Fas’ta, internetteki “Facebook” sitesinde sahte hesap açarak, kendisini Kral Muhammed’in küçük kardesi Prens Mulay Rasid olarak tanıtan genç bir mühendis, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kazablanka’da görülen davada, mahkeme, kendini prens olarak gösteren 27 yasındaki Fuad Murtada’nın 900 avro da tazminat ödemesine karar verdi. Savcı, sahte bilgi kullanılması ve prensin kimliginden faydalanıldıgı gerekçesiyle Murtada’ya baskalarına örnek teskil edecek bir ceza verilmesini istemisti.
Savunma avukatı Ali Emmar, polisin Murtada’ya ifadesini zorla imzalattıgını ileri sürerek sanıgın serbest bırakılmasını talep etti.
Emmar, “ABD, Kanada ve Avrupa’da benzeri olaylarda dava açılmıyor. Facebook’da Sarkozy, Bush ve Blair gibi siyasetçilerle spor ve sinema dünyasının yıldızları adına açılmıs hesaplar var ve bunların gerçek olup olmadıgı teyit edilemiyor. Sanık, dolandırıcılık yapmamıs, hiç kimseye zararı dokunmamıstır” dedi.
3 yıl hapis cezasına çarptırılan bilgisayar mühendisi Fuad Murtada ise, prens adına neden hesap açtıgı yönündeki soruya, “Onu çok seviyorum. Ona herhangi bir zarar vermedim, bu sadece sakaydı. Masumum” diye konustu.
Facebookta sahte prense 3 yıl hapis
- Re@lite
- Kilobyte3
- dnzbzkn
- Megabyte2
Kod: Tümünü seç
çok oluyor böyle ya mesela ben simge tertemiz diye bir adamla tanıstım=)
yaw bırakın su facebooku.