xp kapanma sorunu (Programi sonlandır Rundll32.exe)(cozuldu)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
m.engin
Byte4
Byte4

xp kapanma sorunu (Programi sonlandır Rundll32.exe)(cozuldu)

Mesaj gönderen m.engin »

mrb.pc kapat dedikten sonra programı sollandır diye yazı çıkıyor tekrar kapat demem gerekiyor bunu nasıl düzeltebilirim kapat dedigimde normal kapatması için
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

buraya bakarsiniz iyi olur

https://www.sordum.net/main/adim_adim/adim_1/kapanis.htm

ayrica kullanici adi ve sifre icinde buraya

viewtopic.php?t=22887
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

ayrica bu linke de bakarsaniz iyi olacagi kanaatindeyim

viewtopic.php?t=5049
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Kapatma sorunlarını gidermek ve hatalı kapatma davranısının nedenini ortadan kaldırmak için asagıdaki yöntemleri kullanın:
• Görev Yöneticisi'ni kullanarak kapatma davranısının nedenini belirleyin.
• Bilgisayarda yaptıgınız son degisiklikleri geri alın.
• Güvenli modu kullanarak kapatma davranısının nedenini belirleyin.
• Bilgisayarın tamamlayıcı metal oksit yarı iletkeninin (CMOS) ve temel giris/çıkıs sisteminin (BIOS) ayarlarının dogru oldugunu onaylayın.
Kapatma Davranısının Nedenini Belirlemek Amacıyla Görev Yöneticisi Nasıl Kullanılır
Görev Yöneticisi'ni kullanarak bilgisayarınızda çalısmakta olan programları belirleyin. Görev Yöneticisi'nde listelenen her program için, programdan el ile çıkın ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden baslatarak kapatma sorununun giderilip giderilmedigini sınayın. Bunu yapmak için bu bölümde anlatılan yordamı izleyin.

NOT: Bilgisayarınızda çalısmakta olan tüm programlar Görev Yöneticisi'nin Uygulamalar sekmesinde listelenmeyebilir.
1. CTRL+ALT+DELETE tuslarına basın ve Görev Yöneticisi'ni tıklatın.
2. Uygulamalar sekmesini tıklatın.
3. Görev sütununda, sonlandırmak istediginiz programı ve sonra da Görevi Sonlandır'ı tıklatın.
4. Görev Yöneticisi'nden çıkın.
5. Bilgisayarınızı kapatın.
Bilgisayarda Yapılan Son Degisiklikler Nasıl Geri Alınır
Kapatma davranısı bilgisayarda bir degisiklik yaptıktan (örnegin, bir program, hizmet veya aygıt sürücüleri bulunan donanım yüklendikten veya yükseltildikten) hemen sonra ortaya çıktıysa, yaptıgınız son degisikligi geri alın. Örnegin, yüklediginiz son sürücüyü veya son programı kaldırın ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden baslatarak bilgisayarın düzgün kapatılıp kapatılmadıgını dogrulayın.

Kapatma Davranısının Nedenini Belirlemek Amacıyla Güvenli Mod Nasıl Kullanılır
Bilgisayarınızı güvenli modda baslattıgınızda, yalnızca gereken sürücü ve hizmetler yüklenir. Güvenli mod, otomatik olarak baslatılan hatalı sürücüler, programlar veya hizmetler nedeniyle olusan sorunları belirlemek ve çözümlemek amacıyla kullanabileceginiz bir tanılama aracıdır.

Bilgisayarın güvenli modda düzgün kapatılıp kapatılmadıgını belirlemek için:
1. Bilgisayarı yeniden baslatın.
2. "Baslatılacak isletim sistemini seçin" iletisini aldıgınızda F8 tusuna basın.
3. Windows Gelismis Seçenekler Menüsü'nde, ok tuslarını kullanarak Güvenli Mod seçenegini belirleyin ve ENTER tusuna basın.
4. İkili veya çoklu önyükleme bilgisayarı kullanıyorsanız, görüntülenen listeden Microsoft Windows 2000'i seçin ve ENTER tusuna basın.
5. Bilgisayar güvenli modda baslatıldıktan sonra, bilgisayarı kapatın.

Bilgisayar güvenli moddayken düzgün kapanırsa, 1. ile 4. adımlar arasını yineleyip bilgisayarınızı güvenli modda yeniden baslatın ve 6. adıma geçip bu yordamın geri kalan adımlarını izleyerek kapatma sorununun nedenini belirleyip sorunu giderin.
6. Önyükleme günlük dosyasını (Ntbtlog.txt) görüntüleyin ve bilgisayarınızı güvenli modda baslattıgınızda yüklenmeyen aygıt ve hizmetleri not alın.

Ntbtlog.txt dosyası %SystemRoot% klasöründe (varsayılan olarak Winnt klasörü) bulunmaktadır. Dosyayı Microsoft Not Defteri'ni kullanarak açabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Ntbtlog.txt dosyası, bilgisayarınızı güvenli modda baslattıgınızda yüklenen (ve yüklenmeyen) aygıt ve hizmetleri listeler.

NOT: Bilgisayarınız normal moddayken çalısan, ancak güvenli moda geçtiginde çalısmayan üçüncü taraf sürücüler veya hizmetler varsa, hatalı kapanma davranısına bu üçüncü taraf sürücüler veya hizmetler neden oluyor olabilir.
7. Bilgisayarı normal modda yeniden baslatın ve Ntbtlog.txt dosyasında hatalı kapanma davranısına neden oldugunu belirlediginiz tüm sürücü ve hizmetlerin sürücülerini kaldırın veya hizmetleri tek tek durdurun ya da devre dısı bırakın.
8. Bilgisayarı kapatıp, kapatma sorununun giderilip giderilmedigini sınayın.
9. Soruna neden olan hizmet veya aygıtı belirledikten sonra, bir dosyanın bozuk oldugundan süphe ediyorsanız hizmeti veya sürücüyü yeniden yükleyin ya da üreticisine basvurup davranısı bildirin ve kapanma davranısını gidermek için kullanabileceginiz olası güncellestirmeler hakkında bilgi edinin.
m.engin
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen m.engin »

dediklerinizi denedim sonuç degismedi kapat dedigimde Program sonlandır Rundell 32.exe yazısı çıkıyor sonlandır dedigimde kapanıyor bekledigimde yanıt vermiyor
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

o zaman rundll32.exe yi yenileyelim

1. Windows XP CD-ROM'unu cd roma koyun.
2. Baslat'ı ve ardından Çalıstır'ı tıklayın.
3. Aç kutusuna expandX:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe yazın; burada X, CD ROM sürücünüzün harfidir.
4. Bilgisayarı yeniden baslatın.

bundan sonra rundll32.exe yenilenmis olacak birde bunu deenyelim
m.engin
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen m.engin »

expandX:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe yazdım tamam dedim prametre hatalı yazısı çıktı
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

xp hangi sürücüde kurulu sizin
m.engin
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen m.engin »

C: sürücüsünde
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

expandX:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe

koyu renklı x yerine kendi cd sürücü harfini yazarak yap
m.engin
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen m.engin »

expandE:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe yazdım aynı hatayı verdi parametre hatalı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21282 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

birde su komutu deneyin:
1. Sürücüye isletim sistemi CD'sini yerlestirin
2. Baslat / Çalıstır / CMD yazıyoruz
3. expand i386rundll32.ex_ %Systemroot%rundll32.exe
sonrasinda Pc yi yeniden baslatalim
veya asagidaki adimlari takip ediniz:
http://www.microsoft.com/learning/books ... s/127.mspx
En son velociraptor tarafından 07 Kas 2007, 19:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
m.engin
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen m.engin »

hocam dosya açılamıyor mesajı verdi
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21282 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Rundll32.exe problemi genellikle bir spyware , virüs vs. den yada dll ler ile calisan kurulu bir softwareden kaynaklanir o nedenle Güncel bir antivirüs ve spyware ile sisteminizi bir güzel taratiniz
m.engin
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen m.engin »

NOD 32 - Ad-Aware SE bunlarla tarattım sorun bulanadı pc formatlıyamıyorum pc de kurması zor olan programlar var