Bir Günde 21 Bin Siteyi Cökertti

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lk89
Kilobyte1
Kilobyte1

Bir Günde 21 Bin Siteyi Cökertti

Mesaj gönderen lk89 »

Kod adi İskorpix olan türk hacker 19 Mayis Günü 21 bi siteyi cökertti.
45 yasinda oldugu sanilan 'iskorpitx' takma isimli bir Türk bilgisayar korsani, önceki gün ayni anda tam 21 bin 549 internet sitesini hackledi
45 yasinda oldugu sanilan 'iskorpitx' takma isimli bir Türk bilgisayar korsani, önceki gün ayni anda tam 21 bin 549 internet sitesini hackledi. 19 Mayis Genclik Bayrami'na denk gelen günde cogunlukla Fransa ve Yunanistan cikisli olan sitelerde İngilizce olarak Ermeni, Yunan ve PKK karsiti agir ifadeler cikti. Sitelerde Türk bayragi ve Atatürk resmi de yer aldi. Daha önce Microsoft'un sitesini de cökerten iskorpix bu saldirilariyla rekor kirarak internet tarihine gecti. Türk hacker, son 3 yilda ise 117 bin web sitesini cökertmis.
Habertürk
Kullanıcı avatarı
oktus_89
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen oktus_89 »

erkek adam mis beaa
bak yurdum insani neler yapiyor :D
böyle insanlari biz kovariz elin nasa si kendine eleman olarak alir ...
ne kadar güzel di mi ?
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

walla diyecek birsey yok arkadaslar! yani böle cok cok zeki bir kisinin Biz tüklerden cikmasi gercekten bence gurur verici.Acaba böle bir kisinin yasantisini merak ediyorum.Bence sosyal hayati falan hic yoktur! adama baksana be neredese Guines Rekorlar kitabina girecek!Belkide girmistir :D
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

sadece izmirli bir muhasebeci
baska bilgi vermiyor
ermeni tasarisini protesto icin yapmis
siradan bir yasami var
ama internete merakli
hos adam
ne diyeyim...
ehe :D
helal...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 3446 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

yazinin devami:

O, hacker`lik aleminin son efsanesi. Bir Türk, lakabi İskorpitx. Tüm dünyadan hacker`larin, cökerttikleri siteleri kaydettikleri, İtalyan güvenlik sitesi Zone-h`de, hack`ledigi 141 bin siteyle ilk sirada. önce Microsoft`un Meksika sitesini hack`lemesi olay oldu. 17 Mayis`ta 43 bin siteyi 10 dakika icinde cökertmesiyle asil sükseyi yapti. Hack`ledigi sitelere üzerinde Atatürk resmi olan bir Türk bayragi ve PKK, Yunanistan, Fransa ve Ermenistan`la ilgili küfürlü bir mesaj birakiyor.

Ancak onun hakkinda, zehirli iskorpit baligindan türettigi ismi ve yasi disinda hicbir sey bilinmiyordu. Baktik olmayacak, İskorpitx`in pesine düstük. İzini bulmamiz iki gün sürdü. önce web site tasarimcisi bir arkadasina ulastik. E- posta ile konusma istegimizi bildirdik. Uzun uzun derdimizi anlattik. Ertesi gün ikna oldu. Bizimle telefonla baglantiya gecti. İskorpitx, 45 yasinda, Ege`de yasiyor ve muhasebecilik yapiyor. Meger bu hacker`lik islerine de, internette tavla oynarken puanlari calininca baslamis.

Nasil basladiniz bu islere?

- Hacker`likla 2002`den beri ilgileniyorum. Bir hobi gibi. turk.net`te sanal tavla oynarken basladi bu merakim aslinda. Bir gece oyunda tüm puanlarimi caldilar. cok da ugrasmistim onlari biriktirmek icin. turk.net`in operatörlerine bildirdim durumu ama hic ilgilenmediler. Ben de bunu nasil yaptiklarini merak ettim ve kurcalamaya basladim. Kisa süre sonra, ne kadar puan varsa ele gecirdim. Muhasebeciyim aslinda. 1989`da bilgisayarla muhasebe tutulmasina izin verildiginden beri, bilgisayarla ic iceyim. simdi 45 yasindayim, hálá bos zamanlarimda ugrasiyorum.

Dünyada hacker`likla ilgilenen herkes taniyor sizi. Bu nasil oldu?

- Beni Microsoft`un Meksika sitesini hack`ledikten sonra tanidi cogu insan. Microsoft`u hack`lemenin anlami benim icin cok büyük.

Peki, 17 Mayis`ta 43 bin siteyi cökertirken bir amaciniz var miydi?

- Ermeni yasa tasarisi.

Kendinizi sanal ortamda bir savasci olarak mi görüyorsunuz?

- Yakinda savas meydanlari, silahlar kalmayacak, tüm savaslar dijital ortamda yapilacak zaten. Türk siteleri, PKK sempatizanlari tarafindan sürekli tehdit ediliyor. Sitelere Apo resmi ve marslar birakiyorlar. KKTC sitelerine de Rumlar saldiriyor. Bush Türkiye`ye geldiginde, Brezilyalilar Türk sitelerine karsi savas ilan etmisti. Binlerce siteyi korumaya aldim. Bunlardan biri de, KKTC Bayrak Radyo TV`nin sitesiydi. Sitenin webmaster`i benimle baglantiya gecip, isi devralana kadar, siteyi Rum hacker`lardan korudum. İskorpitx`in kötü bir amaci yok. Türklere karsi dijital ortamda yapilanlara bir karsilik vermek amacim. Bilisim alaninda biz de variz demek. ABD ve Avrupalilara aslinda ne kadar ici bos bir teknolojiye sahip olduklarini göstermek. Halkin duygularina tercüman oldugumu düsünüyorum. Ermeniler konusundaki suclamalar cok agir. Onlar bizim yumusak tarafimizi buluyorlar. Biz de sanal ortamda onlara karsilik veriyoruz. Sitelere biraktigim küfürlü mesaj, benim üslubum degil aslinda. Ama böyle olmasini onlar istiyor.

SİTELERİ GüNDEME GöRE HACK`LİYORUM

Hack`leyeceginiz siteleri neye göre seciyorsunuz?

- Siteleri biraz gündem belirliyor. Danimarka`daki karikatür krizi zamaninda da, Danimarka sitelerine karsi saldirilar yaptim mesela. Türk sitelerine kesinlikle el sürmüyorum. Tehlikede olanlari koruyorum.

Ama Antakya Devlet Hastanesi`nin sitesi gibi Türk kamu sitelerinde de sizin mesajinizi görüyoruz.

- Hosting sirketleri üzerinden binlerce site tariyorum. Arada Türk siteleri de karisabilir. örnegin gecen gün ABD`li bir sirketten hosting alan Digiturk`ün sitesi karsima cikti. Yalnizca uyari mesaji gönderdim. Türk sitelerini kullanim disi birakmak gibi bir amacim yok. Yalnizca güvenlik aciklarini gördügümde uyariyorum.

Sizi rekortmen hacker yapan sey nedir?

- Yüzde yüz Türk yapimi bir yazilim kullaniyorum. 15 saniyeden daha az sürede, üc bin 500 siteye ulasabiliyorum. Zaten isinizi en cok 10 dakikada bitirmeniz gerekiyor. özellikle ABD`deki siteler, cok oyalanan hacker`lari fark edebiliyor. 43 bin siteyi, 10-12 dakika icinde hack`ledim. Böyle hizli olamadiklari icin bu kadar basarili olamiyorlar.

Bu bilgi ve yeteneginizi hacker`liktan baska seyler icin kullaniyor musunuz?

- Hacker`lar kara ve beyaz olarak ikiye ayrilir. Kara olanlar, son olarak Gima`ya yapilan saldiridaki gibi kredi karti kopyalayan hacker`lar. Ben böyle bir hacker olsaydim, inanin tüm hacker`lardan daha cok kredi karti bilgisine sahip olurdum. Ama su anda cezaevinde olurdum herhalde. Ben internette karsima cikan database`leri yok ediyorum, benden sonra gelen hacker`lar bulmasin diye. Bu kötü niyetli insanlar, kolayca yakalaniyor.

Türklerin hacker`likta Brezilyalilari bile geride biraktigi yönünde haberler cikiyor. Sizce neden Türkler hacker`liga merak saldi?

- Ben ADSL`in yayginlasmasini büyük bir etken olarak görüyorum. Eski baglantilarla hacker`lik yapilamazdi zaten. Genc insan sayisi cok ve hepsi de inanilmaz yetenekli. Bilgisayar meraki ve zeka biraz fazla oldu mu, gencler hacker`liga sariyor.

İSKORPİTX OLDUĞUMU AZ Kİsİ BİLİYOR

İskorpitx, iskorpitten geliyor. Türkiye`de cogunlukla Ege Denizi`nde bulunan, carpan baliginin ismi. İnsana carptiginda, deriyi sisiren bir tür zehirli balik. İskorpitx oldugumu, ailem ve calisma arkadaslarim biliyor sadece. Kücük bir yerde yasadigim icin kolayca duyulabilir ve desifre olabilirim. cok büyük sirketler ve sitelerle ugrastigim icin beni cekemeyen pek cok insan var.

SAHTEKARLIĞA GİRMEDİĞİM İcİN İcİM RAHAT

Yeni bilisim yasasina göre, evinizden hacker`lik yapinca suclu, internet kafeden yapinca suclu olmuyorsunuz. Böyle sacmaliklar var. Ama yasadan önce de, yurticinden hicbir siteyle ugrasmadigim, sahtekarliga girmedigim icin icim rahat. Benim amacim protesto. Yabanci siteleri hack`leyerek Türklerin sesini duyuruyorum.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

ben admin konusmalarini biraz izledim su ben hackerim sunu yaparim bunu yaparim vb.. adam hic atmiyor cok mütevazi bir sekilde konusuyor böyle adamlarla iyi bilgisayar konusulur evli ve cocuklu ayle hayati adamda güzel ama cok hosuma gitti konusmalari mütevaziligi heycanlanmayisi vb... cok güzel de konusuyor adam tam bir türk :D :wink:
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

Helal olsun adama..
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Walla gözlerim yasardi! :cry: Böyle Hackerlerle kesinlikle GURUR Duymaliyiz!!! Gercekten süper isler yapiyo! adam tam bir türk! ve ülkesini %100 Destekliyo! böyle hackerlerle kesinlikle gurur duymaliyiz! Ama dikkatimi ceken bir nokta var adam puanlarini caldiklari zaman onlara kizmis ver sonra hackerligi ögrenmis. Ama yani bu hackerligi ögrenmek bu kadar kolay mi böyle bir hacker olmak o kadar kolay mi bence sen durup dururken kise seni alip da hacker yapmaz ve hackerlik o kadar kolay ögrenilir bir is degildir bence! örn orta seviyeli zeki bir kisi onun gibi gercek bir hacker olmak istiyor ama kimse sana internette hackerlik dersleri vermez onun icin cok iyi bir PC altyapi bilgisinin olmasi gerek o insanda yani cünkü senin benim gibi bir kisi puanlari calininca birden bire öle hacker olamaz ilk önce bu kisinin dedigim gibi cok iyi bir pc bilgisinin olmasi gerek ve daha sonra bu hackerlik islerini cok iyi bilen birisinin yaninda yetismesi gerek yani iyi bir hackerin ve iste o zaman cikar ustayi gecebilir bence yani kisaca toplamak gerekirse adamin iyi bir pc altyapi bilgisi varmis aslinda ve kendini nerede nasi bir yerde yetistirmisse yetistirmis ama iyi bir yerde ve sonucta bu hale gelmis! O Hackerlik bilgilerini bende bilseydim bana ögretseydiler bende onun gibi gercek bir hacker olurdum ee tabi bu is icin biraz zeka da gerekiyor yani bu hackerler tamam zeki adamlar ama sadece zeki olmak yetmiyor! yani adamlarin PC hakkindaki bilgileri cok olay istebu adamlar pc hakkinda herseyi biliyo! yani sende onlarin bildigi bilgileri ögren ve azcok pc alyapi bilgin varsa ve biraz da zekisen al sana hacker! eger disarda hackerlik kurslari olsaydi neredeyse zeki olan herkes hacker olurdu! iste bu adamlar zeki ama bircok kimsenin bilmedigi bütün bilgileri biliyorlar pc hakkinda iste onlari hacker yapan da bence zeki olmalarinin yaninda iste bu bilgileri !
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 3446 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Dünya hacker top listesi:
http://www.zone-h.org/component/option, ... Itemid,48/

iskorpitx ile yapilan röportaj:
http://www.hemenpaylas.com/download/974 ... n.rar.html

konu ile ilgili diger cikmis haberler:

http://turk.internet.com/haber/yazigost ... ziid=15538
http://www.habername.com/index.php?islem=detay&id=2716
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?nam ... c&p=444984
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=29528
http://www.xturk.net/content/view/666/41/
http://www.sonofnights.com/hacking-iskorpitx.htm
http://www.samanyoluhaber.com/tr/Teknoloji/a.13487.html
http://www.sonsayfa.com/news_detail.php?id=9517
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/4520370.asp?m=1&gid=69

Fakat bu eski haberi neden yeniden canlandirdim dimi=?
Son söylentilere göre O tv de görülen kisi, iskorpitx ile yakindan uzaktan alakasi olmayan biriymis , ve kendisine Tv ye cikmasi icin para verilmis , gercek iskorpitx in genc biri oldugu tahmin ediliyor , ve iskorpitx diye hack forumlarinda tanitilan kisiler, aslinda onun gizlenmesine bilmeden katki sagliyorlar , yine sizan haberlere göre hicbir site ve forumum yoktur dedigi söyleniyor
(cesitli hack forumlarindaki söylentiler)

Ayrica bakiniz:

viewtopic.php?t=669
viewtopic.php?t=610
Kullanıcı avatarı
senhanbenyolcu
Bit
Bit

Mesaj gönderen senhanbenyolcu »

İskorpitx ve onunla konuşma basarısını gösteren, bu Dahi hackeri bizlerede tanıtan siz arkadaşlarlan da büyük gurur duyuyorum.

Ne Mutlu Türküm diyene