Bu virüse karşı dikkatli olun!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
y@semin
Kilobyte2
Kilobyte2

Bu virüse karşı dikkatli olun!

Mesaj gönderen y@semin »

Virüs tehlikesi! Bu günlerde posta kutunuza düsen maillere dikkat edin.

Resim

Yeni bir yıla girdigimiz su günlerde, teknolojinin hızına paralel olarak, amacı tamamen kullanıcıya zarar vermek olan virüs, solucan, truva atı gibi küçük yazılımlar da hız kesmiyor. Posta kutunuza "Sevgi" sözcükleri içeren mailler geliyorsa oldukça dikkatli davranmanızda fayda var.

Posta kutunuza düsen spam bir maille yayılan virüs, mailde bulunan adrese tıklarsanız sizi bir web sayfasına gönderiyor. Açılan sayfada bulunan büyük kalp resminin altına ilistirdigi "WITH_LOVE.EXE" adlı dosyayı indirmenizi istiyor. Eger dosyayı indirip çalıstırısanız sisteminizdeki EXE dosyalarına "WORM_NUWAR.BK" adındaki solucan (worm) bulasıyor.

Asıl ismi WORM_NUWAR.BK olan solucanın diger Anti-virüs yazılımlarında geçen takma isimleri söyle:

- Trojan-Downloader.Win32.Tiny.et (Kaspersky)
- Trojan.Packed.8 (Symantec)
- TR/Small.DBY.J (Avira)
- Mal/HckPk-A (Sophos)
- Trojan:Win32/Vxidl.gen!B (Microsoft)

Alıntıdır..
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

Tam hangi Sirketlerde ?? Yani Hotmail mi Gmail mi Yahoo Mail mi ???
Kullanıcı avatarı
artung
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen artung »

farkedermi önemli olan gelen e maile tıkladıktan sonra gittigin sitedeki indir denilen exe dosyası.eger bunu indirir kurarsan o zaman sakıncalı durum ortaya çıkıyor yanlıs anlamadıysam.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

yok dogru anladim ben sadece tam hangi E-Mail lere gelebilir yani Hotmail gibi seyler iste :D Ama bana gelirse ozaman haberim olur virus olup olmadini :D