Apple in viruslerden etkilenmez imaji tehlikede

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bambucya77
Kilobyte2
Kilobyte2

Apple in viruslerden etkilenmez imaji tehlikede

Mesaj gönderen bambucya77 »

Apple`in Intel ciplere gecmesi ve pazardaki yayginliginin artmasiyla, Macintosh isletim sisteminin daha fazla virüs saldirisina hedef olmasi bekleniyor.

Güvenlik uzmanlari Ocak ve subat aylarinda cikan aciklarin yamalarinin hala yayinlanmadigini vurguluyor. Uzmanlar, Apple kullanicilarinin da Windows kullanicilari gibi hacker saldirilarina maruz kalabilecegini, önceden olusturulmus web sitelerinin artik Mac kullanicilari icin de risk tasidigini vurguluyor.

Uzmanlarin yaptigi en önemli uyari, Apple`in acik yamalarini yayinlamadaki yavasligi. Apple`in yama yayinlamadaki yavasligini m*crosoft`un üc yil önce hacker saldirilarina karsi yavasligina benzeten analistler, Apple`in ayni hataya düstügünü dile getiriyor.

APPLE ARTIK RİSKLİLER LİSTESİNDE
Bilgisayar güvenlik kurumu SANS Institute, Mac OS X isletim sistemini 2005`in en riskli 20 sistem arasina aldi. Bu Macintosh`un bu listeye ilk girisi oluyor. SANS kurumu son olarak Mac`in internet tarayicisi Safari`yi de riskli sistemler arasina aldi.

Open Source Vulnerability Database, son bir yil icinde Mac isletim sisteminde 81 adet acik buldu; 2004`te 46, 2003`te ise 27 acik bulunmustu.

INTEL`E GEcİs SALDIRILARI ARTMASINA YOL AcAR
Güvenlik uzmanlari Apple`in Intel ciplerine gecmesiyle isletim sisteminin hacker saldirilarina daha acik hale geldigini belirtiyor.

Windows sistemleri ve Intel cipleri hakkinda bilgili olan hacker`lar, Apple`in Intel`e gecmesiyle bu tip sistemleri nasil bozabileceklerini daha iyi biliyor. Güvenlik uzmanlari daha önce IBM cipleri kullanan Apple`in Intel`e gecisini, bilgisayar dünyasinda ‘genetik cesitliligin bozulduiu` seklinde yorumluyor.

APPLE: MAC OS X SAPASAĞLAM VE GüVENLİ
Apple yetkilileri ise, Macintosh`un Mac OS X isletim sisteminin gecmiste saldirilardan etkilenmemis olmasinin altini ciziyor. Apple sözcüsü Natalie Kerris, simdiye dek söz konusu aciklari suistimal eden bir saldiriya rastlanmadigini duyurdu.

Apple`in yazilimdan sorumlu baskan yardimcisi Bud Tribble, Mac OS X isletim sisteminin satildigi sekliyle tüm internet saldirilarina karsi güvenli oldugunu ve güvenlik duvari veya ek yazilim güncellemesi gerektirmedigini savunuyor.