kenarda kösede öm ile alayim onlari bizahmet) bir yandan veri kurtariyorum fekat kafama takilan su "klasör 10,2 gb degerinden büyük" ne demek böyle bir kural vardi da ben mi bilmiyordum.
neyse umarim en az zararla üstesinden gelebilirim,
demistim ve klasörlerim geri geldi. ilgilenen arkadaslara cok tesekkürler, soruma da yanit verenler olursa cekinmesin;)
alinti yaptigim arkadaslara emeklerinden dolayi tesekkürler.
benim sorunumun aynisi olmasa da benzer bi sorun. eger üstüne bi bardak su icmeseydim bu sekilde cözerdim herhalde.
ilgilenen arkadaslara tesekkürler.
not : basligi degistiriyorum. böylesi daha uygun oldu herhalde.