Saygıdeger arkadaslar, dünya çapında önemli ve olaganüstü olaylar karsısında, saygıdeger milletimizin gerçek uyanıklıgına ve suurluluguna degerli bir belge olan Teskilat-ı Esasiye Kanunu'nun bazı maddelerini açıklıga kavusturmak için kurulmus olan özel komisyon tarafından yüksek heyetinize teklif edilen kanun tasarısının kabulü dolayısıyla, Türkiye Devleti'nin zaten bütün dünyaca bilinen, bilinmesi gereken mahiyeti, milletlerarası adıyla adlandırıldı.
Bunun tabii bir geregi olmak üzere bugüne kadar dogrudan dogruya Meclis Baskanlıgı'nda bulundurdugunuz arkadasınıza, yaptırdıgınız bu görevi, Cumhurbaskanı unvanıyla yine aynı arkadasınız, bu aciz arkadasınıza tevcih ediyorsunuz. Bu münasebetle, simdiye kadar hakkımda gösterdiginiz sevgi, samimiyet ve güveni bir defa daha göstermekle, yüksek degerbilirliginizi ispat etmis oluyorsunuz. Bundan dolayı yüce heyetinize gönlümün bütün samimiyeti ile tesekkürlerimi arz ederim."
"Efendiler, asırlardan beri Doguda haksızlıga ve zulme ugramıs olan milletimiz, Türk milleti, gerçekte soydan sahip bulundugu yüksek kabiliyetlerden yoksun zannediliyordu."
"Son yıllarda milletimizin fiili olarak gösterdigi kabiliyet, istidat ve kavrayıs kendi hakkında kötü düsünenlerin ne kadar gafil ve ne kadar gerçegi görmekten uzak, görünüse aldanan insanlar oldugunu pek güzel ispat etti. Milletimiz kendisinde var olan vasıfları ve degeri, hükümetin yeni adıyla, medeniyet dünyasına çok daha kolaylıkla gösterebilecektir. Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri arasında tuttugu yere layık oldugunu eserleriyle ispat edecektir."
"Arkadaslar, bu yüksek rejimi yaratan Türk milletinin son dört yıl içinde kazandıgı zafer, bundan sonra da birkaç misli olmak üzere kendini gösterecektir. Bendeniz, kazandıgım bu güven ve itimada layık olmak için, pek önemli gördügüm bir noktadaki ihtiyacı arz etmek mecburiyetindeyim. O ihtiyaç, yüce heyetinizin sahsıma karsı gösterdigi sevgi, güven ve destegin devamıdır. Ancak bu sayede ve Tanrı'nın yardımıyla, bana verdiginiz ve vereceginiz görevlei en iyi sekilde yapabilecegimi ümit ediyorum."
"Daima sayın arkadaslarımın ellerine çok samimi ve sıkı bir sekilde yapısarak, kendimi onların sahıslarından bir an bile uzak görmeyerek çalısacagım. Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileri gidecegiz. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır."
Atatürk'ün İlk Cumhurbaşkanlık Konuşması..
Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili bilgi paylasim forumudur
“Cumhuriyet ve Atatürk” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap
- ↳ Elektrik ve elektronik
- İŞLETİM SİSTEMLERİ
- ↳ Windows 12
- ↳ Windows 11
- ↳ Windows 10
- ↳ Windows 8 ve 8.1
- ↳ Windows 7
- ↳ Windows Vista
- ↳ Windows XP
- ↳ Windows Server Ailesi
- ↳ Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri
- ↳ Genel bilgiler ve ipuçları
- ↳ Kendi ürettiğimiz programlar
- SOFTWARE & HARDWARE
- ↳ Yazılım (Freeware)
- ↳ H4NOK Software development
- ↳ Portable Programlar
- ↳ Hardware (Donanım)
- ↳ Ürün şikayetleri
- ↳ Internet ve Network
- ↳ PC güvenlik
- ↳ Chat Programları
- ↳ Microsoft Office
- WEB & PROGRAMLAMA & DİĞER
- ↳ Web design
- ↳ Photoshop
- ↳ Programlama ve Script dilleri
- ↳ Video sitelerinden paylaşımlar
- ↳ Türkçe müzik
- ↳ Yabancı müzik
- ↳ Belgeseller
- ↳ Türk Filimleri
- ↳ Faydalı ve Eğitim
- ↳ Komik ve İlginç
- ↳ Bilişim
- ↳ Freeware Oyunlar
- ↳ Görsel Dosyalar (Resim)
- ↳ Şifalı bitkiler ve Sağlık bilgileri
- ↳ Off topic (konu dışı)
- ↳ Özlü söz - hikaye
- ↳ Gerekli bilgi
- ↳ Tavsiye filimler