Bilgisayarınızı yavaşlatan 5 program

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Bilgisayarınızı yavaşlatan 5 program

Mesaj gönderen uçs »

Bilgisayarınızı can çekistiren 5 program yapılan anket neticesinde belirlendi.

Hantal programlar. İngilizce'de bu tür programlara "Elephantware" adı veriliyor. Adından da anlasılabilecegi gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavas, çok yavas, asırı yavas çalısıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model islemcili bir bilgisayar aldıgınızda "hiçbir degisiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar" gibi düsüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.

Zaman zaman çalısırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inanılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktıgına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız?

Download.com'un anket sonuçlarına göre suçlu 5 program belirlendi;

Acrobat Reader

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının gelistiricisi olan bu program tek bir ise yarıyor: PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektigi konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!

iTunes

Apple'a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan sey nedir? Gün geçtikçe daha da karmasıklasıyor, yüklemesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinlesiyor ve bellekte asırı yer isgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok isin kötüsü.

Real Player

Real Player dogru adımları atmıs olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimize herkesin nefret ettigi, sistemine yüklemek bile istemedigi bir medya formatını destekleyen oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass satmaya çalısması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.

Internet Explorer

Tüm zamanların en büyük kavgasına hos geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eger IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.

Microsoft Outlook

Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldigimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalısıyorlar hem de daha faza özellik içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook isyerinde kullanım asamasında da gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların basına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylastırmak.

Yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çogunu çözebilirsiniz.

Kaynak: CHIP
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12455 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

kesinlikle yillardir Pc me i.e haric hicbirini sokmadim , yazilanlara birebir katiliyorum
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Outlook Hayatta kullanmadım ve kullanacagımı da sanmıyorum.Bana çok gereksiz geliyor.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

valla outlook kullanmak istedim bir turlu ayarlarini yapmak icin ugrasmadimdolayisiyla da kullanmadim ayni sekilde internet explorer. ama adobe reader vazgecilmezimdir. ama eski versiyonu. cok daha hizli nasil olsa onemli olan pdf dosyalarini acmasi degilmi normal kullanicilar icin. bende profesyonel olmadigima gore adobe reader5 yeterli benim icin fazla bile
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ben yillardir Foxit reader ciyim , asla sasmam
Kullanıcı avatarı
artung
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen artung »

ie haricinde katılıyorum ama ie olmazsa olmazlardan haline gelmis.
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

artung yazdı:ie haricinde katılıyorum ama ie olmazsa olmazlardan haline gelmis.
bence ie olmazsa olur, ie varsa olmaz :) yasasın opera gücü... opera 10 çıktıgında yer yerinden oynayacak diyorlar bekliyoruz bakalım (su anda kararlı so sürümü 9.25)
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

IE 6 bence daha iyi IE 7 cok kaziyor ben hayla IE 6 kullaniom ama bu "Tab" larla idim olursa , ozaman Firefox kullanirim. Sizce IE 6 da mi kalim yoksa IE 7 ye mi gecim ?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

cCc_BTK_cCc yazdı:IE 6 bence daha iyi IE 7 cok kaziyor ben hayla IE 6 kullaniom ama bu "Tab" larla idim olursa , ozaman Firefox kullanirim. Sizce IE 6 da mi kalim yoksa IE 7 ye mi gecim ?
bekircan, Bu kelime kazmak degil , kasmak (mecazi anlamda kullanilir ve Pc yi zorladigi vurgulanir) :wink:
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

velociraptor yazdı:
cCc_BTK_cCc yazdı:IE 6 bence daha iyi IE 7 cok kaziyor ben hayla IE 6 kullaniom ama bu "Tab" larla idim olursa , ozaman Firefox kullanirim. Sizce IE 6 da mi kalim yoksa IE 7 ye mi gecim ?
bekircan, Bu kelime kazmak degil , kasmak (mecazi anlamda kullanilir ve Pc yi zorladigi vurgulanir) :wink:
kasmak ne oldunu biliyorum yanlis yazmisim iste kötü bisi diil :)
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

cCc_BTK_cCc yazdı:kasmak ne oldunu biliyorum yanlis yazmisim iste kötü bisi diil :)
ama sürekli onu kullanıyorsun.. kasmak yerine kazmak diye yazıyorsun..
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

daddy_cool yazdı:Outlook Hayatta kullanmadım ve kullanacagımı da sanmıyorum.Bana çok gereksiz geliyor.
yani banada öyle :D Ya bu Outlook u silersem ozaman PC hata falan verebilirmi ?? Yani direk Dosyasini ??