MSN kullanıyorsanız bu habere dikkat!

Msn, Icq, Skype... konularında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

MSN kullanıyorsanız bu habere dikkat!

Mesaj gönderen Laneth »

MSN listelerinde sizi engelleyenleri gösterecegini ima eden adreslerden uzak durun. Felaketle karsılasmamak için bu haberi dikkatli okuyun...

MSN listesine girdiginiz birisi, sizi daha sonradan engellediginde, kendi listenizde o kisiyi hep çevrimdısı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdısı olan birisi, içinize kusku düsürebilir ve "Acaba beni engelledi mi?" sorusunu bile aklınıza getirtebilir.

Aslında cevap oldukça basit; sizi engelleyenlerin kimler oldugunu asla göremezsiniz. Ama bazı uyanık web siteleri, sizi engelleyenleri gösterecegini söyleyerek hain tuzaklar kuruyorlar.

Sizden sifrenizi İstiyorlar

Sitenin çalısma sekli söyle; önce sizden e-posta adresinizi istiyor ve ardından da sifrenizi. Bu bilgileri verdiginizde, sisteme hemen giris yapılıyor ve sizi engelleyenleri listesi verilecek dese de artık is isten geçmis oluyor.

Bu kadarla sınırlı kalsa iyi. E-posta adresinizi ve sifrenizi alan bu site, hemen MSN listenizdekilere de ulasmaya çalısıyor sizin adınıza ve bu zincir, uzamaya devam ediyor.

Ne Yapmak Gerekiyor?

1. Microsoft’un dısında hangi site olursa olsun, kesinlikle sifrenizi bir web sitesine vermeyin.

2. Arkadas listenizden gelen otomatik reklam mesajlarını ciddiye almayın.

3. MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin.

4. Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun.

cafesiyaset.com
Kullanıcı avatarı
Quarentina
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Quarentina »

tskler bunlara her zman dikkat ediyorum :)
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Mesaj gönderen tasiyici »

tesekkürler zaten o islerle bende ugrasmıyorum tanımadıgım kisilerden gelen mesajları bile siliyorum