Intel Stok Soğutmada Değişikliğe Gidiyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Intel Stok Soğutmada Değişikliğe Gidiyor

Mesaj gönderen uçs »

Resim
45nm üretim teknolojisi ile birlikte artık daha da güçlnenen , dahah yüksek saat hızlarına ulasmasına kesin gözüyle bakılan transistör canavarı islemciler için Intel önemli bir adım daha atıyor ve stok sogutmayı degistiriyor. Bu degisiklik ilk etapta firmanın "Extreme" olarak bilinen yüksek performanslı ve paralelinde yüksek fiyat etiketine sahip islemcileri için geçerli olacak. Firmanın ürün gamının kalan kısmında ise stok sogutma degisikliginin yapılıp yapılmayacagı henüz bilinmiyor.
Resim
Intel'in yeni sogutmasının detayları henüz açıklanmıs degil ama sogutma genel görünümü itibariyle Thermaltake ve Zalman'nın hazırlamıs oldugu çözümleri de hatırlatmıyor degil. Isı iletim teknolojisinin kullanılmadıgı yeni sogutucu genel görünümü itibariyle eski sogutucuyua göre hem daha kaslı hemde çok daha sofisitke durmakta. Eskiye nazaran çok daha etkin sogutma saglayacagı bariz olan yeni sogutucunun piyasada yer alan profesyonel çözümler ile hangi ölçüde rekabet edebilecegini de Core 2 Extreme QX9650 piyasaya çıktıgında görecegiz.
Resim

ALINTIDIR

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön