Opera Microsoft'u sikayet Etti
Image Opera yazilim sirketi, Microsoft'u tekelcilikle suçinlayarak AB komisyonuna basvuruda bulundu. Bakalim Opera'nin istekleri hakli bulunacak mi?
Opera basvurusunu kullanicilarin tarayicilarini özgürce seçinmesini amaçinladigini söyleyerek yapti. sirkete göre Microsoft, isletim sistemi alanindaki baskin konumunu tarayicisi Internet Explorer'i Windows ile birlikte dagitarak kötüye kullaniyor. Bir diger iddiasi ise Microsoft'un kabul edilmis web standartlarini izlemedigi.
sirket, komisyondan kullanicilarin gerçinek bir seçinme hakkina sahip olmasini ve açinikçina belirtilen web standartlarina uymasini saglayacak yönde kararlar almasini bekliyor. Opera CEO'sunun açiniklamasina göre bu sikayet, kendi adlarina seçinimler yapilmasindan rahatsiz olan tüm kullanicilar adina yapiliyor.
Image
Buna benzer bir sey görebilecegimizi hiçin sanmiyoruz ama hayal etmekten zarar gelmez.
Opera, AB komisyonundan iki istekte bulundu. İlki tahmin edebileceginiz gibi Internet Explorer'in Windows'tan ayrilmasi ya da Windows ile beraber alternatif tarayicilarin da yüklü gelmesi. İkinci istegi ise Microsoft'un web topluluklari tarafindan kabul edilmis standartlara uymasi.
Ayrilmaz İkilinin Sonu mu?
Daha önceden Microsoft'un Avrupa'da satilan Windows'lardan Windows Media Player'in çinikartilmasi yönünde bir karar alinmisti. Opera bunu örnek göstererek benzeri bir kararin tarayici alaninda alinmasini bekliyor. İddialarina göre Microsoft kullanicilara yenilik sunmak yerine onlari kendine bagliyor ve diger tarayicilarin yillardir sahip oldugu özellikleri (biraz da mecburiyetten) yeni yeni Internet Explorer'a ekliyor.
Opera Microsoft'u Şikayet Etti
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12575 kez
- mayhemious
- Kilobyte4
adminim isletim sistemini almak zorunda degilsiniz. bilgisayar saticilari bilgisayarlari PAKET olarak satarlar. isterseniz satici ile görüsüp isletim sistemi istemediginizi söyleyip fiyati düsürebilirsiniz(benim basima geldi :) adama isletim sistemi istemem dedim. adam napcan sistem olmadan dedi manali bi sekilde :) bende isletimsistemini ben yazcam sana ne dedim :D)
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12575 kez