Geri dönüşüm kutusu
- yusuf5353
- Bit
Geri dönüşüm kutusu
xp de geri dönüsüm kutusu kayboldu geri getiremiorum her sei yaptım ama olmadı yawww nasıl geri getirebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
Eminmisin dostum.burak_dalkir yazdı:masaustune sag tiklayin ozellikler deyin ustteki sekmelerden masaustu deyin orada alt tarafta masaustunu ozellstir diye bir sekme var ona tiklayin karsiniza masaustundeki elemanlar gelecek orada geri donusum kutusunun yanindaki kutucugu isaretleyin. tamam deyin ve cikin
Bu anlattigin vistanin özelligi degilmi.XP de ne zaman cikti?
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
Banada yardimci olurmusun dostum.ben senin dedigin gibi yaptim ama orada resimdekiler var sadece.burak_dalkir yazdı:xp de de her zaman vardi sevgili arman

Ben simdiye kadar hep alttaki yolu izleyerek sildim
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer\Desktop\NameSpace"
anahtarina gidin, burada "{645FF040-5081-101B-9F08-OOAA002F954E}" anahtarini silin
Ama o yolla gizleme degil silme yapiliyor.Eger gizleme sansim varsa bende kullanmak isterim bu özelligi.
Ama masaüstü bütün programlari degil sadece cöp kutusunu.Simdiden Tesekkürler.
SAYGILARIMLA...
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
sevgili arman bunu deneyebilir misin?
1. Baslat'ı ve ardından Çalıstır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Asagıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel
4. Sag bölmede, asagıdaki kayıt defteri DWORD degerini sag tıklatın ve ardından Degistir'i tıklatın:
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
5. Deger verisi kutusuna 0 yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın. (TweakUI yardımcı programı, Geri Dönüsüm Kutusu simgesini gizlemek için bu degeri 1'e ayarlar.)
6. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
saygilarimla
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel
4. Sag bölmede, asagıdaki kayıt defteri DWORD degerini sag tıklatın ve ardından Degistir'i tıklatın:
5. Deger verisi kutusuna 0 yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın. (TweakUI yardımcı programı, Geri Dönüsüm Kutusu simgesini gizlemek için bu degeri 1'e ayarlar.)
saygilarimla
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
ve bu da servislerden kapamanin alternatif yolu
Geri Dönüsüm Kutusu'nu geri yüklemek üzere Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'ni kullanmak için:
1. Baslat'ı ve ardından Çalıstır'ı tıklatın, Aç kutusuna GPEDIT.MSC yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2. Kullanıcı Yapılandırması'nın altında, Yönetim sablonları'nı tıklatın ve ardından Masaüstü'nü çift tıklatın.
3. Geri Dönüsüm Kutusu simgesini masaüstünden kaldır'ı çift tıklatın.
4. Ayar sekmesini, Yapılandırma Yok'u ve ardından Tamam'ı tıklatın.
Geri Dönüsüm Kutusu'nu geri yüklemek üzere Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'ni kullanmak için:
1. Baslat'ı ve ardından Çalıstır'ı tıklatın, Aç kutusuna GPEDIT.MSC yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2. Kullanıcı Yapılandırması'nın altında, Yönetim sablonları'nı tıklatın ve ardından Masaüstü'nü çift tıklatın.
3. Geri Dönüsüm Kutusu simgesini masaüstünden kaldır'ı çift tıklatın.
4. Ayar sekmesini, Yapılandırma Yok'u ve ardından Tamam'ı tıklatın.
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
Re: Geri dönüşüm kutusu
Geri Dönüsüm Kutusu'nu geri yüklemek üzere Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanmak için:yusuf5353 yazdı:xp de geri dönüsüm kutusu kayboldu geri getiremiorum her sei yaptım ama olmadı yawww nasıl geri getirebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\NonEnum
4. 3. adımda buldugunuz kayıt defteri anahtarını ve ardından sag bölmede asagıdaki kayıt defteri DWORD degerini tıklatın
5. Düzen menüsünde, Sil'i ve ardından Evet'i tıklatın.
Geri Dönüsüm Kutusu simgesi Masaüstü'nde yeniden görüntülenir.
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
bulamamaniz cok dogal cunku sizinki gorunuyor. o gorunmeyenler icin gecerliydi ozellikle alinti yaparak belirtmistim sizin icinverdigim link ayriydi. arkadasimizin sordugu sorunun cevabina alternatif yontemler bulmaya calisiyordum.
ayrica eger size yoksa oraya deger olusturun ismini NonEnum yapin bunu yaptiginiz takdirde Geri donusumkutusu kaybolacaktir
saygilarimla
ayrica eger size yoksa oraya deger olusturun ismini NonEnum yapin bunu yaptiginiz takdirde Geri donusumkutusu kaybolacaktir
saygilarimla