bilgisayar labaratuarında ağ sorunu
-
ozygt
- Bit

bilgisayar labaratuarında ağ sorunu
Arkadaslar bilgisayar labaraturından görevli ögretmenim.Masaların altından ag tesisatı geçiyor.(soket,firizler)Bilgisayarla soketler arasında baglantıyı parça ag kablosuyla saglıyoruz.soketlere takılan jak yuvaları sanırım gemislemis.yuvaya tam oturmuyor.elimle bastırdıgımda bir süre agı bilgisayar görüyor ve sonra tekrardan yuvasından oynuyor, bilgisayar ag kablosu takılı degil olarak görüyor.27 makinelik labarotuarın ancak 10 tanesi düzgün çalısıyor.okula gelen bilgisayarcılara sordugumda direk swichten makinelere kablo çekelim dediler ama bana pek mantıklı gelmedi.jak ların yuvaya tam oturması için ne yapabilirim.jaklar saglam soketleri degistirmeye kalksam agı nerdeyse bastan dösemis gibi olacak.takılı kalması için jakın üzerine onu bastıracak bisey yapabilirmiyim.yada bunu için kaliteli jaklar varmı cevaplarınızı bekliyorum.
- editci
- Megabyte2

öncelikle hosgeldin.
açıkçası soketler ne kadr sürede genisledi. eger soketleri yeniden döesemeye kalkarsan yada soketleri sabitlerstirme yönetemine gidersen nereye kadar gidebilirsin. busoket yöntemiyle zamanla saglıklıs hale geleceginden yüksek miktarda hız kaybıda yasarsın.
bu durumda en saglıklısı switch yöntemine basvurman. bende 24 bilgisayarı bu sekilrde birbirine bagladım. yani bu sekilde bir çözüm arama yoluna gitmen daha saglıklı görünüyor.
açıkçası soketler ne kadr sürede genisledi. eger soketleri yeniden döesemeye kalkarsan yada soketleri sabitlerstirme yönetemine gidersen nereye kadar gidebilirsin. busoket yöntemiyle zamanla saglıklıs hale geleceginden yüksek miktarda hız kaybıda yasarsın.
bu durumda en saglıklısı switch yöntemine basvurman. bende 24 bilgisayarı bu sekilrde birbirine bagladım. yani bu sekilde bir çözüm arama yoluna gitmen daha saglıklı görünüyor.
- south
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 101 kez
Jak yuvaları genislediys o zaman söyle bir çözüm deneyin Ag kablosunun ucundaki soketin üst kısmındaki plastik çıkıntının içine kagıt sıkıstırabilirsiniz çok ufak bir kagıt parçasını 3-4 kat yapın ve herhangi bir kalem yardımıyla kagıt parçasını söketin üst kısmındaki aralıga sıkıstırın böylece üstteki plastik çentik biraz daha yukarı kalkar ve yuvaya daha saglam oturur.Yanlız kabloyu çıkarmak isterken sorun çıkabilir.Bu yüzden cıkarmak istediginiz de de önce kagıt destegi söküp sonra soketten jakı çıkartınız.Tam olarak anlayamadıysanız resim ekeleyebilirim kolay gelsin