PC ye MacOS X kurmak , Hem de Leopard

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

PC ye MacOS X kurmak , Hem de Leopard

Mesaj gönderen Squirrel »

PC’ye MacOS X kurmak , Hem de Leopard

Yevrularım bildigimiz veyahut bilmedigimiz üzre canımı cigerimiz windows’tan baska 2 tane daha isletme sistemimiz var.Bunların biri linux.Digeri de macos ( Mac Operating System zımbırtısının kırpılmısı).simdi gelelim konumuza.Bu mac os x olayını sadece iMac yada MacBook makinelerinde çalıstırabiliyoruz.Son zamanlarda bu isletim sisteminin intel islemcileri desteklemsi ile birlikte hekırlar bir sekilde basarark bunu PCler üzerine kurmuslar.Bende heves ettim torrentten buldum çekiyorum bir tane bakalım olacak mı.Ha unutmadan nasıl yapıalcagında söyle:

İsletim sisteminin piyasaya sürülmesinin üzerinden henüz daha iki gün geçmemisken, bilgisayar korsanları tarafından Leopar’ın PC üzerine kurulumuna olanak tanıyan DVD imajları, dosya paylasım sitelerinde görülmeye basladı bile. Üstelik bu sefer, Tiger’ı PC üzerine kurmaktan çok daha kolay olacak gibi görünüyor. Leopar’ı PC üzerine kurmak için ihtiyacınız olan 3 sey:

* Yamanmıs Leopar DVD’si
* Yamanın içerdigi zip dosyası
* FAT32 formatlı USB bellek.

Yazının devamında kurulumu nasıl yapacagınız adım adım anlatılmaktadır.

1. Adım: Ön Hazırlık

* DVD’yi Nero gibi bir yazılım kullanarak, tek katmanlı bir DVD üzerine yazın.
* USB bellegi FAT32 formatında biçimlendirin ve bellegin adını PatcherPatcher olarak belirleyin (bellegin adı mutlaka olmalı, baska bir isim kullanırsanız kurulum basarısız olacaktır).
* Zip dosyasını açın ve içerisindeki dosyaların tamamını USB bellek üzerine kopyalayın.
* Tüm islemlerin ardından USB belleginizde files adında bir klasörün bulunması gerekiyor.

2. Kurulum

* Bundan sonra yapacagınız islemler tamamen kendi sorumlulugunuz altında olup bilgisayarınızda istenmeyen sorunlara yol açabilir.
* Bilgisayarınız açılırken, klavyenizin F12 tusuna basın ve Leopar DVD’sinin bulundugu sürücüyü seçerek bilgisayarınızı DVD üzerinden baslatın.
* Uzunca bir sürenin ardından kullanmak istediginiz dili seçin ve sonraki ekranda Customize seçenegine tıklayarak seçili olan herseyi kaldırın.
* Ardından Leopar kurulumu baslayacaktır. Bu yaklasık 1 saat süreceginden gidin bir çay için
* Kurulumun ardından Leopar, sisteminizi yeniden baslatmanızı isteyecek. Yeniden baslatmadan önce USB bellegin sisteminize baglı oldugundan emin olun.

3. Yamamak

* simdi sistemimizde Leopar kurulu olduguna göre onu yamamamız gerekli. Bunun için, 2. bölümün ilk adımında açıklandıgı gibi sisteminizi DVD üzerinden yeniden baslatmanız gerekiyor.
* Darwin Bootloader’ın ekranda belirmesini bekleyin. Ekranda belirdigi sırada klavyenizden F8 tusuna basın. simdi bir komut satırı görüyor olmalısınız. -s yazıp klavyenizin enter tusuna basın. DVD Verbose modunda yüklenmeye baslayacak. Ekranda bir hata belirip belirmedigini kontrol edin. Sisteminizde Leopar kurulu oldugu için bir hata belirmemesi lazım.
* Kurulum tamamlandıktan sonra tekrar kullanmak istediginiz dili seçin. Ardından giris ekranını görüyor olmanız gerekli. Utilities menüsünden Terminal‘i seçin.
* Terminal ekranında asagıda görülenleri yazın:
cd ..
cd ..
cd Volumes
cd Patcher
cd files
* simdi Leopar’ı yamayacagız bunn için Terminal ekranına asagıdaki satırı yazıp klavyenizin Enter tusuna basın:
./9a581PostPatch.sh
* Leopar simdi yamanmaya baslayacak. Bu sırada sorulan sorulara Yes tusuna basarak cevap vermelisiniz.
* Yamanma islemi tamamlandıktan sonra sistemi yeniden baslatarak (sol üstteki Elma ikonuna tıklayarak Restart…’ı seçebilirsiniz) Leopar’ı kullanabiliyor olmanız gerekli.

4. Tebrikler! İmkansızı basardınız!

Evet… İste bu kadar. Henüz bu yöntem tümüyle test edilmedigi için donanımlarınızın büyük bir kısmı çalısmayabilir, örnegin bilgisayarınızdan ses gelmeyebilir ya da aga baglanamayabilirsiniz. Eger bir sorunla karsılasıyorsanız OSX86Scene forumundaki ilgili baslıga yazabilirsiniz. Fark etmissinizdir, yazımda yamanmıs DVD dosyasını nereden bulacagınızı yazmadım. Bu tip dosyaların paylasımı kanunlara aykırıdır. Eger yukarıdaki yöntemi denemek istiyorsanız, sorumluluk tümüyle size aittir.

Kaynak

Kod: Tümünü seç

http://www.derginet.net/pcye-macos-x-kurmak-hem-de-leopard-p

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön