Modeminizdeki LİNE , LİNK yada DSL isigi SüREKLİ olarak yanmalidir.
* Isigin SüREKLİ yanmasi modeminizin senkron oldugunu gösterir.
* Isigin yanip sönmesi (FLAs) modeminizin senkron olamadigini gösterir.Bu durumda :
-Telefonunuzdan cevir sesi alip-almadiginizi kontrol ediniz.Eger telefonunuz da calismiyor ise 121 numarali TELEFON ARIZA hattini arayiniz.
-Telefonunuz calisiyor ise , hat ucunu Splitter`dan cikararak modeme direk olarak takiniz.Modeminiz senkron oluyor ise; Splitter, kablo, konnektör yada kullandiginiz Telefon , Faks ,POS cihazinizla ilgili bir sorun yasamaktasiniz.-Hala senkronizasyonu saglayamamis iseniz; 444 0 375 numarali ADSL Teknik Destek Hattini arayiniz
* Isigin hic yanmamasi modeminizin bloke oldugunu gösterir.Bu durumda modemin arkasindaki Reset butonuna kalem ucu ile bastirarak modeminizi fiziksel olarak RESET etmeniz gerekir. (Reset ettiginizde modem fabrika ayarlarina geri dönmektedir. bu yüzden resseten sonra yeniden kullanici adi ve sifrenizi ve ayarlari girmeniz gerekmektedir.)
BİLGİSAYAR AYARLARI : Bilgisayarinizdaki Ag (Network) ayarlarini asagidaki gibi yapiniz.
Win XP/2000/2003
Denetim masasi / Ag Baglantilari / Yerel Ag Baglantisi / özellikler / Ethernet Kartinizin İnternet İletisim Kurallari (TCP/IP)

Hem DNS hem de IP kisimlarini otomatik aldirmaniz gerekmektedir. Ancak bazi durumlarda DNS girmeniz gerektiginde âAsagidaki DNS sunucu adreslerini kullanâ seceneginden ayarlarinizi giriniz..
Win 95 / 98 / ME
Denetim masasi / Ag Baglantilari / Yerel Ag Baglantisi / özellikler / Ethernet Kartinizin İnternet İletisim Kurallari (TCP/IP)

Hem DNS hem de IP kisimlarini otomatik aldirmaniz gerekmektedir. Ancak bazi durumlarda DNS girmeniz gerektiginde DNS yapilandirilmasi kisminda âDNS`yi etkinlestirâ seceneginden ayarlarinizi giriniz. Ayarlarinizi tamamladiktan sonra BILGISAYARINIZI YENIDEN BASLATMANIZ gerekmektedir.
* Bilgisayarinizin ag ayarlari güncellendikten sonra Baslat ---> calistir ve gelen pencereye cmd yazarak (Eger Windows98 isletim sistemi kullaniyorsaniz âcommandâ yaziniz ) enter tusuna basiniz.
* Karsiniza gelen Ms-Dos komut istemcinizde âipconfigâ yazarak enter tusuna basiniz. cikti olarak alacaginiz görüntü asagidaki gibi olacaktir.
* Bu ekrandan modeminizin IP alip almadigini görebilirsiniz. Daha ayrintili bilgi icin âipconfig/allâ komutunu verebilirsiniz.

NOT: Bu ekranda görünen IP sadece bir örnektir.PC`nizin alacagi IP Adresi modeminizin IP grubundan olacaktir.
MODEM AYARLARI
* Modemin ayarlarina WEB arayüzünden erismek icin Internette web sayfalarina baglanmak icin kullandiginiz mevcut web tarayicinizi (internet Explorer) aciniz ve adres satirina modeminizin IP Adresini yaziniz.
Kod: (örnek: http://192.168.1.1/ )
* Gelen sayfaya modem ayarlarina baslamak icin gerekli olan kullanici adi ve sifre yazilir.Bilinen baslica modem markalarinin IP adresleri ve kullanici ad-sifreleri sunlardir :


Modemizin Setup sayfasina ulastiginizda asagida belirtilen degerleri girmeniz gerekmektedir ;
VPI : 8
VCI : 35
Encapsulation : PPPoE LLC veya PPPoA VC-Mux
User Name & Password : Türk Telekom A.s. tarafindan verilen kullanici adinizi ve sifrenizi yaziniz.
* Authentication : PAP
* Automatic Reconnect : ADSL baglantisi kesildiginde modemin yeniden otomatik olarak baglanmasi icin isaretlenmesi gereklidir.
* PPP Disconnect Timeout : Dakika cinsinden yazilan süre sonunda baglanti otomatik olarak koparilir. Eger sürekli bir baglanti isteniyor ise bu deger 0 (sifir) yapilmalidir.
* Bridge : PPP oturumu modemde sonlanacak ise Disabled ; Bilgisayarda sonlanacak ise Enabled secilir.
Ancak oturum bilgisayarda sonlandirilir ise Ag Baglantilarina yeni bir Baglanti olusturulmasi gerekir.
* DHCP Server : Yerel Aginizdaki(LAN) bilgisayar(PC) yada bilgisayarlarinizin modeminizin IP grubundan otomatik olarak birer IP adresi alabilmesi icin bu secenegi Enabled yapmalisiniz.
* DHCP Client: Genis Alan Agindaki (WAN) ayarlari kisminda Disabled secilir.
* Statik IP Setting : Bu ayar , sabit IP alan kullanicilar icindir.Ancak abonenin statik IP`si olsa dahi modeme yazilmasi istenmez. Zira sistem zaten modemin her baglantisinda ayni IP`yi atamaktadir.
* Subnet Mask : IP dagitilan bütün bilgisayarlarin ayni havuzda olmasi icin 255.255.255.0 olmalidir.
* NAT : LAN ile WAN baglantilari arasinda dinamik ag adresi ve port dönüsümü ( Dynamic NAPT ) saglar. Bu secenek mutlaka âyes , on , Enabled yada Sua-only ` seklinde isaretlenmelidir.
* DNS: İnternet yoluyla erisilecek adresin Ad ve IP dönüsümünü saglar.örnegin: http://mail.ttnet.net.tr yazdiginizda bu adres cözümlenerek 212.156.4.141 ipâsi elde edilir ve bu sayfaya erisiminiz saglanir.
Ancak Modem icerisine yada TCP/IP özellikleri kismina herhangi bir DNS sunucu IP`si yazmayiniz , böylece sistem sizi otomatik olarak bir DNS Server`a yönlendirecektir.
* Tüm ayarlari yaptiktan sonra âsubmit ` ve âsave and reboot` yapiniz.Modeminizin isiklarinin sönerek yeniden senkron olmasi gerekir.Isiklarda bir degisim olmuyor ise modeminizi kapatarak yeniden aciniz.