Power point e ses eklemek

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11978 kez

Power point e ses eklemek

Mesaj gönderen velociraptor »

Power pointte ses eklemek icin Ekle-->Film ve Sesler-->Dosyadan Ses yolunu takip ederek slayt gösterisine ses eklenebilir. Ancak asil sorun bundan sonra karsimiza cikar. Slayt gösterisi ile ses in senkronunu ayarlamak gerekir. Bunun haricinde slayt a ses eklediginizde ve gösteriyi önizleme yaptiginizda göreceksiniz ki ses sadece ilk slayt ta calacak. Bunu önlemek icin asagidaki adimlari takip edin...

1- Ses dosyasini slayt a ekleyin.

2- Slayt Gösterisi-->özel Animasyon yolunu takip ederek pencereyi görüntüleyin.

3- Slayt a eklenen ses, sol üst kutucukta "Ortam1" seklinde görülür. Buraya tiklayin ve check haline getirin.

4- Buradan " coklu ortam ayarlari " TAB ini aktif hale getirin. Bu pencerede " Slayt Gösterisine Devam Et " seceneginin secili olduguna dikkat edin.

5- Senkron icin cok önemli bir nokta, " Yürütmeyi Durdur " bölümünde slayt gösteriniz kac slayttan olusuyorsa sayiyi girerek ayarlayin ( burda amac ses dosyasinin slayt sonuna kadar calmasi )

6- Son olarak " Sira ve Zamanlama " TAB ine gecin ve oradan Animasyonu Baslat bölümünden " Otomatik Olarak... " seceneginin secildiginden emin olun...
ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
artung
Kilobyte1
Kilobyte1

Re: Power point e ses eklemek

Mesaj gönderen artung »

arkadasim cok tesekkür ederim gercekten ise yaradi.ancak baska bir sorun varki sanirim bundan büyük.sunuyu hazirladim sesi sununun tamamina ekledim.bir diskete atip baska bir bilgisayara tasidim.sunu tamam ama ses yok.bunu nasil halledebiliriz?var mi bir caresi acaba?
diyelimki sunuya ekledigim sesi diskete de attim.ama mp3 ise zaten disket almiyor.baska formatla attik diyelim.disketen sadece sunuyu baska bir bilgisayara tasiyinca müzik calmiyor.yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
selll90
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen selll90 »

Mp3 Boyutu yuksek oldugu icin Ya bir cd ye atacaksiniz .. Mp3 formati degissede disketin alacagi kadar kuculecegini sanmiyorum ...
Kullanıcı avatarı
artung
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen artung »

selll90 yazdı:Mp3 Boyutu yuksek oldugu icin Ya bir cd ye atacaksiniz .. Mp3 formati degissede disketin alacagi kadar kuculecegini sanmiyorum ...

ilginize cok tesekkür ederim.bu kadar hizli cevap vereceginizi sanmiyordum.dediginiz gibi cd ye mp3 ile beraber atinca oluyor.diskete ise ayni müzigin mp3 ü degil de polifonik müzigi olarak(cep telefonlarina atilan) attim yine oldu.