Uzaktan bakımın SP2 de etkinleştirilmesi

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Uzaktan bakımın SP2 de etkinleştirilmesi

Mesaj gönderen burak_dalkir »

Yönetici olarak ev agınızdaki bazı istemcileri uzaktan denetliyorsunuz. Ancak bunlardan birine Service Pack 2 yükledikten sonra söz konusu bilgisayara erisemeyeceginizi ve denetleyemeyeceginizi belirten bir hata mesajı ile karflılaflıyorsunuz.

Microsoft’un yönetim konsolundaki bir denetleme programı ile uzaktan bir bilgisayarla baglantı kurmak için söz konusu bilgisayarın 445 numaralı TCP portunu serbest bırakması gereklidir. Ancak Windows’un sahip oldugu güvenlik duvarı, Service Pack 2’den itibaren, buraya gelen veri trafigini engelliyor. Ancak istemci taraftaki 445 numaralı TCP portunu etkinlefltirerek uzaktan bakım baglantısı kurabilirsiniz. Bunun için Baslat menüsündeki Çalıstır komutu ile ekrana gelen penceredeki Aç kutusuna asagıdaki satırı girin ve Tamam dügmesine tıklayın:

netsh firewall setportopening TCP 445 ENABLE

Ancak bu ifllemi yaparken, açılan her bir portun aynı zamanda güvenlik riskini artırdıgını da göz önünde bulundurmalısınız.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

netsh firewall setportopening TCP 445 ENABLE

herhangi bir port açmak istedigimizde yukarıdaki kalıbı mı kullanıyoruz, tabii port numarası degisecek

....

ayrıca açtıgımız portu kapatmak için, asagıdaki kalıbı mı kullanacagız

netsh firewall setportopening TCP 445 DISABLE

saygılarımla
asooe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen asooe »

Bu konuda teamwiever sorunsuz çalısıyor ancak msn üzerinden yardım etmeye çalıstıgımda hepsinde degil ama bazı bilgisayarlarda sorun oluyor İnsallah bu ise yarar tesekkür ederim kardesim.
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

burak'ım
editledim
o komut belli olmuyordu
gözüksün istedim
tesekürler....