Soru:
formüllerle dolu bir dosyam var ben istiyorumki sadece veriler girilsin formüllerin bulundugu hücrelere yanlıslıkla bilgi girisi yapılmasın bazen yanlıslıkla bilgi girisi yapıyorlar ve hesaplar bozuluyor.sadece formüllerin bulundugu hücreye bilgi girisini yasaklayabilirmiyiz
Cevap:
Formül bulunan hücrelere veri girisini engellemek için çalısma sayfasında satır ve sütun baslıgının kesisimindeki kutucuga tıklayarak tüm hücreleri seç, ardından hücreleri biçimlendir/koruma diyerek kilitli kutucugundaki isareti kaldır. Tamam diyerek hücre biçimlendirmeden çıktıktan sonra çalısmakta oldugun sayfada formüller bulunan hücreleri seçip tekrar hücre biçimlendirme/koruma diyerek bu sefer kilitli kutucuguna isaret ekle. Kilitli olarak biçimlendirdigin hücrelere veri girisi yapılmasını engellemek için son olarak araçlar menüsünden koruma/sayfayı koru dedikten sonra açılan sayfada bir sifre yazıp tamam dediginde istegin gerçeklesecek.
excelde formüllü hücrelere şifre?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21607 kez
- tasiyici
- Megabyte3

- Teşekkür etti: 27 kez
Re: excelde formüllü hücrelere şifre?
resimle anlatıla bilirmi acaba iş yerinde bir arkadaşa böyle seyin oldugunu söyledim ama uygularken genede veriler giriliyor formullere
- velociraptor
- Yottabyte4

anlatim excel 2003 e yada 2007 ye göre ve TR seklinde ,arkadasin hangi officeyi kullaniyor , sormamin sebebi , benim kulandigim Office 2010 ingilizce
- tasiyici
- Megabyte3

- Teşekkür etti: 27 kez
2007 tr idi tarkan abi bende denedim ya tüm çalışma sayfasını kilitliyo hiçbir yere veri giremiyoruz yada her hücreye yazabiliyor
- velociraptor
- Yottabyte4

office 2007 de ayni islemi yaptigimi hatirliyorum ama nasildi unuttum ömünde olsa belki hatirlarim , simdi office 2010 ingiilzce de 2007 tr ye uymayacaktir