Office de Word'de Sayfa ayari

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Office de Word'de Sayfa ayari

Mesaj gönderen daddy_cool »

Arkadaslar office 2003 TR kullaniyom.Gerci bunun pek bi önemi yok ama neyse. sorum su: word ü actigim zaman sayfanin saginda solunda yukari ve asagisinda busluklar kaliyo yani cetvel ile sayfanin birkismi sinirlandirilmis yani iste sayfaninnin tam basindan degilde tam basinin msla 3-4 cm altindan yazmaya baslayabiliyorum.bunu düzeltmek icin sayfanin yaninda ve yukarisinda cetvel var bunu kullanarak istedigim sekilde sayfanin girintisini falan ayarliyorum yani safanin basi ne kadar asagidan baslasin veya sonu nerede bitsin veya sagda ve solda ne kadar bosluk kalsain gibi seyleri sayfanin yanlarinda ve yukarisinda bulunan cetvel cubugu ile yapabiliyorum ama ben bu genislikleri ayarliyorum, yazimida yaziyorum ve onu o sekilde kaydediyorum tamam sorun yok burayakadar ama daha sonra wordü actigimda (o kaydettigim dosyayi demiyorum sadece normal bildigimiz o word programini) sayfa ayarlari tekrar eski haline dönmüs cetvelle sayfa bosluklarini kenardaki girintileri tekrardan ayarlamak gerekiyor(tekrar ediyorum bu o önceden cetvelle satfa girintilerini ayarlayip ta kaydettigim dosya degil) ve iste buna cok sinir oluyom peki bizim bu sayfa girintilerini yani sayfanin yanlarinda asagisinda-yukarisinda ne kadar bosluk kalacagini kendimiz ayarlayip da ve daha sonra wordü actigimiz zaman tekrar bizim ayarladigimiz sekilde olmasi mümkün mü o sayfa girintilerinin yani o cetvelde girintileri falan istedigimiz gibi ayarliyacaz ve wordü daha sonra actigimiz zaman sayfa girintileri bizim daha önce ayarladigimiz sekilde olsun.yalniz sunu demek istemiyorum sen onlari ayarlarsin ve istediklerini yazdiktan sonra kaydediyorsun onu bir word belgesi seklinde ve daha sonra o kaydettigin word dosyasini aciyosun ve sayfa girintileri senin ayarladigin sekilde orda tamam o sekil olacak zaten ama ben onu demek istemiyorum yani kisaca anlatmak gerekirse word'ü her actigimizda sayfa girintileri hep bizim ayarladigimiz gibi olsun iste benim demek istedigim bu!! bunu nasi yapabiliriz? umarim anlatabilmisimdir bunu cok merak ediyom cünkü word'ü her actigimda 2 saat o cetvelle oynayarak sayfanin girintilerini ayarliyorum! :oops:
haksoy

Mesaj gönderen haksoy »

aklima ilk gelen ilk önce bos bir word sayfasi acin ve istedginiz ölcüleri verin daha sonra dosyayi kaydedin.

bundan sonra her wordu kullanmak istediginizde o kaydettiginiz word dosyasini acin bilgilerinizi yazdiktan sonra farkli kaydet yapip cikin.

kolay gelsin

vede bu basligin yeri burasi degil hatirlatayim :wink: