soru(virtual pc hakkında)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

soru(virtual pc hakkında)

Mesaj gönderen proled »

arkadaslar normal pc den virtual pc ye nasıl dosya transfer ederiz bilen var mı?
bumy44
Bit
Bit

Mesaj gönderen bumy44 »

hangi programı kullanıyorsunuz? virtual pc_? vmware? innotek?

vmware için söyleyeyim, ag baglantılarından dosya aktarabilirsiniz. iki farklı bilgisayar için düsünün.yeni bir ag baglantısı kurarak iki bilgisayarda klasörleri paylasıma açarsanız istediginiz olur.

virtualbox kullanmadım, onun hakkında birsey diyemem.

bütün programlarda cd aracılıgı ile dosya aktarabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

kardes ben microsoft 2007 yi kullandım da pc yi çok kastı
bana ayrıca bilgisayarı kasmayacak ve kullanımı basit olan bisey önerebilir misin(mümkünse anlatımda olsun)
pc m zaten celeron yani zora gelemiyor
bumy44
Bit
Bit

Mesaj gönderen bumy44 »

virtual pc programlarının hepsi kasar, yapacak birsey yok. islemci + ram in iyi olması lazım. ben vmware kullanıyorum, gayet güzel ( çok kasıyor ama ). snapshot özelligi çok iyi birsey ( sistemin temiz olarak görüntüsünü alıyorsun, daha sonra bu snapshottan yükleyebiliyorsun ).
Kullanıcı avatarı
bambucya77
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen bambucya77 »

hic kullanmadigim programlar kullanan arkadaslardan tecrubelerini yorumlarini bekliyoruz..
bumy44
Bit
Bit

Mesaj gönderen bumy44 »

ne gibi programlar?
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

Bilgisayar kullanıcılarının bir kesimi kullandıkları bilgisayarda çesitli nedenlerden dolayı birden fazla isletim sistemi kullanmak durumundadır (mesela Windows 98 ile Windows XP, veya Windows ile Linux vs.). Bunun için bilgisayarlarındaki HD'lerini öncelikle fdisk veya Partition Magic gibi bir programla bölerler, sonra olusturdukları yeni bölümlere isletim sistemlerini yüklerler.

Microsoft Virtual PC, HD'nizi bölmeden, kullandıgınız Windows isletim sistemi üzerine 'sanal' isletim sistemleri yüklemenizi saglar.

Virtual PC kullanarak yükleyeceginiz isletim sistemi Explorer, Word benzeri diger Windows uygulamaları gibi bir pencere içersinde görüntülenir (ayrıca tam ekran görüntüleme seçenegi de vardır).

Sanal isletim sisteminiz üzerinde program yükleme, müzik dinleme, internet baglanmak gibi tüm gündelik islerinizi yapabilirsiniz.

Normal isletim sistemleri ile sanal isletim sistemlerinin çalısma seklini karsılastırırsak:

Resim

Virtual PC Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
- 2 farklı ortamı aynı anda kullanabilme: Sisteminizde yüklü olan diger isletim sistemlerine geçmek için bilgisayarınızı yeniden baslatmanıza gerek yoktur.
- Yazılım gelistiriciler programlarını birden çok isletim sisteminde kısa sürede test edebilir.
- Baska bir isletim sistemi kullanmak/denemek isteyenler için hızlı bir çözüm.
Peki Ya Dezavantajları?
- Sistemde aynı anda birden fazla isletim sistemi çalısacagı için yüksek konfigürasyonlu bir bilgisayar gerekebilir.
- Sanal isletim sistemi içersinde bazı donanım sorunları yasanabilir.
Nasıl Temin Edebilirsiniz?

arkadaslar bu virtual pc'nin sitesidir

Kod: Tümünü seç

http://www.microsoft.com/virtualpc/
Siteden uygulama ile ilgili detaylı bilgi alabilir, 45 günlük ücretsiz deneme sürümünü indirebilirsiniz.

Arkadaslar ayrıca

Kod: Tümünü seç

http://www.download.com/3120-20_4-0.html?tag=srch&nid=1&qt=virtual+pc&tg=dl-20
bu linke tıklayarakta programı indire bilirsiniz.

Örnek Kurulum (Windows XP Professional üzerine Windows 98 SE)
Virtual PC uygulamasını bilgisayarınıza yükleyip ilk çalıstırdıgınızda asagıdaki pencereyle karsılasırsınız:

Resim

Sagdaki listeden New... seçerMicrosoft Virtual PC Nedir, Ne İs Yapar?ek Sanal Bilgisayar Olusturma sihirbazını baslatıyoruz.

1. Adım: Welcome
Bu sihirbazın ne yaptıgını belirten açıklama ekranı.

2. Adım: Options
Sihirbazda ne yapmak istediginizi seçtiginiz asama. 3 seçenek mevcuttur:
1. Create a virtual machine: En bastan yeni bir sanal bilgisayar ve seçeceginiz isletim sistemine uygun bir sanal disk olusturmanızı saglar.
2. Use default settings to create a virtual machine: Sadece belirteceginiz adda bir sanal bilgisayar olusturur. Yükleyeceginiz isletim sistemiyle ilgili diger ayarları sonra kendiniz yapmalısınız.
3. Add an existing virtual machine: Daha önceden olusturulmus bir sanal bilgisayarı programa ekler.

su an sıfırdan yeni bir kurulum yapacagımız için ilk seçenegi seçiyoruz.
3. Adım: Virtual Machine Name and Location
Olusturacagımız sanal bilgisayarı tanımlayacak bir ad belirtmelisiniz (örnek olarak 'Win98')
4. Adım: Operating System
Yüklenecek isletim sistemi seçilir.

Not: Linux veya listede olmayan diger isletim sistemlerini yüklemek için 'Other' seçenegi seçilmelidir.
5. Adım: Memory
Olusturulacak sanal bilgisayar için kaç MB RAM kullanılacagı belirtilir. 2 seçenek vardır:
1. Using the recommended RAM: Bir önceki asamada belirttiginiz isletim sistemine baglı olarak kullanılacak RAM otomatik ayarlanır.
2. Adjusting the RAM: Ne kadar RAM kullanılacagını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Not: Kullanılan RAM miktarı daha sonra degistirilebilir.
6. Adım: Virtual Hard Disk Options
Olusturdugumuz sanal bilgisayarda kullanılacak olan sanal HD'lerin seçimi ile ilgili seçenekler sunar:
1. An existing virtual hard disk: Daha önceden olusturulmus bir sanal HD'yi kullanmak içindir.
2. A new virtual hard disk: Kullanılabilir yeni bir sanal HD olusturulur.

su an sıfırdan yeni bir kurulum yapacagımız için ikinci seçenegi seçiyoruz.
7. Adım: Virtual Hard Disk Location
Olusturulacak sanal HD için bir yer ve ad belirtilmelidir.
8. Adım: Completing the New Virtual Machine Wizard
Sihirbazın son asamasıdır. Eger degistirmek istediginiz bir ayar yoksa Finish diyerek sihirbazı tamamlayabilirsiniz.

Basarıyla tamamlanan bir sihirbazdan sonra Virtual PC ana penceresindeki listeye isletim sistemleriniz eklenir:

Resim

Sanal isletim sisteminizi baslatmak için listeden seçin ve Start'a tıklayın.

Açılacak pencerede tıpkı gerçek bir bilgisayarın açılısı gibi BIOS ekranı görüntülenir ve hemen ardından isletim sistemi çalıstırılmaya baslanır. Fakat öncelikle isletim sistemimizi yüklememiz gerekiyor. Bunun için bilgisayarınızın CD sürücüsüne yüklemek istediginiz isletim sisteminin kurulum CD'sini takın ve pencerede CD menüsünden CD'yi taktıgınız sürücünün harfini seçin. Bu son islemi yapmamızdaki sebep sanal isletim sisteminizin gerçek CD/disket sürücünüze erismesini saglamaktır.

Not: Ayrıca eger elinizde bulunuyorsa CD/disket imaj dosyalarınızı da kullanabilirsiniz.

Resim

Bu asamadan sonra tek yapmanız gereken tıpkı normal bir kurulum yapar gibi isletim sisteminizi sanal HD'inize yüklemek.

Resim

Kurulum islemi bittikten sonra bir pencere içersindeki yeni isletim sisteminize merhaba diyebilirsiniz.

Resim

yeterli bir aciklama olmustur umarim
Kullanıcı avatarı
bambucya77
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen bambucya77 »

eline saglik ..
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

bütün arkadasların emegine saglık ancak tam olarak cevabımı alamadıgımı düsünüyorum söyle ki:
microsoft 2004 ü kurdum ,bunu açmak için de vmware player i kullanıyorum(çok iyi oluyor)
ancak kendi bilgisayarım ile sanal makina arasında nasıl dosya transferi yapacagım onu bilmiyorum ,iste sorum da bu
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

kullandiginiz sanal isletim sistemine giriyorsunuz ayar aktarma sihirbazi ile yapiyorsunuz....
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

sagol kardes eline saglık
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

kardes ugrastım ama gene yapamadım asagıdaki resimden bana yardımcı olursan sevinirim:

Resim

Kullandıgım programın yardım dosyası :

Using Shared Folders

Choose: Player > Shared Folders

With shared folders, you can easily share files between a virtual machine and the host computer. To use shared folders, configure your virtual machine settings to enable shared folders and specify which directories are to be shared.

Caution Enabling all shared folders might pose a security risk because a shared folder could enable existing programs inside the virtual machine to access the host file system without your knowledge.

You cannot change shared folder settings for an ACE unless it is running in administrator mode.

Enabling and Disabling Folder Sharing

Under Folder Sharing, you can select one of the following global options:

Disabled — No folders are shared.

Always enabled — Folders for which sharing is enabled in the Folders section (described next) are shared.

Enabled until next power off or suspend — Folders for which sharing is enabled in the Folders section (described next) are shared, but only until the next time the virtual machine is suspended or powered off.

Choosing Which Folders to Share

Under Folders, you can choose which individual folders are shared and set other folder properties.

If you download or move a virtual machine that someone else created and the virtual machine has shared folders, by default the shared folders will be disabled until you specifically enable them. Select or deselect the Enabled check box for the shared folder that you want to enable or disable. You can also modify this and other folder properties from the Properties dialog box (described next).

Editing Folder Properties

Choose: Player > Shared Folders > Properties

Use the controls in this dialog box to change the settings for shared folders used by this virtual machine:

Name and Host Folder text boxes— Edit to change the name or location of the folder on the host system.

Enabled — When selected, the contents of the folder are available to the current virtual machine.

Read-only —When selected, the current virtual machine can view and copy files from the folder but cannot add, change, or remove files.

Accessing Shared Folders on the Guest Operating System

To access the enabled shared folder on the guest operating system:

On Windows, map a network drive to the Shared Folders directory.

On Linux, shared folders appear under /mnt/hgfs.

Viewing Shared Folders in a Windows Guest

In a Windows guest operating system, you can view shared folders using desktop icons. Look in My Network Places > Entire Network (Network Neighborhood for a Windows NT guest, or Network for Windows Vista) under VMware Shared Folders.

If you have trouble finding a shared folder using the desktop icon, open Windows Explorer and look in My Network Places (or Network Neighborhood).

For example, if you specify the name Test files for one of your shared folders, you can navigate to it on the guest system by opening My Network Places > Entire Network > VMware Shared Folders > .host > Shared Folders > Test files.

You can also go directly to the folder using the UNC path
\\.host\Shared Folders\Test files.

On the guest system, you can map a shared folder to a drive letter just as you would with a network share. In Windows Explorer, choose Tools > Map Network Drive and browse to the location of the shared folder. The shared folder is located at \\.host\Shared Folders.

Ayrıca kullandıgım versiyon:

VMware Player 2.0(ama isletim sistemini Microsoft virtual 2004 e kurdum, VMware Player 2.0 yi onu açmak için kullanıyorum :D )