Yönetici ismi

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Yönetici ismi

Mesaj gönderen uçs »

Bilgisayar Yöneticisi ''kullanıcı adı''olan ismi degistirmek istiyorum.Fakat Kullanıcı hesaplarında ''isim degistir''baslıgı yok.Yeni hesap açtıgımda,masa üstünü yeniden düzenlemek gerekiyor.Buda zaman alıyor.. :!: İsim degisikliginin baska bir yolu varmı arkadaslar.. :?:
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Bilgisayarım/Özellikler/Gelismis/Kullanıcı Profilleri
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

silenceman yazdı:Bilgisayarım/Özellikler/Gelismis/Kullanıcı Profilleri
Burada negibi islem yapmam gerekiyor.. :?:
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Bilgisayarım/Özellikler/Gelismis/Kullanıcı Profilleri
altında Yeni Kullanıcı Hesabı Olusturmak........açın"a bir tık çıkan ekran galiba isini görecek
Kullanıcı avatarı
Erdeala
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen Erdeala »

Kazım abi anladım kadarıyla Administrator hesabında butun kurulumları yaptıgın için yani Administrator hesabını kullandıgın için o ismi degistiremiyorsun.

Windows bir kaç yetkiyi sadece Administrator e verdigi için onun ismini degistirme yetkisini vermiyor...

İllegal yöntemlerle degistirilebiliyor ama onun neticesinde sorunlar dogurmasını göz önünde bulundurmak gerekir...

Aynı durum benim basıma geldi tek yapılması gereken benim bilgim seviyesince yeni hesap açılımı diyebilirim... :wink:
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Yukarda bahsettigim gibi yeni hesap açıp masaüstünü tekrar düzenlemem gerekiyor.Sonrada öbür hesabı siliyorum..Fakat masaüstünü yeniden düzenlemek zor geliyor sizin anlıyacagınız.. :!: :)
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Mesaj gönderen tasiyici »

bu sp3 lu xp de var dimi kazım abi tarkan abinin verdiginde
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

tasiyici yazdı:bu sp3 lu xp de var dimi kazım abi tarkan abinin verdiginde
Ne varmı?Anlıyamadım.. :?:
Kullanıcı avatarı
serwo
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen serwo »

evet son optimize edilmis sp3lü xp de war.oturum ismi KULLANICI ADI die gözüküyor.direk kurduktan sonra denetim masasından yeni kullanıcı adı açın (serwo ....gibi)..sonra yniden baslatın pc yi..yeni adını verdiginiz oturum ismiyle açılıcak...sonra KULLNICI ADI hesabı kapanmıs olucak..document settings den admin klasörünüde silerseniz tmam olmus olucak..artık ismini verdiginiz kullanıcı adı admin gibi isleme devam edicek..yalnız kurduktan sonra program filan kurmadan bu islemi yaparsanız sistemde bi problem çıkmaz..aksi taktirde kurulan program farklı oturum modu olacagından gibi çalısmayabilir..ben böyle yaptım..gayet sorunsuz güzel çalısıyor..kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

serwo yazdı:evet son optimize edilmis sp3lü xp de war.oturum ismi KULLANICI ADI die gözüküyor.direk kurduktan sonra denetim masasından yeni kullanıcı adı açın (serwo ....gibi)..sonra yniden baslatın pc yi..yeni adını verdiginiz oturum ismiyle açılıcak...sonra KULLNICI ADI hesabı kapanmıs olucak..document settings den admin klasörünüde silerseniz tmam olmus olucak..artık ismini verdiginiz kullanıcı adı admin gibi isleme devam edicek..yalnız kurduktan sonra program filan kurmadan bu islemi yaparsanız sistemde bi problem çıkmaz..aksi taktirde kurulan program farklı oturum modu olacagından gibi çalısmayabilir..ben böyle yaptım..gayet sorunsuz güzel çalısıyor..kolay gelsin..
Tabii öyle yapmak gerekirdi,ama ilk zamanlar önemsemedim.Zaten çalısmaya bir zararı yok.Bir dahaki formatta masaüstü gelir gelmez,ilk is kullanıcı ismini degistirmek.. :)
Kullanıcı avatarı
serwo
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen serwo »

bende ilk formatta farkına vardım.allahtan fazla program kurmamıstım.dedim bir olsun temiz olsun..direk yeniden attım formatı ...sanırım uzun zaman baska xp cd si indirmiycem...favorim optimize edilmis burdaki xpsp3 oldu..kolay gelsin..