Depremden Etkilenip Pilsiz Fener Üretti!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21442 kez

Depremden Etkilenip Pilsiz Fener Üretti!

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Tüm Fuarcılık Yapım A.s. (TÜYAP) Adana Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki 2'nci Adana İnsaat Fuarı'nda stant açan firmanın yetkilisi Metin Yıldız, aydınlatma sisteminin öneminin her geçen gün arttıgını söyledi.

Kentlerin ve konutların aydınlatılması için gerekli enerjinin santrallerden saglandıgını, olası durumlarda ise jeneratörlerden yararlanıldıgını belirten Yıldız, ani elektrik kesilmelerinde kullanılan mum ve el feneri gibi malzemelerin yasamın vazgeçilmezi oldugunu ifade etti

Düzce depreminden etkilenmis

Yıldız, aydınlatmanın öneminin, deprem felaketlerinde de ciddi anlamda kendini hissettirdigini belirterek, söyle konustu:

"Düzce depreminden bir gün sonra bölgeye gittigimde, arama ve kurtarma islemleri sırasında zaman zaman aydınlatma sorunu yasandıgına tanık oldum.

Arama ve kurtarma islemi yapan görevlilerin kullandıgı el fenerlerinin pili bir süre sonra bitiyor, hatta kameramanların ısıklarından yararlandıkları oluyordu. Ben de bunun üzerine yasadıgım kent olan İzmir'de 2 yıl önce enerjisini içine monte edilen dinamo sistemiyle üreten pilsiz el feneri imalatına basladım."

Yıldız, dinamonun 1 dakika süreyle çevrilmesiyle elde edilen enerjiyle el fenerinin 1 saat süreyle kullanılabildigini söyledi.

Fenerin, üzerinde kademeli olarak yakılan 3 ampulün aynı anda devreye girmesiyle 120 metre uzaklıgı aydınlattıgını söyleyen Yıldız, yine içindeki çip sayesinde sarj edilen enerjinin 6 aydan uzun süre muhafaza edildigini bildirdi.

Yıldız, cep telefonu da sarj edilebilen fenerlerin, üzerinden otomobil geçse kırılmayacak kadar saglamlıkta oldugunu ifade ederek sunları söyledi:

"Piyasada uzak dogu imalatı olan benzer ürünler var. Ancak bizim ürünlerin onlardan farklılıgı, enerjinin kondansatöre depolanması, üretim asamasında çip kullanmamız ve saglamlıgı.

Bu nedenle ürünlerimizi ihraç etmeye de basladık. Almanya, Azerbaycan, Suriye ve İran'a yaklasık 150 bin el feneri ihraç etti.

Fuarda 50 YTL'ye satısa sundugumuz bu ürünü aylık bin 500 tane göndermek üzere bir İsrail firmasıyla da baglantı kurduk. İsrail firması yetkilileri, ürünlerimizi, ülkelerindeki güvenlik güçlerinin kullanacagını bildirdi. İlk partiyi de gönderdik."

Yıldız, el fenerini, dizüstü bilgisayarları da sarj edecek sekilde gelistirecegini kaydetti.

imedya
Kullanıcı avatarı
samatya
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen samatya »

Yanlıs hatırlamıyorsam bunu bir lise ögrencisi bulmustu. Bu mu yoksa farklımı bilemem belki patentini almıslardır.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön