Samsung'dan dünyann ilk PMP özelligi tsiyan fotograf mak.

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
haksoy

Samsung'dan dünyann ilk PMP özelligi tsiyan fotograf mak.

Mesaj gönderen haksoy »

ülkemizde henüz pek yaygin kullanilmasalarda yurtdisinda her ay yeni bir PMP (Portable Media Player (tasinabilir coklu ortam oynatici)) kullanicilarin begenisine sunulmakta. Yolculuklariniz sirasinda video, müzik, resim gibi coklu ortam dosyalarini ön izleme yapabileceginiz aygitlarin bir yenisi de Samsung'dan geliyor. Samsung, gectigimiz günlerde dünyanin ilk PMP ve dijital fotograf makinasi karsimi cihazi olan Digimax i6 yi duyurdu. Hakkinda fazla detayin aciklanmadigi Digimax i6, öncelikli olarak 6 mega piksel cözünürlükte resim cekebilen 3x optik yakinlastirmasi bulunan, Sony'nin T serisi fotograf makinalarinda oldugu gibi kücük boyutlu (96 x 61 x 18.5 mm) bir fotograf makinasi.

2.5" boyutlarinda 230.000 pikselden olusan LCD ekranindan ön izleme yapilan makinada, optik vizör bulunmamakta. Digimax i6'ya PMP özelligini katan sey ise cihazin MPEG4 formatindaki videolar ile MP3 formatindaki ses dosyalarini calabiliyor olmasindan gelmekte. Cihazda WMV ve MPEG desteginin bulunup bulunmadigi ise su an icin netlik kazanmamis durumda.

Resim

Beraberinde video dosyalarini kamerada izlemek üzere uygun hale getiren bir yazilimla birlikte gelen fotograf makinasinda, dahili olarak cekilen video'larin düzenlenmesi icinde ek fonksiyon bulunmakta. Digimax i6, 640x480 piksel cözünürlükte 30 kare/sn yakalama orani ile MPEG4 formatinda video kaydi yapabilmekte. Video kaydi makinanin kayit alani ile sinirli. SD ve MMC kartlar ile kayit bellegi arttirilabilen makina 45MB dahili hafizaya sahip.

Dahili flasi sayesinde karanlik ortamlarda da da rahat cekim yapmanizi saglayan fotograf makinasinda ayni zamanda flassiz cekimlerde isinizi kolaylastiracak ve fotograflarin el titremelerinden etkilenmesini önleyecek ASR (Advanced Shake Reduction) sistemide bulunmakta. 18.5 mm kalinligi ve PMP özelligi ile dikkat cekici bir ürün olan Samsung Digimax i6, fotograf cekimleri icin kullanicilara cesitli resim efekleri ile beraber "Text Recognition" modunu da sunmakta. Makina ile beraber verilecek olan "Digimax Reader" yazi tanima yazilimi sayesinde "Text Recogranition" modunda cekilen resimlerin iceriginde bulunan harfler resimden ayirt edilerek yazi dökümani icerisine kayit edilebiliyorlar.

Samsung'un hepsi bir arada coklu ortam cözümü Digimax i6'nin 2006'in ilk ceyreginde piyasada olmasi bekleniyor. ürün icin henüz fiyat belirlenmemis durumda fakat görünen o ki yakinda hepsi bir arada belirli bir kimligi olmayan cihazlar begenimize sunulacak. Yani bu fotograf makinasi yada MP3 calar diye siniflandiramayacagimiz bu cihazlarla video, müzik, resim ihtiyaclarimizin giderilmesinin yaninda Wi-Fi ile Internet erisimi hatta GSM aglarina erisim, GPS gibi teknolojiler bir arada olacaklar.
Kullanıcı avatarı
samatya
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen samatya »

Dijital fotograf makinasi almayi düsünüyordum.(Sony Practica)
Biraz daha beklesemmi.
Bu tam benim aradigim bisi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11277 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Samatya yazdı:Dijital fotograf makinasi almayi düsünüyordum.(Sony Practica)
Biraz daha beklesemmi.
Bu tam benim aradigim bisi.
buradan baazi digital camera linkleri yollayayim da fiyatlari bir karsilastir , eger istersen tabii :D
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

elektronik ve bilgisayar üzerine türkiyenin en güvenilir ve en ucuz sitesi
:arrow: http://www.hepsiburada.com/department.a ... ryid=17076
Kullanıcı avatarı
oktus_89
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen oktus_89 »

1. yurt disinda daha mi ucuz dijital fotograf makineleri acaba, veya söyle sorayim bir f.makinesi almak istiyorum desem hangi model tavsiye edersiniz ü

2. bu forumu bi tanidiktan ögrenmistim tavsiye etmisti
bu sene bil. müh. kazandim ama fazla bi bilgi birikimim yok
programcilik ögrenmek istiyorum su an hazirlik okuyorum ama illa 1 de ögrenecem diye bi se yok di miü
nasil baslamaliyim
yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim :D
Kullanıcı avatarı
samatya
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen samatya »

Hos geldin oktus89

1-Ben fotgraf makinasi yerine kamera alayim daha mantikli hem ikisi bir arada hem daha ucuz diye düsünmüstüm. Ama kazin ayagi öyle degilmis.
Aslinda 2 aydir arastiriyorum acelem de yok.İyice bilgi sahibi olmadan almak istemiyorum.İlk edindigim bilgiler Kameralarin fotograf cekimi icin yeterli olmadigi. Foto cekimi icin en az 4Mp (4,000,000 piksel) cözünürlük gerektigi.Ancak kamaralarda simdilik en yüksek 3mp ve onlarda 2,000 ytl den basliyor.
Digital foto makinalar ise video kayitta yetersiz. Hem zoom hem de cekim zamani acisindan.
su an icin dvd (mini DV degil) formatinda kayit yapan, optik ve digital zoom u yüksek (bu cok önemli en azindan optik zoom).Mercek ccd carlzeiz olmali. Muhakkak sd ya da mmc kart yuvali olmali.(foto cekimlerini kayit icin. Dvd kayitta kaset yerine dvd RW ye kayit yapiyor ve süresi 30 dakika.(Kasetlilerde 90 dakika.Kaset 5-6 kez kullanimlik ve 5 ytl. dvd 3-4 kullanimlik ve 8ytl.Fiyatlar gittikce düsüyor.
Yine digital foto makinalarinda da en az 3 optik zoom olmali kart girisi olmali. usb 2.0 pc baglantisi olmali.

2-Forum ve bilgi paylasimi olarak dogru yerdesin.
Kullanıcı avatarı
oktus_89
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen oktus_89 »

ben de bi tane kamera var panasonic mini dv
ben almadim , alsam farkli bi se alirdim
fakat benim öle cok cafcaf li makineye ihtiyacim yok isimi fazlasiyla görüyo :D
fotograf makinesi düsünüyorum
bir model söleyebilirseniz memnun olurum
simdiden tesekkürler...
En son oktus_89 tarafından 18 Mar 2006, 12:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
samatya
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen samatya »

sony practica 6.1 mp tavsiye ederim.
Teknosa larda var.
Sanirim 279 ytl